reboot μεσω ιντερνετ σε δεκτη με telnet.Πως?

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
παιδια για βοηθήστε λίγο.Λοιπόν...Έχω εναν δέκτη στο μαγαζί και επειδη ορισμένες φορές κολάει άσχημα θέλω να τον κάνω επανεκίνηση μεσω telnet μιας και είμαι αρκετα μακρυα απο το σπίτι.Τι ρυθμίσεις κανω στο cccam,τι ρυθμίσεις κάνω στο ρούτερ και ποιές πόρτες ανοίγω?επισης εσω account στο dyndns άλλα οποτε δινω στο telnet : open xxx.dyndns.xxx port δεν κανει τίποτα..Για βοηθήστε.

Ο δέκτης που προσπαθω να συνδεθω για να τον κανω rebbot ειναι dreambox 500s

σε περιβαλον windows xp εναρξη/εκτελεση/ και δινεις την εντολη telnet your dyns οπου your dns ειναι το dns alias το οποιο χρησιμοποιεις μολις συνδεθεις σου ζηταει το user και το passwd σου τα δινεις και μετα δινεις την εντολη reboot και ο δεκτης σου μπουταρει
υποψιν οτι πρεπει να εχεις την πορτα 23 ανοιχτη για την IP του δεκτη σου

σε περιβαλον windows xp εναρξη/εκτελεση/ και δινεις την εντολη telnet your dyns οπου your dns ειναι το dns alias το οποιο χρησιμοποιεις μολις συνδεθεις σου ζηταει το user και το passwd σου τα δινεις και μετα δινεις την εντολη reboot και ο δεκτης σου μπουταρει

εχω κανει την 23 port forward στην ip του δεκτη 192.168.1.20 αλλα δεν μπορω να συνδεθω...έχω thomson..παιζει κανα ρόλο το ρουτερ μηπως?Παλια με το linksys δεν ειχα τετοια προβληματα...

η εντολη στο telnet τι μορφη εχει ακριβως?

open xxx.dyndns.xxx port ή open xxx.dyndns.xxx:port ?

αν δωσει telnet your dyns τοτε θα συνδεθει στο ρουτερ και οχι στον dream

παιδια για βοηθήστε λίγο.Λοιπόν...Έχω εναν δέκτη στο μαγαζί και επειδη ορισμένες φορές κολάει άσχημα θέλω να τον κάνω επανεκίνηση μεσω telnet μιας και είμαι αρκετα μακρυα απο το σπίτι.Τι ρυθμίσεις κανω στο cccam,τι ρυθμίσεις κάνω στο ρούτερ και ποιές πόρτες ανοίγω?επισης εσω account στο dyndns άλλα οποτε δινω στο telnet : open xxx.dyndns.xxx port δεν κανει τίποτα..Για βοηθήστε.

Ο δέκτης που προσπαθω να συνδεθω για να τον κανω rebbot ειναι dreambox 500s
κολαει το cccam εννοεις?

αν δωσει telnet your dyns τοτε θα συνδεθει στο ρουτερ και οχι στον dream

οταν δινεις π.χ telnet mydns.dyndns.org συνδεεσαι με την συσκευη (δεκτη) για του οποιου την IP εχεις ανοιξει την 23 σe tcp και οχι με το ρουτερ φιλε μου

@enoxos

η εντολη ειναι telnet mydns.dyndns.org οπου στην θεση του mydns.dyndns.org βαζεις το δικο σου dns alias

Last edited:
οταν δινεις π.χ telnet mydns.dyndns.org συνδεεσαι με την συσκευη (δεκτη) για του οποιου την IP εχεις ανοιξει την 23 σe tcp και οχι με το ρουτερ φιλε μου
και ομως με το ρουτερ συνδεεσαι μολις το δοκιμασα (speedtouch)

τσεκαρε την 23 πορτα για ποια ip την εχεις ανοιχτη αν ειναι ανοιχτη σε tcp
αν εχω δυο η περισοτερα dream πανω στο ρουτερ και δοσω telnet mydns.dyndns.org με ποιο απο ολα θα συνδεθει?

με αυτο για το οποιο εχεις ανοιχτη την 23
και πως θα ξερει το ρουτερ να σε προωθησει στην 23 αφου στην εντολη telnet mydns.dyndns.org δεν διευκρινιζει σε ποια πορτα