Raspberry PI I2S DAC

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
RaspyI2SKompletSmall.jpg

http://volumio.org/raspberry-pi-i2s-dac-sounds-so-good/

Στο μόνο που νομίζω υστερεί το όλο πρότζεκτ είναι η τροφοδοσία αλλά μάλλον σιγά σιγά κάτι θα κάνουν και προς αυτή την κατεύθυνση... επίσης δεν βλέπω πουθενά rca εξόδους!

Οπως και να έχει εξαιρετικές προσπάθειες...

Θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγμή.. μάλλον προς το καλοκαίρι που λογικά θα έχω χρόνο γιατί αν το κάνω τώρα -με δεδομένο το παλιότερο κόλλημα που είχα φάει προσπαθώντας να σετάρω ενα mpd based player- θα τα παρατήσω όλα τα άλλα!

Α μάλιστα ευχαριστώ!!!

Αλήθεια έχουν προβλέψει την επιλογή κάποιας καλής audiophile τροφοδοσίας του όλου project;;

Γενικά η τροφοδοσία του Rpi είναι μια πονεμένη ιστορία. Εγώ έχω κάψει τροφοδοτικό σε μια ώρα χρήσης. Εδώ μάλιστα οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Εγώ είμαι σε αναμονή (από modmypi) ενός υποτίθεται αξιόπιστου τροφοδοτικού για το Rpi που έχω στο HiFi μου, αλλά σίγουρα δεν θα προορίζεται για το project που κοιτάς στο οποίο καλούμαστε να τροφοδοτησουμε και DAC.

Μια καλή πηγή πληροφόρησης πάντως για το ερώτημα σου θα είναι και το forum του volumio, όπου κάθε μέρα ξεμυτιζουν και καινούριοι χρήστες, μερικοί από τους οποίους είναι πραγματικά advanced.

Γενικά η τροφοδοσία του Rpi είναι μια πονεμένη ιστορία. Εγώ έχω κάψει τροφοδοτικό σε μια ώρα χρήσης. Εδώ μάλιστα οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Εγώ είμαι σε αναμονή (από modmypi) ενός υποτίθεται αξιόπιστου τροφοδοτικού για το Rpi που έχω στο HiFi μου, αλλά σίγουρα δεν θα προορίζεται για το project που κοιτάς στο οποίο καλούμαστε να τροφοδοτησουμε και DAC.

Μια καλή πηγή πληροφόρησης πάντως για το ερώτημα σου θα είναι και το forum του volumio, όπου κάθε μέρα ξεμυτιζουν και καινούριοι χρήστες, μερικοί από τους οποίους είναι πραγματικά advanced.
Ναι αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα και αν κανεις επιλέξει να πάει και σε DAC πάνω στην πλακέτα του R/berry όπως τα εν λόγω ακόμα σημαντικότερο!!!
Οταν/αν με το καλό έρθει η ώρα να ασχοληθω ελπίζω να έχουν βγει αξιόπιστες λύσεις...
Μήπως τελικά είναι πιο σωστο ο DAC να βγει εκτός R.berry;
Τροφοδοσία - αναλογικά στάδια ...
Βεβαια θα μου πεις μιλάμε για budget καταστάσεις ...

Εγώ παρότι χρησιμοποιώ το Rpi επέλεξα παραδοσιακή λύση σε DAC απλά και μόνο γιατί δεν θεωρώ σταθερό κομμάτι της αλυσίδας μου το Rpi και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα το αλλάξω.
Από την άλλη μια λύση rpi+hifiberry είναι πολύ προκλητική ως προς το τελικό κόστος.

Είμαι έτοιμος να αγοράσω την analog version του Hifiberry για το δεύτερο raspberry που αυτή τη στιγμή εκτελέι χρέη xbmc+fusion player. Έχει βρει κανείς καμιά θήκη που να βολεύονται μέσα το rpi+hifiberry;;

Re: Και άλλο Linuxακι... Volumio

παρελήφθη το hifiberry dac+
με το rpi b+ και το volumio 1.51 κλείδωσε αμέσως ...

τα σπάει το μισαδάκι .... :thrasher:

το σκ ανοίγω βουβάλι και ταίζω i2s .. :afro:

μέχρι τότε θα δοκιμάσω και το rune αλλά φυσικά και το archphile (Μιχαλιό , ετοιμάσου για καφεδάκι ..) ....

