Ραδιο-cd αυτοκινήτου, με πόσα watt ηχεία ταιριάζει ;;;

japanese

Established Member
23 December 2008
257
Καλησπέρα,

για ραδιο cd αυτοκινήτου 4χ52 watt, πόσα watt ηχεία ταιριάζει ????..μπορώ να βάλω πάνω απο 210 watt ???

Ευχαριστώ

Απάντηση: ραδιο-cd αυτοκινήτου, με πόσα watt ηχεία ταιριάζει ;;;

Αυτο που γραφουν πανω τους τα ηχεια συνηθως ειναι η ελαχιστη και μεγιστη απαιτουμενη ισχυς .Το κυριοτερο προβλημα σου θα πρεπει να ειναι η ποιοτητα των ηχειων που θα επιλεξεις ,εκτος αν θελεις να ακουει ολη η γειτονια τη μουσικη που παιζεις στο αυτοκινητο

Re: Απάντηση: ραδιο-cd αυτοκινήτου, με πόσα watt ηχεία ταιριάζει ;;;

αυτό που θέλω να ξέρω είναι μέχρι πόσα watt σηκώνει το ραδιο cd και τι σημαίνει το 4χ52...γενικά δεν είμαι άνθρωπος των υψιλών εντάσεων αλλά καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί

Πιαστο αντιστροφα,τα Watt τα παραγει ο ενισχυτης ,τα ηχεια δεχονται τη παραγομενη ισχυ οποια και αν αυτη.Αν φθασεις σε ακροτητες τοτε υπαρχει πιθανο προβλημα,αλλα επαναλαμβανω το κυριο μελημα σου πρεπει να ειναι η ποιοτητα των ηχειων.Το 4χ52 σημαινει οτι απο τις αντιστοιχες εξοδους μπορουν να οδηγηθουν 2 ζευγη ηχειων [μπροστα-πισω] και οτι η παραγομενη ισχυς ειναι 52 βαττ.Αυτο το τελευταιο βεβαια μην το παιρνεις και πολυ στα σοβαρα,γιατι αν θελεις να οδηγηθουν αξιοπρεπως τα ηχεια χρειαζεται εξωτερικος ενισχυτης

έχω διαλέξει σε pioneer 3 ζεύγοι των 180 watt, 230 Watt και 280 watt...τα 280 τα σηκώνει χωρίς ενισχυτή ;;; Αλλιώς πάω μάλλον σε 180 τα οποία είναι πολύ ποιοτικά ηχεία αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχυρά...

Παλι μπερδευεσαι ,τα ηχεια δεν εχουν ισχυ -δεχονται ισχυ.Περα απ αυτο θα πρεπει πανω στα ηχεια να γραφει και την ελαχιστη ισχυ που δεχονται ,οποτε θα διαλεξεις.
Ο ενισχυτης θα σου χρειασθει οταν αποφασισεις να αναβαθμισεις το συστημα σου,πρωτιστως χρειαζονται ποιοτικα ηχεια.Ψαξε γενικως στα ηχεια αυτοκινητου που ταιριαζουν στο δικο σου αυτοκινητο,δες τις επιλογες που μπορεις να κάνεις.Μεσα απο το ιντερνετ μπορεις να διαβασεις κριτικες για συγκεκριμενα ηχεια που θα επιλεξεις και επειτα αποφασιζεις.Η ποιοτητα των ηχειων που θα επιλεξεις ειναι σημαντικοτατη και αξιζει να δαπανισεις καποια επιπλεον χρηματα-αν μπορεις βεβαια,και αυτα τα 200-500-1000 βαττ μην τα παιρνεις και τοσο σοβαρα

οκ, ευχαριστώ..

Το θέμα της ισχύος των radio-cd αυτοκινήτων είναι μεγάλο παραμύθι.
Το 4χ52 που λές,σε καθαρή ισχυ δεν πιστευω να είναι πάνω απο 4χ25WRMS.
Και 80αρια ηχεία να βάλεις πιστευω οτι μπορεί να αποδίδουν εξίσου καλά με 180αρια η 200αρια.
Εννοώ χωρίς έξτρα ενίσχυση βέβαια,διότι εαν βάλεις ενισχυτή αλλάζουν λίγο τα δεδομένα.

Last edited: