Οχι βρε αδελφε,σιγα μην με στεναχωρησες:music-smiley-005:
Το σωστο λες εσυ και καλα κανεις.
Αλλα και αλλου το ειχαμε γραψει οτι μιλαμε για τροφοδοτικο λαπτοπ που δεν νομιζω οτι εχςι και τοοοοοσο σοβαρα τα ρευματα που να κανει το προβλημα.
Ασε δε που εχω δει αρκετα λαπτοπ που τα τροφοδοτικα τους δεν εχουν σουκο.
Εκει τι γινεται???/
Α και κατι αλλο (μην με βαρεσεις ομως)
Εχω δυο πριζες σπιτι που δεν ειναι σουκο.....εκει τι κανουμε?????
Τα τροφοδοτικά λάπτοπ που είναι αγείωτα από τον κατασκευαστή δεν αποτελούν πρόβλημα, γιατί τηρούν και αυτά κάποιες προδιαγραφές, όπως π.χ. γαλβανική απομόνωση εισόδου-εξόδου ή διπλή μόνωση ή και τα δύο, πάντως δεν είναι τυχαία χωρίς γείωση.
Όσον αφορά το σπίτι, αν είσαι τυχερός και όταν έγινε η εγκατάσταση τραβήχτηκαν αγωγοί προστασίας (γειώσεις), τότε θα σου συνιστούσα να αντικαταστήσεις τις πρίζες αυτές με καινούργιες σούκο. Αν δεν υπάρχει αγωγός προστασίας θα πρέπει να γίνει εκ νέου η καλωδίωση στο σπίτι για δύο λόγους:
1. Γιατί δεν έχεις γείωση.
2. Για να μην έχεις γείωση η εγκατάσταση πρέπει να είναι πριν από το 1970 (περίπου, εκτός κι αν ο ηλεκτρολόγος ήταν άσχετος...), οπότε προσωπικά δε θα βασιζόμουν να χρησιμοποιώ μια τόσο παλιά εγκατάσταση ούτως ή άλλως. Οι μονώσεις θα έχουν ξεραθεί, τα υλικά εκείνης της εποχής δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά στάνταρ κλπ.
3. Ούτως ή άλλως με βάση τη νομοθεσία, αν η εγκατάσταση είναι τόσο παλιά (πάνω από 14 χρόνια), θα πρέπει να επανελεγχθεί:
http://www.epaggelmaties.com/anthis/eleghos.html, οπότε στον επανέλεγχο θα τα πιάσουν όλα τα προβληματικά σημεία και θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.
Αυτά τουλάχιστον με βάση τη θεωρία και τη νομοθεσία. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αλλά να τονίσω εδώ ότι από μια πυρκαγιά δεν κινδυνεύει μόνον η δική μας περιουσία, αλλά και του γείτονα, οπότε υπάρχουν και θέματα αστικής ευθύνης κλπ. για να μη θίξω τα ποινικά, αν υπάρξουν θύματα, Θεός φυλάξει.
Συγγνώμη, αν ακούγομαι λίγο υπερβολικός, αλλά επειδή έχω υπάρξει μάρτυρας σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ρεύμα σε εργοστάσιο, το θέαμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο... Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.