Ripping cds σε flac με το foobar

Vasilis_K

New member
10 November 2011
46
Καλημέρα, έχω αρχίσει και εγώ να ριπάρω τα cd μου σε flac και το κάνω χρησιμοποιώντας το foobar. Είναι αρκετά απλό και γρήγορο και για αυτό είπα νε ξεκινήσω με αυτό. Αλλά μετά από κάθε ριπάρισμα εμφανίζει στο τέλος το convert report και στα περισσότερα βγάζει το μήνυμα: "xx tracks ripped accurately with minor problems" και μετά ένα κατεβατό με αναλυτικά τα offsets σε κάθε track. Άλλες φορές περισσότερα άλλες λιγότερα αλλά πάντα κάτι βγάζει.Όσα κομμάτια τώρα έχω ακούσει από αυτά που έχω μετατρέψει (με σκληρό δίσκο πάνω σε media player της WD όχι απευθείας από το pc) δεν υπάρχει ακουστό πρόβλημα. Να συνεχίσω έτσι με το foobar ή να επιλέξω κανένα άλλο software? ή μήπως διορθώνεται το θέμα με καμμιά ρύθμιση στο foobar? Ευχαριστώ

Καλημέρα, έχω αρχίσει και εγώ να ριπάρω τα cd μου σε flac και το κάνω χρησιμοποιώντας το foobar. Είναι αρκετά απλό και γρήγορο και για αυτό είπα νε ξεκινήσω με αυτό. Αλλά μετά από κάθε ριπάρισμα εμφανίζει στο τέλος το convert report και στα περισσότερα βγάζει το μήνυμα: "xx tracks ripped accurately with minor problems" και μετά ένα κατεβατό με αναλυτικά τα offsets σε κάθε track. Άλλες φορές περισσότερα άλλες λιγότερα αλλά πάντα κάτι βγάζει.Όσα κομμάτια τώρα έχω ακούσει από αυτά που έχω μετατρέψει (με σκληρό δίσκο πάνω σε media player της WD όχι απευθείας από το pc) δεν υπάρχει ακουστό πρόβλημα. Να συνεχίσω έτσι με το foobar ή να επιλέξω κανένα άλλο software? ή μήπως διορθώνεται το θέμα με καμμιά ρύθμιση στο foobar? Ευχαριστώ

το ripping security το έχεις disabled ? standard η paranoid?

σωστότερο ripping θα κάνεις με το eac

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/92186-EAC-v1-Guide

Εδώ είσαι,πολύ καλός οδηγός.

To κατεβασα,εκανα τις ρυθμισεις,και ριπαρισα 3 cd. Tα εβαλα μετα να παιξουν με foobar,και μου τα εμφανιζει σαν PCM 1441kbps 44100hz και τα 3

EAC extraction logfile from 27. October 2013, 1:57

Eagles / Hotel California

Used drive : MATSHITADVD-RAM UJ880AS Adapter: 0 ID: 1

Read mode : Burst

Read offset correction : 102
Overread into Lead-In and Lead-Out : No
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : Yes
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : Internal WAV Routines
Sample format : 44.100 Hz; 16 Bit; Stereo

Last edited:
To κατεβασα,εκανα τις ρυθμισεις,και ριπαρισα 3 cd. Tα εβαλα μετα να παιξουν με foobar,και μου τα εμφανιζει σαν PCM 1441kbps 44100hz και τα 3

EAC extraction logfile from 27. October 2013, 1:57

Eagles / Hotel California

Used drive : MATSHITADVD-RAM UJ880AS Adapter: 0 ID: 1

Read mode : Burst

Read offset correction : 102
Overread into Lead-In and Lead-Out : No
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : Yes
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : Internal WAV Routines
Sample format : 44.100 Hz; 16 Bit; Stereo

Αν τα θέλεις σε FLAC,απλώς επιλέγεις 'Copy selected tracks>compressed '
Και τα WAV που σου έφτιαξε βέβαια είναι σε άριστη ποιότητα και φυσικά το samplerate είναι ίδιο με το αρχείο προέλευσης.
Τα όποια λάθη,τα διορθώνει αυτόματα.

Re: Απάντηση: Ripping cds σε flac με το foobar

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, θα κατεβάσω το eac και θα ακολουθήσω τα βήματα του σχετικού thread. Θα επανέλθω αφού ριπάρω κάνα δυο cd.