10351524_10152859046444419_1535356656409005760_n.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Και άλλο Linuxακι... Volumio

παρελήφθη το hifiberry dac+
με το rpi b+ και το volumio 1.51 κλείδωσε αμέσως ...

τα σπάει το μισαδάκι .... :thrasher:

το σκ ανοίγω βουβάλι και ταίζω i2s .. :afro:

μέχρι τότε θα δοκιμάσω και το rune αλλά φυσικά και το archphile (Μιχαλιό , ετοιμάσου για καφεδάκι ..) ....

10351524_10152859046444419_1535356656409005760_n.jpg

Ωπ! Καλή αρχή!!!

Δεν έχει κανένα λόγο να μην παίξει απροβλημάτιστα flacs μέσω δικτύου. Ο μόνος λόγος για να αποτύχει θα είναι να υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά του NAS. Έχω δύο I2S dacs και τα πάνε περίφημα μέχρι τα 24/192 που υποστηρίζουν.

@DIM_Z καλορίζικο!

δεν έχω nas ...

ότι flac του έδωσα από στικάκι και σκληρό το διάβασε απροβλημάτιστα ...

βασικά, είμαι συγκλονισμένος από τον ήχο που βγάζουν τα μισαδάκια ...

και τα δύο μαζί έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.... και κάνουν 30 ευρώ έκαστο ....
αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς άλλης κλάσης ...
αλλού ...... :afro:

tuxx, tmjuju με την πρώτη ευκαιρία σας περιμένω για καφεδάκι ... :a0210:

και τα δύο μαζί έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.... και κάνουν 30 ευρώ έκαστο ....
αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς άλλης κλάσης ...
αλλού ...... :afro:

tuxx, tmjuju με την πρώτη ευκαιρία σας περιμένω για καφεδάκι ... :a0210:

Νομίζω ότι ποτέ πριν δεν μπορούσες να έχεις τέτοιο ήχο με 60-70 ευρώ, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στα λεφτά αυτά έχουμε και dac και transport.

Κανονικά τα dacs αυτά μαζί με το RPi θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα που θα προτείναμε εδώ σε κόσμο με χαμηλό budget.

Το iqaudio που έχω εγώ που είναι στα ίδια λεφτά είναι επίσης αστέρι. Όταν λέω αστέρι δεν εννοώ ότι είναι το καλύτερό μου DAC. Έχει τις αδυναμίες του και μπορώ να αναφέρω 2-3 αρνητικά του, αλλά είναι ντροπή να το κάνω όταν κοστίζει 30 ευρώ :D Tι να πω, ότι το άλλο μου Dac που κάνει 200 και το τρίτο που κάνει 350 έχουν καλύτερη τρισδιάστατη εικόνα;;; :D Xαίρω πολύ, αυτό έλλειπε να μην έχουν!

Σε καποια φάση που με πιάσανε τα νεύρα μου με τον εξοπλισμό μου έβαλα πάνω το rpi με το iqaudio και επί 5 ημέρες άκουσα μουσική υπέροχα. Αν για κάποιο λόγο "αναγκαζόμουν" να συμβιώσω με ένα τέτοιο σύστημα δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!

Y.γ. To mamboberry το αφήνω επίτηδες απ' έξω γιατί το θεωρώ άλλη κατηγορία από τα φτηνιάρικα που συζητάμε.

θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ένα blind test με άλλα σετ transport-dac (άλλης κατηγορίας τιμής) .....
προσωπικά μου αρκεί αυτό που ακούω [και που φαντάζομαι θα βελτιωθεί με ένα καλύτερο dacίδιο]

ευτυχώς το κόστος είναι αστείο και αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς .....

Το HiFiBerry DAC+ σε σχέση με το Audiophonics Ι-Sabre DAC ES9023 Raspberry Pi / I2S είναι στην ίδια κατηγορία;

τα ίδια λεφτά έχουν περίπου [25-30 ]....

προσωπικά δεν έχω ακούσει [ακόμα] άλλο i2s dac με το rpi b+ για να σου πω διαφορές στον ήχο ...

ο tuxx έχει ακούσει 2-3 διαφορετικά dacίδια ...

Ψάρωσα με τα επίχρυσο RCA που έχει το Audiophonics, και γενικά με την κατασκευή του γι αυτό ρώτησα.

αυτό είναι το λιγότερο ....

τα ξεκολλάς και βάζεις τα δικά σου .......

και τα "επίχρυσα" του phonics δεν παίζει να είναι κάτι καλό .....