† Ρικάρντο Μονταλμπάν [1920~2009]

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
100,370
Εκεί ψηλά.....

Αστέρας των παλιών φανταχτερών μιούζικαλ της MGM, αλλά και της αμερικανικής τηλεόρασης (ένα είδος μάγου και συνάμα υπνωτιστή σε δημοφιλές σόου), ο Μεξικανός Ρικάρντο Μονταλμπάν έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 88 χρόνων.
Ο Μονταλμπάν έπαιζε σε μεξικανικές ταινίες, όταν τον ανακάλυψε το αμερικανικό στούντιο και τον καθιέρωσε στο Χόλιγουντ το 1946. Εκεί πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στη «γοργόνα» Εσθερ Γουίλιαμς στο «Fiesta», για να ξαναβρεθεί απέναντί της στις ταινίες «Οn an island with you» και «Νeptunes daughter». Ο ίδιος όμως έγινε διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου «Το νησί της φαντασίας», που διήρκεσε από το 1978 ως το 1984.

Εκεί ήταν ο μυστηριώδης λευκοντυμένος Κύριος Ρόαρκ, ο οποίος επέβλεπε ένα μυστηριώδες τροπικό νησί, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κάθε τους όνειρο. Μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης, ο Μεξικανός σταρ δοκίμασε τις δυνάμεις του και στο θέατρο, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, καθώς η παράσταση «Τζαμάικα», ένα μιούζικαλ που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1957, του χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Τόνι.

cinemag.gr

Είχε παίξει και τον ρόλο του υπεράνθρωπου Καν σε ένα από τα πιο δημοφιλή επεισόδια του κλασικού Σταρ Τρεκ (Space Seed) και επανήλθε για τον ίδιο ρόλο στη 2η ταινία της σειράς (The Wrath of Khan)...

Τον θυμάμαι και σε κάποια παλιά μεξικάνικα γουέστερν του 50', μέχρι σε σαπουνόπερα έχει παίξει, Dynasty παρακαλώ.

Θεος σχωρεστον.Τον εχω δει νεο στις ταινιες με την Εσθερ Ουιλιαμς,και στις δυο χορευει με την καταπληκτικη Σιντ Τσαρις,γνωστη απο το διασημο μιουζικαλ με το Τζην Κελλυ Χορευοντας στη Βροχη.Ηταν πολυ καλος χορευτης κατι που ισως πολυς κοσμος δεν γνωριζει.Τα νουμερα με τη Τσαρις αξιζουν πραγματικα.Απο το νησι της Φαντασιας διπλα στο νανο εμοιαζε τεραστιος αλλα στην πραγματικοτητα ηταν μετριου υψους και ειχε μεγαλη
ανεση στην κινηση.Επισης τραγουδουσε αλλα οχι με την ιδια επιτυχια οπως στο χορο.

Θεος σχωρεστον.Τον εχω δει νεο στις ταινιες με την Εσθερ Ουιλιαμς,και στις δυο χορευει με την καταπληκτικη Σιντ Τσαρις,γνωστη απο το διασημο μιουζικαλ με το Τζην Κελλυ Χορευοντας στη Βροχη.Ηταν πολυ καλος χορευτης κατι που ισως πολυς κοσμος δεν γνωριζει.Τα νουμερα με τη Τσαρις αξιζουν πραγματικα.Απο το νησι της Φαντασιας διπλα στο νανο εμοιαζε τεραστιος αλλα στην πραγματικοτητα ηταν μετριου υψους και ειχε μεγαλη
ανεση στην κινηση.Επισης τραγουδουσε αλλα οχι με την ιδια επιτυχια οπως στο χορο.

Εχεις δικιο για τις χορευτικες του ικανοτητες.
Κι εγω περα απο την σειρα στο νησι, σαν χορευτη τον εχω στην μνημη μου και σαν γκεστ στην Δυναστεια πολυ παλια.

Γενικα ενα τριτορολιστας απο αυτους που αφηνουν πισω την σφραγιδα τους.