ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

16 July 2006
7,526
HAMBURG
Μπορω να χρισημοποιησω το ReClock DirectShow Filter ;;;;;;;

Πως μπορω να συνδεσω το HTPC μου με τον απλο 5καναλο Ενισχητη AV 5ετιας μου ;;;;

ωστε να κανει αυτος την 5καναλη αποδικωποιηση ;;;;;;
με την SPDIF ;;;;;

Αλλα να δουλευει το ReClock DirectShow Filter !!!

Με το ReClock DirectShow Filter η συνδεση SPDIF διαβασα καπου οτι δεν δουλευει !

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος συνδεσης ;;;;;;

Κατι να ρυθμισω ενοω στην Καρτα ηχου η στον πλευερ προγραμα ΚΜΡ μηπως ;;;;;

:BDGBGDB55:

θελω οπωσδηποτε να παρω DTS και D.Digital 5:1 ηχο απο τις ματροσκες μου ωστε να τις ακουσω με τον απλο AVενυσχητη μου !
αλλα θελω να βελτιωσω την κινηση και τα σκαλωματα στις ματροσκες ( που κανουν οταν επιλεγω DTS και D.Digital 5:1 ηχο μεσω συνδεσης SPDIF ) με το ReClock DirectShow Filter !

Last edited:
Μπορω να χρισημοποιησω το ReClock DirectShow Filter ;;;;;;;

Πως μπορω να συνδεσω το HTPC μου με τον απλο 5καναλο Ενισχητη AV 5ετιας μου ;;;;

ωστε να κανει αυτος την 5καναλη αποδικωποιηση ;;;;;;
με την SPDIF ;;;;;

Αλλα να δουλευει το ReClock DirectShow Filter !!!

Με το ReClock DirectShow Filter η συνδεση SPDIF διαβασα καπου οτι δεν δουλευει !

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος συνδεσης ;;;;;;

Κατι να ρυθμισω ενοω στην Καρτα ηχου η στον πλευερ προγραμα ΚΜΡ μηπως ;;;;;

:BDGBGDB55:

θελω οπωσδηποτε να παρω DTS και D.Digital 5:1 ηχο απο τις ματροσκες μου ωστε να τις ακουσω με τον απλο AVενυσχητη μου !
αλλα θελω να βελτιωσω την κινηση και τα σκαλωματα στις ματροσκες ( που κανουν οταν επιλεγω DTS και D.Digital 5:1 ηχο μεσω συνδεσης SPDIF ) με το ReClock DirectShow Filter !

Βαγγέλη κατέβασε το reclock και εγκατέστησε το.

Κατέβασε και το Ac3Filter.

Στο Ac3filter ενεργοποίησε την επιλογή που έχει για SPDIF Pass και στο reclock την Accept SPDIF Formats...

και είσαι ΟΚ!!!

Απάντηση: Re: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Στο Ac3filter ενεργοποίησε την επιλογή που έχει για SPDIF Pass και στο reclock την Accept SPDIF Formats...

και είσαι ΟΚ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!!!!

το θεμα ομως λυθηκε !:BDGBGDB55:

Εβαλα το Ac3Filter. για ηχο με τον CoreAvpro για βιντεο και μετα απο διαφορες ρυθμισεις το πετυχα

!!!!! :grinning-smiley-043

νομιζω οτι το ολο θεμα ηταν οτι ξεχναγα να βαλω το Ac3Filter. ως prefer !!!!!!

τωρα τερμα τα σκαλωματα !!! :grinning-smiley-043 εστω και χωρις ΡΕΚΛΟΟΚ

τωρα μπορουμε ανετα να δουμε ταινια ......

το μονο που σκεφτομαι ειναι :

Εγκαταστω και το ΡΕΚΛΟΟΚ και κανω δοκιμη η το αφηνω ετσι αφου με ικανοποιει η κινηση ;;

λογω το οτι η τηλεοραση ειναι 60ΗΖ τα εχει τα ...τρεμουλακια της οταν κοιτας απο 1,5 / 2 μετρα στην θεαση mkv ταινιων! αλλα δεν ενοχλει ρε παιδι μου ! μπορεις ανετα να δεις ταινια ειδικα απο τα 4,5 μετρα που κοιταμε ειναι απολαυση πλεον ......

ειδαμε εχτες το βραδυ την ταινια ΓΚΛΑΤΙΑΤΟΡ με τον Ρασελ Κροου μαζι με φιλικο Ζευγαρι ........(.ρομαντικη Βραδια παντα με... Ρομαντικη Τανια :BDGBGDB55::BDGBGDB55: ) και την καταευχαριστηθηκαμε !

ο ηχος κανονικα dTS μεσω συνδεσης SPDIF στον AVενυσχητη μου υποτιτλοι ηχος εικονα απολυτα συχρονισμενα :grinning-smiley-043 και μου αρεσει που με την πρωτη μου προσπαθεια στην κατασκευη HTPC εχω τετοια επιτυχια !

αυτο με τα σκαλωματα και τα γκαζοφρεναρισματα καθε 5 /6 δευτερολεπτα μου εσπαγε τα νευρα ......

και είσαι ΟΚ!!!

αυτην την επιλογη στο Ac3Filter. οντως την εκανα !

Βαγγέλη βάλε το Reclock και κατέβασε και το powerstrip.

Mε το powerstrip θα ρυθμίσεις τα Hz ώστε η τηλεόραση σου να έρθει στα σωστά Hz και με την βοήθεια του reclock θα πάρεις την τέλεια κίνηση....

Αν βλέπεις DVD NTSC Region ρυθμίζεις το powerstrip στα 60Ηz
Αν βλέπεις PAL DVD βάζεις 50Ηz
Και αν βλέπεις .mkv ή Divx στα 23,970, τότε θα βάζεις το powerstrip στα 72Hz ή 24Hz αν το υποστηρίζει η τηλεόραση σου.

Mε το powerstrip θα ρυθμίσεις τα Hz ώστε η τηλεόραση σου να έρθει στα σωστά Hz και με την βοήθεια του reclock θα πάρεις την τέλεια κίνηση....

Και αν βλέπεις .mkv ή Divx στα 23,970, τότε θα βάζεις το powerstrip στα 72Hz ή 24Hz αν το υποστηρίζει η τηλεόραση σου.

Το κακο ειναι οτι αν παιζω mkv ή Divx στα 23,970, με το Reclock καπου διαβασα εδω μεσα σε καποιο θρεντ οτι η συνδεση μεσω SPDIF δεν θα βγαλει DTS και D.Digital 5:1 !!!!

δεν θελω να ακουω σε στερεο φορμα !

αληθευει αυτη η ιστορια με το ReClock και την SPDIF;;;;;

Re: Απάντηση: Re: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Το κακο ειναι οτι αν παιζω mkv ή Divx στα 23,970, με το Reclock καπου διαβασα εδω μεσα σε καποιο θρεντ οτι η συνδεση μεσω SPDIF δεν θα βγαλει DTS και D.Digital 5:1 !!!!

δεν θελω να ακουω σε στερεο φορμα !

αληθευει αυτη η ιστορια με το ReClock και την SPDIF;;;;;

Όχι Βαγγέλη καμία σχέση!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Όχι Βαγγέλη καμία σχέση!!

οχι ! δηλαδη θα δω τον ενυσχητη να αναβει η ενδειξη του οταν δεχτει 5καναλο σημα DTS μεσω SPDIF και με το ΡΕΚΛΟΟΚ να παιζει ;;;;;

ε τοτε τι το γραφουν και το επισημαινουν κιολας ;;;;;

και ειχα διαβασει οτι ο ηχος θα ακουγεται πολυ χαλια ειδικα το κεντρικο ηχειο.......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

οχι ! δηλαδη θα δω τον ενυσχητη να αναβει η ενδειξη του οταν δεχτει 5καναλο σημα DTS μεσω SPDIF και με το ΡΕΚΛΟΟΚ να παιζει ;;;;;

ε τοτε τι το γραφουν και το επισημαινουν κιολας ;;;;;

και ειχα διαβασει οτι ο ηχος θα ακουγεται πολυ χαλια ειδικα το κεντρικο ηχειο.......

Δοκίμασε το Βαγγέλη και δεν θα χάσεις...

Το reclock δεν επεμβαίνει, εκτός αν το επιλέξεις να επέμβει, που στην δική σου περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Δοκίμασε το Βαγγέλη και δεν θα χάσεις...

Το reclock δεν επεμβαίνει, εκτός αν το επιλέξεις να επέμβει, που στην δική σου περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.-bye-

Πες μου σε παρακαλω τι ρυθμιζω στο ΡΕΚΛΟΟΚ και πως το εισαγω στο ΚΜΡ ;;;;;;;;;;;;

διοτι το εγκατεστησα εβαλα την ρυθμιση που ειπες αλλα μολις παιζω ταινια με τον ΚΜΡ κανει πολλα σπασιμα !

Υποψην ! Εβαλα την Εξοδο στην καρτα γραφικων στα 50 ΗΖ διοτι παιζω μια ματροσκα στην τηλεοραση που ειναι 60 ΗΖ !!!!!!!

