repair foam - επισκευή ηχείων

gorillaz_gr

Established Member
14 April 2010
111
Αθήνα
αλησπέρα!

έχω ψάξει νομίζω αρκετά μέσα στο φόρουμ, αλλα δυστυχώς δεν βλέπω πουθενά κάτι σχετικό με την "χειροποίητη" επισκευή ηχείων.
δεν έχω κάποιο ζευγάρι σουπερ ντουπερ οπως λέμε, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος για αυτό που χρειάζομαι να ακούω.
δυστυχώς λόγο ότι τα είχα αρκετό καιρό αχρησιμοποίητα κ σε "ασχημο" περιβάλλον η μεμβράνη γύρω γύρω χάλασε κ θρυματίστηκε. ψάχνωντας στο ιντερνετ το μόνο που βρήκα είναι στο ebay το παρακάτω προϊον foam και ήθελα να ρωτήσω:

κάτι σχετικό εντός ελλάδας/αθήνας/ευρώπης δεν υπάρχει;
έχω υπολογίσει ότι το κόστος ενός τέτοιου σετ, η επισκευή των ηχείων μου (2 γουφερ, 2 μεσαία, 2 twitter) βγαίνει σε καλύτερη τιμή από ότι αγορά καινούριου σετ ηχείων.

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

Καλημέρα,
Για jbl θα σου πουν καλύτερα οι συνάδελφοι που έχουν ασχοληθεί.
Όσο για το refoam kit, έχω επισκευάσει και εγώ στο παρελθόν ηχείο με κόστος αντίστοιχο αυτού που έχεις βρει – από Αμερική-ebay. Δες καλήτερα εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41570

Και φυσικά ότι απορία έχεις εδώ είμαστε :-)

παρολαυτα από ότι κατάλαβα, κάποιο σχετικό κιτ εντος ελλάδας δεν κυκλοφορεί. οσο για τα jbl ήταν ένα απλό παράδειγμα, για τα δικά μου ηχεία βρήκα λίγο αργότερα ένα πιο σχετικό κιτ γύρω στα 30ευρώ.

Εχοντας ενα subwoofer paradigm PS1000 v.3 διαπιστωσα οτι το foam γυρω γυρω διαλυθηκε.

Στην αρχη σκεφτηκα να το αντικαταστησω με καποιο αλλο drive και να τελειωνω. Ομως διαβασα οτι λογω του οτι ειναι ζωνοδιαβατης σχεδιασης, ενα οποιοδηποτε drive ισως να μην ταιριαξει καλα στον ηχο.

Υστερα εψαξα στο ιντερνετ για re-foam repair kits. Βρηκα ενα που υποτιθεται ταιριαζει για τον δικο μου οδηγο, http://www.simplyspeakers.com/single-paradigm-speaker-foam-edge-repair-kit-fsk-10a-1.html αλλα διαβασα οτι πρεπει το foam να καθησει ακριβως κεντρο για να μην υπαρχουν παρατραγουδα. Αυτο με αγχωσε καπως.

Η αλλη λυση ειναι να ψαξω για καταστημα στην Αθηνα οπου να κανει re-foam σε μοναδες. Δεν ξερω ομως ποιο ειναι το κοστος, που υπαρχει τετοιο μαγαζι και αν τελικα κι εκεινο θα κανει σωστη δουλεια, να τοποθετησει ακριβως κεντρο το foam και τελος εαν θα ψαξει να παραγγειλει το σωστο αντιστοιχο foam που βρηκα εγω για την μοναδα μου ή θα βαλει ενα generic οτι να'ναι, με οτι αυτο συνεπαγεται .

Αν καποιος γνωριζει καποιο καταστημα Αθηνα για re-foaming ωστε τουλαχιστον να καλεσω για περαιτερω πληροφοριες θα το εκτιμουσα.