QE55Q70B vs 55QNED826

ROOKIE

AVClub Enthusiast
4 September 2010
805
Χαλάνδρι
Καλημερα! Λόγω της προσφοράς του Public, βρισκομαι ανάμεσα στις 2 συγκεκριμενες,
Η αγορα αφορα αντικατάσταση μιας πολυ παλιας full HD (πανω απο 12 χρονια) που ειχαν οι γονεις μου στο σαλονι και ξαφνικα επαψε να δειχνει εικονα (ακουγεται μονο ηχος).

Χρηση σημβατικη. Ο πατερας μου βλεπει κανα αθλητικο, ελληνικες ταινιες/σειρες και ειδησεις κλπ....
Η μητερα μου ειναι πιο εξελιγμενη, βλεπει σειρες κλπ αλλα και netflix.

Προσωπικα εχω μεινει "πίσω" στις εξελιξεις αυτων των εταιρειων και ως κατοχος μιας 65αρας OLED C9 δεν ειμαι και ο καταλληλος κριτης "με το ματι" για να καταλαβω ποια ειναι καλυτερη!
Αυτες οι δυο ειναι σε παρομοια λεφτα......αν υπαρχει και καποια αλλη σε αντιστοιχα λεφτα που να αξιζει παραπανω για καποιο λογο, το συζηταω!
Σας ευχαριστω προκταβολικα για τον χρονο σας!

Εφόσον είναι για χρήση κυρίως από δύο άτομα και δε θα παρακολουθούν υπό γωνία, τη Samsung Q70B, με το VA panel. Διαφορετικά, την LG QNED82, με το IPS panel. Καλύτερες λύσεις (με VA panels), οι Samsung Q80B και Sony X90J/X93J (2021). Πάντως, οι 65" εκδόσεις τους δεν είναι κατά πολύ ακριβότερες, σε περίπτωση που η απόσταση θέασης είναι περίπου τρία μέτρα.

• Like
Reactions: ROOKIE
Εφόσον είναι για χρήση κυρίως από δύο άτομα και δε θα παρακολουθούν υπό γωνία, τη Samsung Q70B, με το VA panel. Διαφορετικά, την LG QNED82, με το IPS panel. Καλύτερες λύσεις (με VA panels), οι Samsung Q80B και Sony X90J/X93J (2021). Πάντως, οι 65" εκδόσεις τους δεν είναι κατά πολύ ακριβότερες, σε περίπτωση που η απόσταση θέασης είναι περίπου τρία μέτρα.
Προερχονται απο 40αρα αρχαια full hd.....ισως τους φανει και υπερβολη η 65αρα, θα τους το πω εγω.....
Το ερωτημα ειναι αν δωσω αυτα τα εξτρα χρηματα αν ειναι καλυτερο να τα "επενδυσω" σε q80 ή σε ιντσες,
Δεν ξερω αν η ποιοτικη διαφορα θα ειναι τοσο ορατη σε ανθρωπους με μη εκπαιδευμενο ματι,,,,,οταν πρωτοπηρα την fukk hd ο πατερας μου προτιμουσε την αναλογικη μπαντα στα καναλια διοτι εκανε ζαπινγκ πιο γρηγορα! (αλλες εποχες βεβαια τοτε και τα hd καναλια ηταν λιγοτερα και το υλικο τους να ειναι πραγματικα hd πιο σπανιο κοκ)!
Απο την στιγμη που η q70 ειναι 100 htz αν δεν κανω λαθος, θα εχει και ποιοτητα αν βλεπει καμια μπαλα,,,,ολα καλα (για αυτον!)

Η μητερα μου που θα βλεπει κανα νετφλιξ δεν ξερω αν στο περασμα σε q80 θα εχει κανα σοβαρο οπτικο πλεονεκτημα.....η γενικη μου αποψη παντως ειναι οτι στο απαιδευτο ματι πιο ευκολα εντυπωσιαζει το μεγεθος παρα η ποιοτητα.

ΑΝ επιτρεπεται, εχω και ενα τελευταιο ερωτημα.
Παλιοτερα, οταν εψαχνα εγω για tv, η Samsung ειχαν ενα θεμα με κατι δικαωματα σε dolby κλπ που δεν αναπαρηγαγαν καποια modes ηχου (δεν θυμαμαι ακριβως) και δεν τα εκαναν καν passthrough.
Ισχυει ακομα αυτο? Αν και νομιζω οτι αφορουσε υλικο απο stickακια (κατεβασμενες ταινιες κοκ)....

H Sony υπερεχει σε? Γενικα εχω μια φοβια με την ΣΟΝΥ διοτι θεωρω απαραδεκτο το σερβις τους και πολυ "του αποφευγω" σε οτιδηποτε ζημια συμβει....

