RF Linear Amplifier 2KW

ρε συς 2 παραμέτρους έχει το έργο , 1 υλικό και 2 διαστάσεις

και οι αντιστάσεις χιλιάδες είναι ...

Δεν διαφωνώ απλά στα παλμοτροφοδοτικα αυτα συνήθως δε χρησιμοποιούνται γνωστοι φερρίτες και πρεπει να κανεις καποιες μετρήσεις για να βρείς τις παραμετρους τους. Επίσης οι περισσότεροι φερρίτες στα παλμοτροφοδοτικά δεν ειναι για συχνότητες πχ 30 η και 50MHZ που χρειάζονατι για τον ενισχυτή-bye--bye--bye-
 
Άσχετο: Θυμάμαι από τα νιάτα μου, ότι το ARRL Handbook ότι linear με τέτροδο είχε μέσα ήταν σε grounded grid και φυσικά με οδήγηση από την κάθοδο.
Γιατί το κάνουν αυτό, από τη στιγμή που έτσι θέλει περισσότερη ισχύ για οδήγηση?
 
Re: Απάντηση: RF Linear Amplifier 2KW

Άσχετο: Θυμάμαι από τα νιάτα μου, ότι το ARRL Handbook ότι linear με τέτροδο είχε μέσα ήταν σε grounded grid και φυσικά με οδήγηση από την κάθοδο.
Γιατί το κάνουν αυτό, από τη στιγμή που έτσι θέλει περισσότερη ισχύ για οδήγηση?

απαλλαγή από το Miller? :grandpa:?

Χρήστο συγχαρητήρια για το θεριάκι :2thumb22sup:
 
Ευχαριστώ πολύ Αντώνη, παρόλ' αυτά το συγκεκριμένο του Χρήστου που χρησιμοποιεί τη λυχνία "ορθόδοξα", δουλεύει μια χαρά, άρα προς τι όλη η φασαρία?
 
Re: Απάντηση: RF Linear Amplifier 2KW

Ευχαριστώ πολύ Αντώνη, παρόλ' αυτά το συγκεκριμένο του Χρήστου που χρησιμοποιεί τη λυχνία "ορθόδοξα", δουλεύει μια χαρά, άρα προς τι όλη η φασαρία?

Κωστα βασικό θεμα είναι οτι γλυτώνουν δυο εξτρα τροφοδοτικα sgreen και bias για τα αρνητικά τα οποία θα πρέπει να ειναι και σταθεροποιημένα. Επισης χρησιμοποιούν λιγοτερα οργανα αφου μετράνε μόνο το ρευμα ανόδου και grid. Τελος όλοι οι σημερινοί πομποδέκτες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 100W pep ισχύος στην έξοδό τους, οπότε οδήγούν τις Grounded Grid τριοδους πχ μια 3cx1500 και 3-500Z που θέλει περίπου 50W η ακόμα και το πολύ διαδεδομένο ενισχυτή στους ραδιοερασιτέχνες με 2χ 3-500Ζ με 80W.-bye-
 
Κι άλλη απορία: Γιατί τερματίζεται η είσοδος με 50 ωμ και έτσι θέλει ισχύ για να οδηγηθεί, τη στιγμή που η αντίσταση εισόδου του σίγουρα είναι μεγαλύτερη, θα μπορούσε να οδηγείται με τάση με ένα στάδιο driver πάλι π.χ μια πέντοδο, οπότε μετά θα λειτουργούσε και με οδήγηση ένα... waklie talkie.

Ή όχι?
 
Για να κρατιέται χαμηλό το VSWR αφού το όλο σύστημα έχει επιθυμητή χαρακτηριστική αντίσταση 50Ω, γιατί τα παθητικά φίλτρα και δικτυώματα συντονισμού θα ήταν μη πρακτικά αν η αντίσταση τερματισμού ήταν μεγάλη και επειδή το κέρδος είναι κέρδος ισχύος ουσιαστικά (μικρή ισχύς εισόδου μικρή και η ισχύς εξόδου).
 
Γιατί να έχει μεταξύ driver και εξόδου 50 Ωμ? Αν οι εμπεδήσεις των σταδίων είναι μεγαλύτερες, τόσο το καλύτερο, γίνονται μικρότερες και οι τιμές των πηνιοπυκνωτών (!!).
 
Οι τιμές των πυκνωτών μικραίνουν, των επαγωγών μεγαλώνουν.
 
Και υπάρχει και η απαίτηση για μέγιστη μεταφορά ισχύος δεδομένης της εμπέδησης εξόδου του προηγούμενου σταδίου.
 
Τι σου θυμισα??
Ποτε δεν ειναι αργα να το ξέρεις...
Ειναι hobby που υποτροπιαζει....:singer::operator:-bye-

Τι μου θυμησες ε? το πλυσταριο του καλου μου φιλου που το ειχαμε μετατρεψει σε κατι αναμεσα σε στουντιο και shack με τις 807 να βραζουν για τα ΑΜ πειραματα με κατι 6AQ5, τα σύρματα για τις κεραίες, μετα τα αυτοταλάντωτα με τις 6146 στα FM , ωραίες εποχές.

υποτροπιάζει ναι αλλα θελει και χρονο. Τες πα..
 
Απάντηση: Re: RF Linear Amplifier 2KW

Χρηστο που εισαι δεν βλεπω νεα

εχουμε μεινει με τον κονεκτορα στο χερι :HTEHETH63: :HTEHETH63: