ROISTER STATUS 4.2 'Η KLIPSCH RB-61

redfire

New member
9 August 2008
8
Γειά χαρά, πρόκειται να μπω στο χώρο του Home Cinema και ψάχνω
την καλύτερη δυνατη λύση για να εχω το οσο το δυνατον καλυτερο αποτέλεσμα σε σχεση με τα χρηματα που θελω να δωσω.
Γι´αυτο και πηρα την αποφαση να ξεκινησω με ενα ενισχυτη Yamaha 661 400Euro και 2 ηχεία βασης περιπου 500euro. Ο χωρος που θελω να καλυψω ειναι περιπου 40τ.μ. Ειμαι αναμεσα στα 2 ζευγη που αναφερω στον τιτλο και προκυται να χρησιμοποιηθουν κατα 50-50 μουσικη και ταινιες.Ποιο απο τα δυο θα γεμισει περισσοτερο (για αρχη...) το χωρο?Με ποιο ζευγαρι θα εχω καλυτερο μπασο?
Και κατι σημαντικο...η επιλογη των ηχειων βασης εγινε για το λογο του οτι απο την αριστερη πλευρα της τηλεορασης υπαρχει χωρος 50εκ και για ηχειο δαπεδου ενω απο δεξια το ηχειο θα απεχει απο την τηλεοραση 5μ!Ετσι θεωρησα οτι εφοσον τα ηχεια δαπεδου δεν θα ειναι συμμετρικα ωσ προς την τηλεοραση δεν θα αποδιδουν και σωστα τον στερεοφωνικο ηχο.Μηπως....κανω λαθος???

Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Τα KLIPSCH RB-61 νομιζω θα εχουν και την μεγαλυτερη ευαισθησια και νομιζω να γεμιζουν πιο πολυ η μαλον πιο ευκολα το χωρο σου......

και τα Ροιστερ ομως ειναι πολυ καλα και με ισως πιο γλυκο ηχο.......

για την αποδωση της στεροφωνιας δεν κανεις λαθος !!!
η θεση ειναι ασυμετρη και θα ακους παραγωνα με στερεοφωνικη εικονα αλλου για αλλου...

Και κατι σημαντικο...η επιλογη των ηχειων βασης εγινε για το λογο του οτι απο την αριστερη πλευρα της τηλεορασης υπαρχει χωρος 50εκ και για ηχειο δαπεδου ενω απο δεξια το ηχειο θα απεχει απο την τηλεοραση 5μ!Ετσι θεωρησα οτι εφοσον τα ηχεια δαπεδου δεν θα ειναι συμμετρικα ωσ προς την τηλεοραση δεν θα αποδιδουν και σωστα τον στερεοφωνικο ηχο.Μηπως....κανω λαθος???

Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Προβλήματα στερεοφωνίας θα αντιμετωπίσεις είτε πρόκειται για ηχεία βάσης είτε δαπέδου.

Για τη στερεοφωνία σμασία δεν έχει η θέση των ηχείων σε σχέση με την τηλεόραση .... αλλά σε σχέση με τη θέση ακρόασής σου (θα πρέπει να απέχει εξίσου από τα δυο ηχεία). Άλλο το ζήτημα αν θα ακούς τους διαλόγους από σημείο άλλο από εκείνο που βρίσκεται η τηλεόρασή σου. Προφανώς αυτό εννοείς -αλλά το πρόβλημα εν μέρει ρυθμίζεται με Balance L-R.

Επίσης, λόγω μεγέθους του χώρου σου, να κινηθείς σε ηχεία δαπέδου. Και οι δυο μάρκες που αναφέρεις είναι άξιες λόγου, κοίτα στα δαπέδου τους. τα klips θα παίξουν πιο δυνατά και τα ρόιστερ, κατά τη γνώμη μου και κυρίως όσον αφορά μουσική, εξαιρετικά καλύτερα. Αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς από τα € που αναφέρεις, τότε

http://www.megamarket.gr/wharfedalediamond95-p-38647.html?ref=pathfinder

Προβλήματα στερεοφωνίας θα αντιμετωπίσεις είτε πρόκειται για ηχεία βάσης είτε δαπέδου.

Για τη στερεοφωνία σμασία δεν έχει η θέση των ηχείων σε σχέση με την τηλεόραση .... αλλά σε σχέση με τη θέση ακρόασής σου (θα πρέπει να απέχει εξίσου από τα δυο ηχεία). Άλλο το ζήτημα αν θα ακούς τους διαλόγους από σημείο άλλο από εκείνο που βρίσκεται η τηλεόρασή σου. Προφανώς αυτό εννοείς -αλλά το πρόβλημα εν μέρει ρυθμίζεται με Balance L-R.

Φιλε Numb αυτο που εννοω ειναι οτι στην περιπτωση που χρησιμοποιησω ηχεια
βασης τοτε τα ηχεια θα ειναι συμμετρικα και ως προς την τηλεοραση και ως προς τη θεση ακροασης λογω του οτι απο αροστερα το ηχειο θα ειναι πανω σε βαση ενω απο δεξια πανω στην συνθεση επιπλο.ενω στη δευτερη περιπτωση το αριστερο ηχειο δαπεδου θα βρισκεται 50εκ απο την τηλεοραση και το δεξι ηχειο δαπεδου στα 5 μετρα!!!Χρηματικα μπορω να ανεβω σε Roister Status 8.2 ή Klipsch rb-52,αλλα δε θα ειναι αισθητη η διαφορα στην θεση ακροασης?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

αυτο που εννοω ειναι οτι στην περιπτωση που χρησιμοποιησω ηχεια
βασης τοτε τα ηχεια θα ειναι συμμετρικα και ως προς την τηλεοραση και ως προς τη θεση ακροασης λογω του οτι απο αροστερα το ηχειο θα ειναι πανω σε βαση ενω απο δεξια πανω στην συνθεση επιπλο

Τώρα έγινε αντιληπτό! Κατά τη γνώμη μου η τοποθέτηση είναι πολύ πιο σημαντικός παράγοντας από τα ίδια τα ηχεία. Σαφώς και να πάρεις βάσης. Τα 4.2, αν δε σε ενοχλεί η εμφάνιση, είναι μια χαρά - θα κοίταγα ωστόσο κάτι σε Β&W 685, ή Quad 12L , και αν δεις ότι δεν σου φτάνει το μπάσο προσθέτεις και ένα καλό sub - έτσι για τη χαρά της αναβάθμισης.

Τελικα παιδες αγορασα τα Roister Status 4.2 & Yamaha 661 με την προυποθεση οτι αν δεν γεμισουν το χωρο να τα επιστρεψω και να παρω τα αντιστοιχα του δαπεδου...
Να επιλεξω τα Roister Status 8.2 ή τα Wharfedale Diamond 9.6 ?Αξιζουν τα Roister τα 250 ευρω παραπανω που εχουν?

Να επιλεξω τα Roister Status 8.2 ή τα Wharfedale Diamond 9.6 ?Αξιζουν τα Roister τα 250 ευρω παραπανω που εχουν?
.

Με γεια και καλοάκουστα :Banane0:.

Άκουσε πρώτα αυτά που πήρες, και βλέπεις - μας λες τις εντυπώσεις σου. Πιστεύω μια χαρά θα γεμίζουν τον χώρο σου.

Τα Wharfedale Diamond 9.6έχουν καλό, ξεκούραστο και μεγάλο ήχο, αλλά τα 8.2. είναι κλάσεις ανώτερα κατά τη γνώμη μου!

Τελικά φαινεται οτι ηταν καλη επιλογη τα ηχεια!Πεντακαθαρος ζωντανος ηχος
και αρκετη ενταση!!!Χαλαλι τους τα ευρω που εφυγαν απο την τσεπη μου....!
Μια ερώτηση μοναχα...για να ακουσω σε νορμαλ ενταση (όπως οταν ακουμε στην τηλεοραση τις ειδησεις για παραδειγμα) ο ενισχυτης πρεπει να ειναι στο -25db. Ειναι φυσιολογικο η απλα ειναι θεμα ρυθμισεων του ενισχυτη?

Τελικά φαινεται οτι ηταν καλη επιλογη τα ηχεια!Πεντακαθαρος ζωντανος ηχος
και αρκετη ενταση!!!Χαλαλι τους τα ευρω που εφυγαν απο την τσεπη μου....!
Μια ερώτηση μοναχα...για να ακουσω σε νορμαλ ενταση (όπως οταν ακουμε στην τηλεοραση τις ειδησεις για παραδειγμα) ο ενισχυτης πρεπει να ειναι στο -25db. Ειναι φυσιολογικο η απλα ειναι θεμα ρυθμισεων του ενισχυτη?

Μια χαρά φυσιολογικό είναι! σε προβληματίζει το αρνητικό πρόσημο;

Οχι το αρνητικο προσημο αλλα το οτι ο ενισχυτης αρχιζει απο -95db και πρεπει να φτασει εως το -25db για να μπορεσω να ακουσω κατι...!
Πρεπει να δηλωσω τα ηχεια ως large ή small?