Raspebbypi Streamer το 2025

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
492
Αθηνα ,Κεντρο
Εχω εδω και χρονια ενα Raspberry pi 3b+ που τρεχει Moode και απο εκει δινω στο Musical fidelity v90 στην USB εισοδο του για να παρω αναλογικη εξοδο .Θελω να αποφυγω ενα εxτρα κουτι (V90) και να παρω S/pdif απο το raspberry μεσω ενος hat π.χ https://www.hifiberry.com/shop/boards/digiplus-standar/ αξιζει τον κοπο το 2025 η να βαλω μερικα ευρω παραπανω και να αγορασω ενα wiim mini που λεγεται οτι εχει καλη s/pdif (οπτικη) .Δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα τα steaming χαρακτριστικα του wiim .Χρησημοποιω το Raspberry μονο για να μου streamαρει τα αρχεια μου απο το Nas και ραδιοφωνο .Spotify κλπ κλπ δεν χρησημοποιω...

Είχα για καιρό το rasp pi 4 model B (συνδεδεμένο σε μια creative X-Fi που βγάζει και οπτική) παρέα με το moode και ήμουν φουλ ευχαριστημένος.
Δε νομίζω να αξίζει να πας σε wiim ειδικά αφού δε θες τα streaming χαρακτηριστικά.
Εκτός αν θες και τηλεχερισμο (κανονικο, όχι με εφαρμογές) και δώσεις και τα extra χρήματα για το remote... για πρακτικούς και μόνο λόγους δηλαδή....
Από την άλλη, η δυνατότητα να χειρίζεσαι το moode από όποια συσκευή (PC, tablet, κινητό) εχει browser (όλες δηλαδή...) είναι επίσης πρακτική.

Έχω και εγώ για πολλά χρόνια Raspberry pi 3Β+ και ακούω με ένα Dac-Hat . Παίρνω κατ' ευθειαν αναλογικό σημα. Έχει αξιόλογα Dac-Hats.

Βασικά δεν έχω παράπονο αλλά επειδή θέλω ψηφιακό, ψάχνοντας όσο μπορούσα στο internet δεν έβγαλα άκρη τι είναι πιο καλό ένα hat που να βγάζει spdif η ένα usb σε spdif με την προοπτική να μην δώσω ένα νεφρό το πολύ 50 ευρώ μπάτζετ .