Roister vs Crystal audio

sardanapalos

Established Member
24 January 2012
118
Επειδη εχω περιπου 15 μερες ωσπου να καταληξω τι προτεινεται ως καλυτερο?
Οι διαφορες στην τιμη ειναι μικρες(20-30ευρω) κατοχοι και μη ας πους μια γνωμη!

[h=3]Crystal Audio TX-T1[/h][h=3]Roister Emphasis 25[/h]και με λιγη παραπανω διαφορα [h=3]Crystal Audio TX-T2SE[/h]
http://www.odes.gr/index.php?option...vm_mnuf[]=48&vm_mnuf[]=47&fr_price=&to_price=

θα ακολουθησει και σχεδιο του χωρου ωστε να μου πειτε μηπως ειναι υπερβολη η δε μου φτανουν και πρεπει να παω σε αλλη κατηγορια.

Re: roister vs crystal audio

Καλύτερο ως προς τι; Ως προς τον ήχο; Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τα γούστα σου, ακόμα κι αν είχε κάποιος και τα δύο σε ένα χώρο να παίζουν και του άρεσε κάτι, είναι καθαρά υποκειμενικό. Υπάρχει δυνατότητα ακρόασης απ τη μεριά σου; Με τι θα συνδεθούν; Τετραγωνικά χώρου; Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω κι είναι προσωπική άποψη, θα διάλεγα στη θέση σου τα roister ΜΟΝΟ από άποψη κατασκευής αν δεν είχα τη δυνατότητα να τ ακούσω γιατί αν ηχητικά μου άρεσαν περισσότερο τα crystal θα τα προτιμούσα.

ευχαριτω για αλλη μια φορα για την απαντηση σου,
λοιπον τα ηχεια που θα επιλεξω θα τα συνοδευει ενας pioneer 422 (5.1 130w)
Ο χωρος που θα στηθει το συστημα ειναι περιπου 30τμ απο τα οποια τα 15τμ θα χρησιμοποιηθει ως χωρος για το hc.
Πισω απο τον καναπε ειναι η τραπεζαρια με τα υπολοιπα 15τμ

με ενδιαφερει ο καθαρος ηχος και οσο πιο δυνατος γινεται σε σημειο που δε θα παραμορφωνει.

sub θα αγοραστει σε αλλη φαση για λογους οικονομικους.

Το συστημα θα χρησιμοποιειται πιο πολυ για ταινιες και ελαχιστα για μουσικη.

ευχαριτω για αλλη μια φορα για την απαντηση σου,
λοιπον τα ηχεια που θα επιλεξω θα τα συνοδευει ενας pioneer 422 (5.1 130w)
Ο χωρος που θα στηθει το συστημα ειναι περιπου 30τμ απο τα οποια τα 15τμ θα χρησιμοποιηθει ως χωρος για το hc.
Πισω απο τον καναπε ειναι η τραπεζαρια με τα υπολοιπα 15τμ

με ενδιαφερει ο καθαρος ηχος και οσο πιο δυνατος γινεται σε σημειο που δε θα παραμορφωνει.

sub θα αγοραστει σε αλλη φαση για λογους οικονομικους.

Το συστημα θα χρησιμοποιειται πιο πολυ για ταινιες και ελαχιστα για μουσικη.

Εχω την εντυπωση οτι τα crystal θα ειναι πιο βαρυ φορτιο γιατι η αντισταση κατεβαινει στα 3 ωμ, βεβαια τα ροιστερ γραφουν συνθετη στα 6 αλλα δεν ξερουμε ποσο κατεβαινουν. Τι να σου πω θα πρεπει να τ ακουσεις και να κρινεις μονος σου και για τις μεγαλες εντασεις. Δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;

Απάντηση: Re: roister vs crystal audio

Χωρις να εχω κανεναν σκοπο να στη ''χαλασω'', μην εχεις και πολλες απαιτησεις απο ''καθαρο'' και ''δυνατο'' ηχο, απο εναν ενισχυτη av και ηχεια αυτης της κατηγοριας...
Οκ, για τα χρηματα που ζητανε ειναι πολυ καλα, αλλα μεχρι εκει.
Θα σου θεσω και αλλον εναν παραγοντα μηπως σε βοηθησει στην επιλογη. Τα roister, εχουν το bass reflex πισω, ενω τα crystal μπροστα. Αν λοιπον τα ηχεια τα τοποθετησεις σε μικρη αποσταση απο τον πισω τοιχο να προτιμησεις τα crystal. Αν μπορεις να αφησεις αρκετο ''αερα'' αναμεσα σε τοιχο και ηχεια παρε τα roister.
Εγω που τα εχω ακουσει και τα 2, τα crystal μου εκαναν πιο ''κινηματογραφικα''. Σαν να εχουν φτιαχτει με γνωμονα το home cinema και οχι τη μουσικη. Τα roisrer ειχαν λιγο πιο πλαδαρο μπασο, αλλα ισως να εφταιγε πως στο χωρο που τα ακουσα τα ειχαν πολυ κοντα στον πισω τοιχο.
Αφου λοιπον λες πως η κυρια χρηση τους θα ειναι οι ταινιες...
Ελπιζω να βοηθησα.:a0210:

Εχω την εντυπωση οτι τα crystal θα ειναι πιο βαρυ φορτιο γιατι η αντισταση κατεβαινει στα 3 ωμ, βεβαια τα ροιστερ γραφουν συνθετη στα 6 αλλα δεν ξερουμε ποσο κατεβαινουν. Τι να σου πω θα πρεπει να τ ακουσεις και να κρινεις μονος σου και για τις μεγαλες εντασεις. Δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;
επειδη ειμαι απο επαρχια δεν εχω δυνατοτητα να ακουσω ουτε το ενα ουτε το αλλο.Μεσα απο το φορουμ προσπαθω να μαζεψω πληροφοριες για να παρω κατι αξιολογο (σε σχεση με ετοιμο σετακι που κοιταγα πριν!)

Re: Απάντηση: Re: roister vs crystal audio

Χωρις να εχω κανεναν σκοπο να στη ''χαλασω'', μην εχεις και πολλες απαιτησεις απο ''καθαρο'' και ''δυνατο'' ηχο, απο εναν ενισχυτη av και ηχεια αυτης της κατηγοριας...
Οκ, για τα χρηματα που ζητανε ειναι πολυ καλα, αλλα μεχρι εκει.
Θα σου θεσω και αλλον εναν παραγοντα μηπως σε βοηθησει στην επιλογη. Τα roister, εχουν το bass reflex πισω, ενω τα crystal μπροστα. Αν λοιπον τα ηχεια τα τοποθετησεις σε μικρη αποσταση απο τον πισω τοιχο να προτιμησεις τα crystal. Αν μπορεις να αφησεις αρκετο ''αερα'' αναμεσα σε τοιχο και ηχεια παρε τα roister.
Εγω που τα εχω ακουσει και τα 2, τα crystal μου εκαναν πιο ''κινηματογραφικα''. Σαν να εχουν φτιαχτει με γνωμονα το home cinema και οχι τη μουσικη. Τα roisrer ειχαν λιγο πιο πλαδαρο μπασο, αλλα ισως να εφταιγε πως στο χωρο που τα ακουσα τα ειχαν πολυ κοντα στον πισω τοιχο.
Αφου λοιπον λες πως η κυρια χρηση τους θα ειναι οι ταινιες...
Ελπιζω να βοηθησα.:a0210:

Εχω αερα απο πισω πολυ,σε καμια περιπτωση δε θα κολλησουν στον τοιχο.(30-40εκ αποσταση σκεφτομαι να αφησω)
Απο αισθητικης αποψης προτιμω τα ροϊστερ.
Σιγουρα δεν περιμενω το τελειο απο τις επιλογες που μου επιτρεπει το οικονομικο μερος.
Αλλα θελω εστω και με αυτα τα λεφτα να παρω το καλυτερο αποτελεσμα που μπορω!

Απάντηση: roister vs crystal audio

Αφου εχεις χωρο και σου αρεσουν και πιο πολυ προχωρα...
Θα καλυψουν και πιο ευκολα την απουσια του σαμπ. Απλα μεχρι να ερθει το σαμπ προσοχη στις εντασεις οταν βλεπεις ταινιες, μην τα ''τιναξεις'' τα ηχειακια...:Banane0:

Last edited:
Re: Απάντηση: roister vs crystal audio

Αφου εχεις χωρο και σου αρεσουν και πιο πολυ προχωρα...
Θα καλυψουν και πιο ευκολα την απουσια του σαμπ. Απλα μεχρι να ερθει το σαμπ προσοχη στις εντασεις οταν βλεπεις ταινιες, μην τα ''τιναξεις'' τα ηχειακια...:Banane0:

Μαλλον ετσι θα κανω.ευχαριστω για τη γνωμη σου :a0210:

σκεφτομαι του σετ...
Φυσικα δεκτη καθε προταση προς το καλυτερο χωρις να ξεφευγουμε κατα πολυ απο την τιμη.
δηλαδη απο ωδες 554ευρω τα 25/5 και κεντρικο
334 μονο οι κολωνες.
δηλαδη για κεντρικο και surround 250-300ευρω.

σκεφτομαι του σετ...
Φυσικα δεκτη καθε προταση προς το καλυτερο χωρις να ξεφευγουμε κατα πολυ απο την τιμη.
δηλαδη απο ωδες 554ευρω τα 25/5 και κεντρικο
334 μονο οι κολωνες.
δηλαδη για κεντρικο και surround 250-300ευρω.

κεντρικο οπωσδηποτε ιδια σειρα και μαρκα με τα κυρια ηχεια σου.

Αρα 80 κανει το κεντρικο της roister.
Για τα πισω ηχεια εχω δυνατοτητα 200-220ευρω

Τα Crystal δεν τα έχω ακούσει.Τα Ροιστερ τα έχω και μπορώ να σου πω ότι είναι μια χαρά ηχείο στα χρήματά του.Το μπάσο του δεν ξέρω αν θα σε καλύψει,μην περιμένεις
και πολλά.Ακόμη θα σου πω ότι αντέχουν να παίζουν δυνατά για αρκετές ώρες.Όταν λέω δυνατά εννοώ δυνατά.(γλέντια τρικούβερτα)
Έχουν παίξει με κάτι American Audio,Db Technologies τελικούς και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι!