REGA 3 vs PROJECT 1XPRESSION 3

Από τη στιγμή που η ευαισθησία του phono stage είναι ίση ή σχεδόν ίση με την έξοδο της κεφαλής σου, είσαι ok...

Έτσι μπράβο.
Για 2,5mV ευαισθησία θα είσαι εντάξει έως και 5mV κεφαλή. Αλλά και με 2mV μπορεί να ικανοποιηθείς (αν και θα πρέπει να γυρνάς το ποτενσιόμετρο στο τέρμα για να ακούσεις δυνατά).
Οι "καθαρόαιμες" MC κεφαλές είναι στα 0,5mV. Αλλά υπάρχουν αρκετές high output MC οι οποίες είναι σχεδιασμένες να παίζουν με MM ρυθμίσεις.
Όσο για την βελόνα, στις MC πρέπει να αλλαχτεί στο εργοστάσιο. Στις ΜΜ στις περισσότερες περιπτώσεις αλλάζει από τον χρήστη, αλλά υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις.

έχει και παραέχει.... έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη mythosaudio και με μηνά ευγενίδη από Θεσσαλονίκη αν γνωρίζεις και μου είπαν πως στα MM πρέπει να κοιτάξω εφόσον έχω ενισχυτή στα ΜΜ...

Γνώριζαν εαν είχες σκοπό να χρησιμοπιήσεις υψηλοέξοδη mc;.
Σημασία δέν έχει ο τύπος της κεφαλής αλλά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, τωρα συμβουλές όπως αυτή που σου δόθηκε δίνονοται καλοπροαίρετα διότι παλιότερα οι mc ήταν μόνο χαμηλοέξοδες και γενικά οι ακριβότερες και καλύτερες ακόμα είναι.
Για παράδειγμα μια υψηλοέξοδη mc (πάνω απο 1,5 mv) εάν τοποθετηθεί σε ένα phono για θα το υπεροδηγήσει με αποτέλεσμα παραμόρφωση.
Οι υψηλοέξοδες mc ουσιαστικά δημιουργήθηκαν για να κάνουν εύκολη την ζωή κατόχων mm phono δηλαδή των περισσοτερων τουλάχιστον τότε.

άρα θα πρέπει να διαλέξω κάποια mm που έιναι μεταξύ των 2.5 με 5.0 mv οκ?όσο χαμηλότερα από 2.5 mv είναι η βελόνα τόσο δε θα παίζει δυνατά από ότι κατάλαβα έτσι?

άρα θα πρέπει να διαλέξω κάποια mm που έιναι μεταξύ των 2.5 με 5.0 mv οκ?όσο χαμηλότερα από 2.5 mv είναι η βελόνα τόσο δε θα παίζει δυνατά από ότι κατάλαβα έτσι?

Ακριβώς, αν και δεν είναι πανάκεια. Μπορεί και με μια των 2 mV να κάνεις τη δουλειά σου.
Αλλά πάρε κάποια με αρκετά υψηλή έξοδο (ΜΜ ή ΜC), για να είσαι ασφαλής.

Βetter safe than sorry...

φιλε απ οτι διαβασαι στο βιβλιαρακι της blue point μου εχει 3 κεφαλες MM

την pearl 4mv 30db
την black pearl 4mv 28db
την Oyster 4mv 25db

οποτε απο sumiko αν θελεις διαλεγεις απο αυτες μαλλον
Φυσικα δε τις γνωριζω και δε μπορω να εκφερω γνωμη για τις συγκεκριμενες
Μη ξεχασω να επισημανω οτι το βιβλιαρακι που σου λεω εινα για τη σειρα Oyster
δε ξερω αν υπαρχουν κι αλλες σειρες.

Η sumiko pearl black είναι αλήθεια πως είναι σφαιρική και 'τρώει' τους δίσκους?
Έχει κάποιος εμπειρία από CLEARAUDIO κεφαλές? από ότι φένεται άχω μια κλήση στην αγορά της clearaudio aurum classic wood κεφαλής... τι λέτε για τη συγκεκριμένη?

Μια και έτσι κι αλλιώς ο Ορφέας αντιπροσωπεύει και τις δυο, πάρε αυτή που θα σου προτείνει ο Ντίνος.

Το "κατέχει" καλά το αναλογικό.

Οι μόνες βελόνες που τρώνε τους δίσκους είναι οι αρρύθμιστες. Από αυτή την άποψη μια αρρύθμιστη σφαιρική βελόνα τρώει λιγότερο τους δίσκους από μια αρρύθμιση line contact που θα περάσει σαν άροτρο από το αυλάκι.
Απλά οι πιο εξεζητημένες κεφαλές ακολουθούν καλύτερα το αυλάκι, γι' αυτό θεωρούνται καλύτερες από τις σφαιρικές.

Πρόσφατα θέλω να πάρω ένα από αυτά τα 2 πικάπ. το project μπορώ να το ακούσω στον ορφεα θεσσαλονίκης αλλά το rega 3 πού? ποίο πικάπ να πάρω και γιατί? ( μην πείτε για βραχίονα της rega, ξέρω ότι είναι άπαιχτος) πείτε ότι πήρα το ένα ή το άλλο, τι κεφαλή να βάλω? μιλάμε μόνο για mm κεφαλές μέχρι το πολύ 120 ευρώ..

Γεια σας, ειμαι απο βορεια Ελλαδα και θελω να παρω το Pro-Ject 1 Xpression III Comfort της Pro-ject και θα ηθελα να μου πει καποιος που ειναι ο ορφεας στη Θεσνικη (οδο και καποιο τηλεφωνο ισως - καθως και τι καταστημα ακριβως ειναι γιατι δεν εχω ιδεα) η που αλλου μπορω να το βρω στη βορεια Ελλαδα.

παιδιά ευχαρηστώ για το ενδιαφέρον αλλά πρέπει να καταλάβετε... ΟΧΙ mc κεφαλές... ΜΜ θα πάρω, και τα χρήματα για την οποιαδήποτε κεφαλή που θα δώσω δε θα ξεπερνούν τα 100 ευρώ.. ο ενισχυτής μου έχει Τάση Εξόδου: 2.5mV, τι στο καλό πάει να πεί αυτό ?

Γιατι δεν περνεις την Ortofon 2M Red κοντα στα 70 Ευρω περιπου...που ειναι και αυτη που δινει σε μερικα μοντελα η Pro-ject (αλλα οχι στην Ελλαδα και δεν ξερω το γιατι).

Λεω και εγω να παρω συντομα το Project Xpression III με το Pro-ject Speed Box II και κεφαλη η την Ortofon 2M Red 67 Ευρω η την 2M Blue 130 Ευρω (μαλλον θα παω για τη μπλε).
Περιμενα τοσο καιρο να πουλησω το προηγουμενο πικαπ μου που ηταν δωρο και το εχω δουλεψει ελαχιστα αλλα πουθενα ακομα, οποτε με βλεπω με 2 πικαπ.....

Last edited by a moderator: