QNAP TS-421 Problem?

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Πρίν από λίγο προσπαθούσα να συνδεθώ στο NAS από τον υπολογιστή του σπιτιού εις μάτην. Μετά από τρείς προσπάθειες προσπάθησα να συνδεθώ από το κινητό όπου με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν έβλεπε τους σκληρούς δίσκους! Πρίν από λίγο έλαβα αυτό το μύνημα :

Server Name: NASD55082
IP Address: 192.168.1.4
Date/Time: 2013/10/10 22:53:05
Level: Error
The system is unable to save your settings (file = [/etc/default_config/uLinux.conf], section = [QWEB], field = [PHP_ZEND_SUPPORT], value = [FALSE]) due to insufficient ramdisk space. If restarting the server does not solve the problem please contact support for further assistance.

Εκανα restart και το πρόβλημα λύθηκε, το ερώτημά μου είναι γιατί μπορεί να συνέβει αυτό? Εχει κανείς καμια ιδέα? Η μήπως είναι μια απο τις φρίκες που θα τρώει κατα καιρούς? Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό και ο NAS ήταν για 12 μέρες συνέχεια στο ρεύμα συνδεδεμένος με UPS από την πρώτη μέρα....

Γκουγκλαρε το λίγο
Λ.χ. http://forum.qnap.com/viewtopic.php?p=186675

Γενικά, καλά κάνεις και ανησυχείς, δεν είναι καθόλου καλό μήνυμα …
Πέτα ότι Plugin/module/extension έχει εγκαταστήσει μόνος σου για αρχή.

μένει απο χώρο το ramdisk? χμμμ...αυτό που είπε ο Τασος και επίσης κλείσε και οτι service δεν χρησιμοποιείς!

μένει απο χώρο το ramdisk? χμμμ...αυτό που είπε ο Τασος και επίσης κλείσε και οτι service δεν χρησιμοποιείς!

Γκουγκλαρε το λίγο
Λ.χ. http://forum.qnap.com/viewtopic.php?p=186675

Γενικά, καλά κάνεις και ανησυχείς, δεν είναι καθόλου καλό μήνυμα …
Πέτα ότι Plugin/module/extension έχει εγκαταστήσει μόνος σου για αρχή.

Τωρα ειμαι Κινα, αλλα όταν γυρίσω θα το ψάξω περαιτέρω. Βέβαια αυτο που με ανησυχεί ειναι οτι έχω κατεβάσει μόνο εφαρμογές της μαμά Qnap , ήτοι τον Qdownloader μόνο!!! Κανένα αλλο service δεν χρησημοποιω πλην του ITunes server !!!

Όλλα τα προβλήματα εμφανίστηκαν όταν εκανα αναβάθμιση στις 4.0.1 και 4.0.2

Μήπως αν εκανα restore to,factory defaults να λύνονταν τα προβλήματα ;;; Την μουσική μου μην χάσω μόνο!!!!

Μίλησα σήμερα με Data Noesis, μου είπαν ότι το μύνημα λάθους οφείλεται μάλλον σε ασυμβατότητα σκληρών δί´σκων μεταξύ τους (είχα δύο volumes, ένα RAID 5 τρείς WDRED 3TB και έναν WD green 1.5TB). Εβγαλα τον green και περιμένω. Αν ξαναβγεί μύνημα λάθους θα πρέπει να τους πάω το μηχάνημα. Ιδωμεν.....

Αν είχαν τέτοιο Bug φαντάζομαι θα το ξέραμε
Καλή υπομονή και καλή τύχη!

Αν είχαν τέτοιο Bug φαντάζομαι θα το ξέραμε
Καλή υπομονή και καλή τύχη!

Πάει ένας μήνας από τότε που αφαίρεσα τον 4ο σκληρό δίσκο και όλα πάνε ρολόι. Το μόνο μύνημα που μου βγάζει είναι το "failed to synchronize time with NTP server" το οποίο όμως βαριέμαι ελεεινά να το φτιάξω....

Οπότε ας έχουμε στα υπ όψιν ότι πρέπει και οι 4 δίσκοι να είναι ίδιοι, αν δεν θέλουμε να πίζουμε στα error messages. NAS QNAP TS-421 με 4.0.2 έκδοση λειτουργικού

Απίθανο πρόβλημα, τι να πω…
Καλή συνέχεια

Όσο για το NTP είναι ο συγχρονισμός ώρας
Είδα στα γρήγορα ότι και άλλοι έχουν πρόβλημα, αν και δε προχώρησα να δώ τι πρόβλημα