H Sony υπερεχει σε? Γενικα εχω μια φοβια με την ΣΟΝΥ διοτι θεωρω απαραδεκτο το σερβις τους και πολυ "του αποφευγω" σε οτιδηποτε ζημια συμβει....

Βάλε στις επιλογές σου και την Sony KD-55X89J (VA,Direct LED,100/120Ηz και αυτή με google tv) στα 799€ .
H Sony υπερέχει ελαφρώς σε upscaling σήματος ,παίζει DTS στα φορμά του ήχου, έχει λειτουργία εγγραφής ψηφιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων,τηλεχειριστήριο πλήρες με τα αριθμητικά πλήκτρα, όπως και της LG και έξοδο ακουστικών σε mini-jack.

Για γονείς νομίζω δεν θα καταλάβουν την διαφορά αν πάνε σε FALD όπως Q80B,X90J, ούτε και αν είναι 100/120Hz ,αλλά σίγουρα τη διαφορά σε φωτεινότητα και σε μέγεθος από 55" σε 65", θα τους ικανοποιήσει περισσότερο από όλα, αν η απόσταση είναι στα 3,5μ και πάνω.
Βέβαια από την 40" σε 55" πάλι θα τους φανεί αρκετά μεγάλη διαφορά.

Βάλε στις επιλογές σου και την Sony KD-55X89J (VA,Direct LED,100/120Ηz και αυτή με google tv) στα 799€ .
H Sony υπερέχει ελαφρώς σε upscaling σήματος ,παίζει DTS στα φορμά του ήχου,και έχει λειτουργία εγγραφής ψηφιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων και τηλεχειριστήριο πλήρες και με τα αριθμητικά πλήκτρα, όπως και της LG.

Για γονείς νομίζω δεν θα καταλάβουν την διαφορά αν πάνε σε FALD όπως Q80B,X90J, ούτε και αν είναι 100/120Hz αλλά σίγουρα τη διαφορά σε φωτεινότητα και σε μέγεθος από 55" σε 65", θα τους ικανοποιήσει περισσότερο από όλα αν η απόσταση είναι στα 3,5μ και πάνω.
Βέβαια από την 40" σε 55" πάλι θα τους φανεί αρκετά μεγάλη διαφορά.
τηλεχειριστιριο πληρες? Δηλαδη?
Η Σονυ που λες ειναι πιο φωτεινη? Διοτι η εμπειρια μου απο Samsung ειναι οτι στο συγκεκριμενο κανουν μπαμ,
Αυτο που μου κανει περισσοτερο κλικ ειναι η εγγραφη ψηφιακων προγραμματων,,,,εννοεις κανονικες ταινιες/σειρες απο τα HD καναλια? (υποθετωντας οτι θα εμπαινε η μανα μου σε αυτη την διαδικασια, ο πατερας μου δεν...αρνειται να εχει εστω smart κινητο...)

τηλεχειριστιριο πληρες? Δηλαδη?
Η Σονυ που λες ειναι πιο φωτεινη? Διοτι η εμπειρια μου απο Samsung ειναι οτι στο συγκεκριμενο κανουν μπαμ,
Αυτο που μου κανει περισσοτερο κλικ ειναι η εγγραφη ψηφιακων προγραμματων,,,,εννοεις κανονικες ταινιες/σειρες απο τα HD καναλια? (υποθετωντας οτι θα εμπαινε η μανα μου σε αυτη την διαδικασια, ο πατερας μου δεν...αρνειται να εχει εστω smart κινητο...)

Και οι τρεις αυτές Q70B,QNED826,X89J έχουν καλή μέγιστη φωτεινότητα.

Αν έχεις όρεξη μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω reviews ,υπάρχουν και τα τηλεχειριστήρια:

55"...[fwd.nl]...Samsung QE55Q70B (Q74B) review...https://fwd.nl/beeld/review-samsung-qe55q74b-q74b-serie-qled-lcd-led-tv/
55"...[geex.x-kom.pl]...Samsung QE55Q70B (QE55Q77B) review...https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-telewizora-samsung-55q77b/

55"...[geex.x-kom.pl]...LG 55QNED813QA review...https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-lg-55qned813q/
στην ελληνική αγορά είναι η αντίστοιχη QNED826QB και η QNED816QA.

55"...[geex.x-kom.pl]...Sony KD-55X85J review...https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-telewizora-sony-55x85j/
η 55X89J είναι ίδια με άλλα πόδια,με πλάτος βάσης 83 εκατοστά.

• Like
Reactions: ROOKIE