Radeon HD 3850 AGP - Χωρις HDMI?

dkazaz

Senior Member
15 August 2007
306
Athens
Μόλισ βγήκε η ΑΜD/ΑΤΙ Radeon HD 3850 AGP που την περίμενα πως και πως για να κανω μια αναβάθμιση στο κάπως απαρχαιομένο HTPC μου, αλλά βλέπω ότι το πρώτο τουλάχιστον μοντέλο δεν υποστηρίζει HDMI:-(

Για την ώρα έχω μια Χ1600 που έχει ενσωματομένο HDMI (για εικόνα μόνο, όχι ήχο - τον ήχο τον βγάζω απο το digital coaxial της καρτας ήχου και είμαι ευχαριστημένος).

Εαν πάρω μια 3850, θα μπορώ να κάνω τη δουλεία μου με καποιο DVI-HDMI adapter? η δεν θα μπορώ να δουλέψω HDMI καθόλου?

Επαναλαμβάνω δε με νοιάζουν τα χαρακτηριστικά της ΑΤΙ με τον ενσωματομένο ήχο, μόνο εικόνα, αλλα χωρίς προβλήματα συγχρονισμού κτλ.

Οι συμβουλές σας θα με υποχρεόσουν...

Ευχαριστώ. Για να είμαι ξεκάθαρος: η 3850 AGP που υπάρχει στο εμπόριο δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει HDMI. Υποθέτω ότι εννοεί ότι δεν έχει ήχο απο το HDMI, γιατί από όσο ξέρω το DVI και το HDMI είναι ουσιαστικά ίδια. Άρα το ανταπτοράκι πρέπει να δουλέψει.

Απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν αγνοώ τίποτα συμαντικό.

Υπάρχει επίσης μία κάρτα RADEON 2600XT που υποστηρίζει πλήρως HDMI με ήχο. Ήθελα την 3850 γιατί είναι πιο δυνατή αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Δεν παίζω παιχνίδια και με ενδιαφέρει μόνο το HD acceleration για bluray/HDDVD.

Καμιά έμπειρη γνώμη επι του θέματος?

νομιζω ολες οι 3850 υποστιριζουν, που λεει οτι ΔΕΝ υποστιριζει hdmi; μου φαινεται αδιανοητο.

Υπάρχει επίσης μία κάρτα RADEON 2600XT που υποστηρίζει πλήρως HDMI με ήχο. Ήθελα την 3850 γιατί είναι πιο δυνατή αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Δεν παίζω παιχνίδια και με ενδιαφέρει μόνο το HD acceleration για bluray/HDDVD.

Καμιά έμπειρη γνώμη επι του θέματος?

Από θέμα HD acceleration για bluray/HDDVD είναι και οι δύο το ίδιο!
Ακόμα και οι 2600 pro που ειναι πιο φθηνες (από 69 ευρώ)!

Η 3850 ειναι πιο δυνατες ΜΟΝΟ σε παιχνιδια οπως ειπες και εσυ, οπότε αφού προοριζεται για HTPC, ΔΕΝ εχεις προβλημα....:ernaehrung004:

Ρε παιδιά όταν λέει HDMI support "NO", σημαίνει ότι δεν έχει πάνω στην κάρτα υποδοχή HDMI. Όμως έχει μαζί adaptoρα που κάνει ακριβώς τη δουλειά αυτή. Οι κάρτες υπάρχουν στις φάμπρικες και δεν κυκλοφορούν ακόμα γιατί περιμένουν τους drivers (AGP) από την ΑΤΙ. Τέλος Γενάρη φημολογείται θα κυκλοφορήσουν με κόστος περίπου 200 γιούρια.

Τα 512 μνήμη πάνω στη 2600 είναι άχρηστα, αφού η κάρτα δεν έχει την ιπποδύναμη να κουμαντάρει υψηλές αναλύσεις η/και φίλτρα (AA/AF κλπ).

Last edited:
Οπως ακριβως τα λεει ο dimitris_

BTW οι καρτες γραφικων ΔΕΝ συγκρινονται με τα MB(υπαρχουν αμετρητα μοντελα με 512,αυτο δε σημαινει οτι ειναι ολες ιδιες σε επιδοσεις)