Ρεύμα

dionisp

Established Member
25 January 2007
148
Επειδή πρόσφατα είχα ένα μικρό ατύχημα με θύμα το τροφοδοτικό του προενισχυτή, λέω να επενδύσω λίγο στην προστασία μη μας βρουν τίποτα χειρότερα. Εσείς τι έχετε κάνει; Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και έχω μπερδευτεί λιγάκι. UPS απλά/ on line, πολύμπριζα, DYI κατασκευές παροχής κ.ο.κ.

Τα φώτα σας pls..

Σημ: μένω στο ενοίκιο οπότε οποιαδήποτε επέμβαση στην εγκατάσταση αποκλείεται.

ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΒΑΤ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ UPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗΣ ΓΙΑ UPS 2,000VA ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΩ 150 ΕΥΡΩ.

Δυστυχως αν εξαιρεσεις καποιες πανακριβες κατασκευες ,τα υπολοιπα δημιουργουν, παρα λυνουν προβληματα.Απλα τα περισσοτερα εχουν φιλτρα που επιρρεαζουν λιγο η πολυ τον ηχο.Δηλαδη προσθετεις ακομη μια συσκευη που εχει ηχητικο χαρακτηρα στο συστημα σου,νομιζω οτι στην diy κατηγορια εχουν αναφερθει παλιοτερα εκτενως.Και εγω αντιμετωπιζω προβλημα,αλλα η λυση κοστιζει παρα πολυ,μεχρι που σκεφτομαι τροφοδοτικο εξωτερικο ιδιοκατασκευη

Περί προστασίας, γενικώς

Αν θέλεις απλά να προστατέψεις τις συσκευές σου από τις διακυμάνσεις της τάσης (πράγμα που είναι και το πιο συνηθισμένο), τότε χρειάζεσαι ένα Line Conditioner.

Είναι μια συσκευή που κρατάει σταθερή την τάση και ταυτόχρονα φιλτράρει το ρεύμα από εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές και άλλες παρεμβολές.

Αλλά δεν εξακολουθεί να παρέχει ισχύ σε περίπτωση διακοπής, όπως κάνουν τα UPS.

Είναι μια καλή και προσιτή λύση, αρκεί να είναι επώνυμη και αξιόπιστη.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο σκοπός της χρήσης είναι μάλλον αυτό που περιγράφει ο Παναγιώτης. Βασικά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα ξανακαεί κάτι και να μη φοβάμαι να ανάψω τα μηχανήματα.

Υπάρχουν προτάσεις; Τιμές; Που μπορώ να απευθυνθώ;