Roast Beef + Doner

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Επειδη ξερω οτι αρκετοι εδω μεσα ειστε φαγανά παιδια σκεφτηκα οτι μπορει και να με βοηθήσετε στην αναζητηση καποιων γευσεων που μου εχουνε λειψει..

Πρωτον, ξερει κανεις καποιο super market που μπορω να βρω roast beef κρυο σε φετες? και δευτερον εαν εχει να προτείνει καποιος ενα καλο εστιατόριο που να φτιαχνει doner kebab της προκοπης. Κατι σαν αυτο που σερβιρανε τα κεμπαμπτζιδικα στην Αγγλια, δλδ μεσα σε αραβικη πιτα κτλ. -bye-

Μιλαμε παντα για την ευρυτερη περιοχη της Αθηνας.

Το Roast Beef δεν το εννοω οπως το φτιαχνουνε οι Αγγλοι με Yorkshire pudding στον φουρνο, το σκεφτομαι σε κρυες φετες σε σαντουιτς με μουσταρδιτσα. Οσο για το doner, δεν ειναι αγγλικο φαγητο, απλως το τρωνε αρκτετα οι Αγγλοι στα Τουρκικα κεμπαμπτζιδικα.

Περαν αυτου να πω οτι ειμαι και μισος Αγγλος οποτε μην απορεις για τιποτα..
Γουστα ειναι αυτα..οταν ειμασταν ολοι πανω σκεφτομασταν πατσιτσιο, γεμιστα και σουβλακια που θα φαμε οταν γυρισουμε Ελλαδα απο την μαμα και οταν κατεβηκαμε σκεφτομασταν διαφορες αηδιες που τρωγαμε πανω.-bye-

Για roast beef έχω δει σε Βασιλόπουλο και νομίζω και σκλαβενίτη. Υπάρχει πάντως σίγουρα. Για doner (πλάκα πλάκα και εγώ το τρώω άμα το βρω) έχει σίγουρα στο Χαλάνδρι στο Εξ'ανατολής (λίγο πιο κάτω από την κεντρική πλατεία, κοντά στο e-shop) και στο Suzanna (κοντά στο ΙΚΑ κάτω Χαλανδρίου)

Πλάκα πλάκα στην Αγγλία είχε φανταστικές σαβούρες!:worshippy:

Ειδικά δεν θα ξεχάσω το bursa kebap που έτρωγα στο Essex όταν ανέβαινα στο νησί και έλιωνα............:food-smiley-005:

Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά θυμάμαι έντονα τα σαντουϊτς με roast beef (ή salt beef) που μπορούσες να φας στο Harrods (ή μήπως στο Selfridges??). Με πίκλες, μουστάρδα και το απίστευτο αγγλικό ψωμί για τοστ. Μα καλά, καμιά εταιρεία δεν μπορεί να φτιάξει τέτοιο ψωμάκι? Τόσο δύσκολο πια?

To roast beef/salt beef ήταν ενας απο τους πιο σημαντικούς λόγους για να πάω στα πολυκαταστήματα αυτά, φαγανός γαρ.

Δεν σπούδαζα στο Λονδίνο αλλά όποτε πήγαινα γυρνούσα πιο βαρύς.....

Για roast beef έχω δει σε Βασιλόπουλο και νομίζω και σκλαβενίτη. Υπάρχει πάντως σίγουρα. Για doner (πλάκα πλάκα και εγώ το τρώω άμα το βρω) έχει σίγουρα στο Χαλάνδρι στο Εξ'ανατολής (λίγο πιο κάτω από την κεντρική πλατεία, κοντά στο e-shop) και στο Suzanna (κοντά στο ΙΚΑ κάτω Χαλανδρίου)

Ρε μπας και εχεται αλλους Βασιλοπουλους και αλλους Σκλαβενιτιδες εκει στα Β.Π?? :flipout: Γιατι εγω οπου εχω ρωτησει εχω φαει πορτα. Δεν ξερω εαν μιλας για ετοιμο συσκευασμενο, εγω παντω μιλαω να πας να το παρεις απο το τμημα αλλαντικων να το στο δωσει σε φετες..
Για το Εξ'ανατολής, το εχω ακουσει αλλα μου πεφτει λιγο βορεια εμενα λογω του οτι ειμαι Γλυφαδιωτης, αλλα αμα ανεβω να δω κανα φιλο μου Β.Π για φαι θα το εχω στα υποψη μου. Εχω βρει ενα εστιατοριο που κανει ωραιοτατο doner και αλλα ψητα σχετικα κοντα μου αλλα πρεπει να καθησεις να το φας, δεν το εχει οπως στην Αγγλια σε αραβικη πιτουλα με καυτερη σαλτσα και horseradish. Λεγεται Κολονες και εναι στην περιοχη αναμεσα απο Τζιτζιφιες και την Αμφιθεας κοντα εκει που ειναι το Ρακαδικο.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά θυμάμαι έντονα τα σαντουϊτς με roast beef (ή salt beef) που μπορούσες να φας στο Harrods (ή μήπως στο Selfridges??). Με πίκλες, μουστάρδα και το απίστευτο αγγλικό ψωμί για τοστ. Μα καλά, καμιά εταιρεία δεν μπορεί να φτιάξει τέτοιο ψωμάκι? Τόσο δύσκολο πια?

To roast beef/salt beef ήταν ενας απο τους πιο σημαντικούς λόγους για να πάω στα πολυκαταστήματα αυτά, φαγανός γαρ.

Δεν σπούδαζα στο Λονδίνο αλλά όποτε πήγαινα γυρνούσα πιο βαρύς.....

Παντου τα εχει για εκει ειναι κατι σαν Εθνικο φαγητο το Roast, εξου και το Sunday Roast που φτιαχνουνε ενα μεγαλο τακο μοσχαρι στον φουρνο και το τρωνε με Gravy.
Οσο για τα κιλα που παιρνεις, ας μην μιλησω, ειναι ιστορια μου, αμαρτια μου..

πω πω ρε Σωκρατη για 5 δευτερολεπτα ειχα κολλησει με το ζουζουνι της υπογραφης σου και προσπαθουσα να το βγαλω απο την οθονη του λαπτοπ. Οταν καταλαβα ποσο πιτουρας ειμαι χεστηκα στο γελιο..:flipout:

πω πω ρε Σωκρατη για 5 δευτερολεπτα ειχα κολλησει με το ζουζουνι της υπογραφης σου και προσπαθουσα να το βγαλω απο την οθονη του λαπτοπ. Οταν καταλαβα ποσο πιτουρας ειμαι χεστηκα στο γελιο..:flipout:

και εγω το ιδιο....στα διαλα Κυριε διευθυντα:BDGBGDB55::BDGBGDB55: