RCA καλώδια και ποιότητα ήχου...

gregsoul

Established Member
30 July 2006
131
Ξάνθη
Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες...
Όντας, εδώ και λίγες ημέρες, ένας ευτυχισμένος κάτοχος του Dune Prime 3.0, θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με τα καλώδια RCA και κατά πόσο η ποιότητα (συνεπώς και η τιμή) των αναλογικών καλωδίων σύνδεσης (RCA), επηρεάζει και σε τι βαθμό, τη σωστή αναπαρωγή του αναλογικού σήματος που δέχεται ο ενισχυτής???

Βλέπετε, καθότι έχω ξεμείνει με έναν παλαιότερης τεχνολογίας ενισχυτή (Yamaha RX-V2500) :bigcry:, ο μοναδικός τρόπος να απολαύσω τα νέα HD φορμά ήχου που υπάρχουν στα δισκάκια Blu-Ray, είναι να συνδέσω τις 7.1 αναλογικές εξόδους ήχου του Dune Prime, στις ανάλογες εισόδους του Yamaha, μέσω RCA καλωδίωσης. Αυτός είναι και ο λόγος εξάλλου που προχώρησα στην αγορά του Dune Prime, καθώς ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν έχει είσοδο HDMI ώστε να αξιοποιήσει ψηφιακά τα νέα φορμά ήχου.

Το ακριβότερο λοιπόν θα μου δώσει και καλύτερο αποτέλεσμα, ή οι διαφορές θα είναι τόσο μικρές, που δεν αξίζει ο κόπος (και το χρήμα, το οποίο δεν περισσεύει και εύκολα αυτές τις μέρες κιόλας)??? Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας, ότι το μήκος των καλωδίων θα είναι περίπου 50-75εκ. καθώς το Dune θα μπει ακριβώς πάνω από τον ενισχυτή, αφήνοντας βέβαια το απαραίτητο περιθώριο σωστού αερισμού και των δύο μηχανημάτων...

Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένα καλώδια, τα οποία θα μου έδιναν το ανάλογο ηχητικό αποτέλεσμα??? Εγώ βρήκα στο e-shop αυτό, αλλά επειδή είμαι τελείως άσχετος από καλώδια (όπως και σε πολλά άλλα γενικότερα :huh2: ) θα μπορούσε κάποιος από εσάς να μου πει τη γνώμη του για το συγκεκριμένο καλώδιο, αλλά και για την απορία μου γενικότερα???

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων σας για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας!!!

Last edited:
Τα αναλογικα καλωδια εχουν σημαντικη διαφορα η οποια κανει την εμφανιση της αναλογα και με το υπολοιπο συστημα.
Τωρα στην δικη σου περιπτωση,θα προτεινα να μην παρεις αυτο που εχεις βαλει με το λινκ,αλλα να κοιταξεις για κατι πιο καλο τουλαχιστον για τα 3 μπροστινα καναλια,νομιζω οτι μεχρι 50 ευρω στο δικο σου συστημα για καθε καναλι ειναι υπεραρκετα,πες περιπου ποσα χρηματα εισαι διατεθημενος να δωσεις.

Φίλε Λάκη, σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που μπήκες για να μου απαντήσεις...
Αρχικά σκεφτόμουν να διαθέσω γύρω στα 150-200 Ευρώ, αλλά θεωρώ ότι το προϋπολογισθέν αυτό ποσό είναι ευέλικτο, εάν είναι να ακούσω πραγματικά σημαντικές διαφορές και να αξιοποιήσει ο ενισχυτής μου τις δυνατότητες των νέων HD φορμά στο έπακρο (προκειμένου να μας τα φάει το ΔΝΤ, καλύτερα να τα δώσουμε στο ακριβό μας χόμπυ και να το απολαμβάνουμε :popcorn:, καθότι η φτώχεια θέλει και καλοπέραση!!! :elefant:)
Οπότε είμαι έτοιμος να ακούσω τις δικές σου προτάσεις, ή και άλλων φίλων εάν γνωρίζουν σχετικά και θα ήθελαν να μπουν στον κόπο να με συμβουλέψουν και να μου προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο!!!
Και πάλι ευχαριστώ...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν είναι να μπώ σε θέματα περί διαφοράς καλωδίων που να φτάνει στα αυτιά του ακροατή βγάζω σπυριά...
Εχω βρεθεί κατά καιρούς σε κρυφά test καλωδίων ,απο θερμοσίφωνα μέχρι καλωδίων που κοστίζουν μισό αυτοκίνητο,αναλογικά και ψηφιακά....ξέρετε τι διαφορές άκουσα;
Καμία......και δόξα τον Θεό δεν είμαι κουφός ακόμη.

Βγαίνω off topic αλλά... Ανακουφίστηκα που ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος!!!

Εκτός βεβαίως απ'τις περιπτώσεις καλωδίων που σε συντονίζουν σε FM,βομβούς ή χρατς χρουτς EMF κτλ,που αλλάζοντας τα με καλύτερα θωρακισμένου "περιτυλίγματος" σταματάει...!

Φίλε Λάκη, σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που μπήκες για να μου απαντήσεις...
Αρχικά σκεφτόμουν να διαθέσω γύρω στα 150-200 Ευρώ, αλλά θεωρώ ότι το προϋπολογισθέν αυτό ποσό είναι ευέλικτο, εάν είναι να ακούσω πραγματικά σημαντικές διαφορές και να αξιοποιήσει ο ενισχυτής μου τις δυνατότητες των νέων HD φορμά στο έπακρο (προκειμένου να μας τα φάει το ΔΝΤ, καλύτερα να τα δώσουμε στο ακριβό μας χόμπυ και να το απολαμβάνουμε :popcorn:, καθότι η φτώχεια θέλει και καλοπέραση!!! :elefant:)
Οπότε είμαι έτοιμος να ακούσω τις δικές σου προτάσεις, ή και άλλων φίλων εάν γνωρίζουν σχετικά και θα ήθελαν να μπουν στον κόπο να με συμβουλέψουν και να μου προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο!!!
Και πάλι ευχαριστώ...

λοιπον μιλωντας παντα για το αναλογικο κομματι,ηδη ο φιλτατος Κωστας σου εχει βαλει καποιες προτασεις,αυτο που θα προτεινω εγω μιας και εχω χρονια ν'αγορασω ετοιμα καλωδια(τα φτιαχνω μονος μου και ειμαι σε θεση να γνωριζω αν κανουν διαφορα και δοξα τω Θεω δεν ειμαι κουφος,τουλαχιστον μεχρι τη στιγμη που γραφω αυτα)ειναι,προτου αγορασεις,αν μπορεις να δανειστεις και να πειραματιστεις σε πρωτη φαση θα ηταν το ιδανικο και στην συνεχεια σταθμιζεις το αποτελεσμα που πηρες(αν υπαρχουν διαφορες),με τα χρηματα που απαιτουν τα καλωδια και προχωρας.