τι δεν κανω σωστα ;;;

πες μου τι ρυθμιζω στο ΡΕΚΛΟΟΚ και πως το εισαγω στο ΚΜΡ διοτι κατι εχω λαθος......... -bye-

Καποιος φιλος που να ξερει ;;; παιδες....

πως εισαγουμε το Ρεκλοοκ στον ΚΜΡ ;;;;

ως Αυδιο Ρεντερε ;;;;; ως τι ;;;;;;;;

ποιες κινησεις κανουμε ;;;;

ελατε ρε παιδες ολοι το εχετε βαλει !

με τον οδηγο που υπαρχει εδω μεσα δεν βγαζω ακρη !
πολυ περιληπτικος για μενα !

το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να χρισημοποιησω το powerstrip αφου δεν ξερω πως να εισαγαγω αυτα τα Σκτριπ που λεει ο οδηγος των παιδιων!

Απλα χρησιμοποιω τον ΚΑΤΑΛΥΣΤ της καρτας ΑΤΙ μου και απο εκει επιλεγω 50 ΗΖ !

ειναι σωστος τροπος για να κανω ενα απλο πειραμα ;;;;;;

δεν θελω να μπλεξω προς το παρον με πολλα προγραματα ........

αν ειναι δυνατον καποιες βασικες ρυθμισεις στο Ρεκλοοκ να εχουμε !!!!

και οπωσδηποτε πως λειτουργει με τον ΚΜΡ !!!

Re: Απάντηση: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Καποιος φιλος που να ξερει ;;; παιδες....

πως εισαγουμε το Ρεκλοοκ στον ΚΜΡ ;;;;

ως Αυδιο Ρεντερε ;;;;; ως τι ;;;;;;;;

ποιες κινησεις κανουμε ;;;;

ελατε ρε παιδες ολοι το εχετε βαλει !

με τον οδηγο που υπαρχει εδω μεσα δεν βγαζω ακρη !
πολυ περιληπτικος για μενα !

το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να χρισημοποιησω το powerstrip αφου δεν ξερω πως να εισαγαγω αυτα τα Σκτριπ που λεει ο οδηγος των παιδιων!

Απλα χρησιμοποιω τον ΚΑΤΑΛΥΣΤ της καρτας ΑΤΙ μου και απο εκει επιλεγω 50 ΗΖ !

ειναι σωστος τροπος για να κανω ενα απλο πειραμα ;;;;;;

δεν θελω να μπλεξω προς το παρον με πολλα προγραματα ........

αν ειναι δυνατον καποιες βασικες ρυθμισεις στο Ρεκλοοκ να εχουμε !!!!

και οπωσδηποτε πως λειτουργει με τον ΚΜΡ !!!

Αυδιο Ρεντερε?:flipout: Αλλο παλι κι αυτο.Ας γραφουμε και λιγο Αγγλικα μου θυμιζει βλαχια.Σορρυ ε?
Τελος παντων,ανοιγουμε τον kmplayer δεξι κλικ options -preferences-audio processing-renderer επιλεγουμε reclock αφου φυσικα το εχουμε εγκαταστησει.Κλεινουμε τον kmplayer και τον ξαναανηγουμε.Αυτο ηταν

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Αυδιο Ρεντερε?:flipout: Αλλο παλι κι αυτο.Ας γραφουμε και λιγο Αγγλικα μου θυμιζει βλαχια.Σορρυ ε?
Τελος παντων,ανοιγουμε τον kmplayer δεξι κλικ options -preferences-audio processing-renderer επιλεγουμε reclock αφου φυσικα το εχουμε εγκαταστησει.Κλεινουμε τον kmplayer και τον ξαναανηγουμε.Αυτο ηταν

αυτο το εχω κανει ενοειται ... με αποτελεσμα η κινηση να ειναι τραγικη .........
αφου να φανταστεις οτι αν δεις χωρις το ρεκλοοκ αμεσως μετα , φαινεται οτι ολα ησυχαζουν..

καποια αλλη ρυθμιση στο Ρεκλοοκ ;;;;;

δεν μπορει ολοι να λενε για χαρμα κινηση και σε εμενα να μην βλεπετε......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

αυτο το εχω κανει ενοειται ... με αποτελεσμα η κινηση να ειναι τραγικη .........
αφου να φανταστεις οτι αν δεις χωρις το ρεκλοοκ αμεσως μετα , φαινεται οτι ολα ησυχαζουν..

καποια αλλη ρυθμιση στο Ρεκλοοκ ;;;;;

δεν μπορει ολοι να λενε για χαρμα κινηση και σε εμενα να μην βλεπετε......

Βρε Βαγγέλη βάζεις 50Hz και βλέπεις όλες τις ταινίες, είτε Pal, είτε NTSC??

Βάλε powerstrip δεν είναι τραγικό....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ReClock DirectShow Filter και SPDIF !

Βρε Βαγγέλη βάζεις 50Hz και βλέπεις όλες τις ταινίες, είτε Pal, είτε NTSC??

Βάλε powerstrip δεν είναι τραγικό....

δεν καταλαβες .......

βαζω 50 ΗΖ για να δω τις ταινιες mkv !

αν καταλαβα καλα πρεπει σε τηλεοραση 60ΗΖ αμα θες να προβαλεις ταινια με frame 23,+ κατι τοτε θα ρυθμισω την καρτα γραφικων να βγαζει 50 ΗΖ !

κανω κατι λαθος ;;;;;
πεστε ρε παιδες με το τσιγκελι τα λετε..

τα ντιβιντι δεν με ενδιαφερουν !

το θεμα ειναι ΟΠΩΣ ρωτησα πιο πανω και πιο πριν ειναι :
Τι ρυθμισεις κανουμε στο Ρεκλοοκ ωστε να μην χασουμε και τον ηχο μεσω SPDIF εξοδο ;;;;;

powerstrip δεν θελω να βαλω προς στιγμης διοτι θελω απλα να μαθω να το χειριζομαι πιο καλα !
απλα θελω να κανω το πειραμα με το Ρεκλοοκ μεσω ρυθμισεων της συχνοτητας με το Catalyst της καρτας μου ATI !

Last edited:
ΧΑ !!

ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grinning-smiley-043

Πραγματι αλλαξε ολη η εικονα !!!

Ηρεμησε !

αν και δεν με ενοχλουσε απο τα 4,5 μετρα ελεγα παντα να κανω το πειραμα με το ρεκλοοκ να δω αν θα εχει διαφορα !

ΕΧΕΙ διαφορα ΟΝΤΩΣ αισθητη !!!! ΑΠΛΑ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΔΙ.......

και ΕΥΤΗΧΩΣ που πειστηκα να βαλω το Reclook μετα απο πολυ σκεψη και διαβασμα εδω μεσα !

διοτι καταλαβα πως γλιτωσα ενα σωρο λεφτα που δεν αγορασα τηλεοραση 24ΗΖ αφου με ενα τσαμπα προγραματακι απλο πετυχα εξισου καλη κινηση !

Να τονισω οτι την διαφορα δεν την καταλαβαινουμε τοσο απο τα 4,5 μετρα οσο απο το 1 / 1,5 μετρο !!!!!!!!!! :grinning-smiley-043

ο Ηχος τωρα ....

Ο ηχος βγαινει μεσω SPDIF και εναι DTS D.Digital 5:1 !!!

Παιζει αψογα ! :grinning-smiley-043

Οι δοκιμες εγιναν με την ματροσκα Συναυλια της Σελιν Ντιον στο Λας Βεγκας !

Ρυθμισα ετσι τον ενυσχητη μου ωστε να μην εχει καμια υποψια τσιρτσιρισματος στις φωνες !!!!!

Βαγγέλη στο Νο 5 post σου γράφω αναλύτικα τους χρόνους που πρέπει να βάζεις..

Το powerstrip το θέλεις για να πετύχεις αυτούς τους χρόνους.

Το reclock έχει πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο εικονίδιο??

Βαγγέλη στο Νο 5 post σου γράφω αναλύτικα τους χρόνους που πρέπει να βάζεις..

Το powerstrip το θέλεις για να πετύχεις αυτούς τους χρόνους.

Το reclock έχει πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο εικονίδιο??

Νομιζω κιτρινο η πρασινο ανοιχτο ...

Πες μου τι σημαινει το καθε χρωμα ;;;;

η Τηλεοραση υποστιριζει 50 /60 ΗΖ στα 48 σβυνει !!

να δοκιμασω και τα 72 ;;;;;;

το θεμα ειναι οτι στον οδηγο που υπαρχει στικ κανει αναφορα για 50 ΗΖ στα mkv ενω εσυ λες για 72 η 24 ΗΖ...

Αλλαζω τα Hz μεσω της Καρτας Γραφικων ΑΤΙ απο το Catalyst που ειναι πιο απλο απο το powerstrip !

Ειναι λαθος ;;; δεν δουλευει απο αυτο εκει ;;;;;

δεν με ενδιαδερουν τα Divx και DVD !!! μονο τα mkv !!!!!

Last edited: