Ρώσος επιχειρηματίας κατοχύρωσε smiley ως εμπόρικο σήμα (trademark)

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
15,235
Κλεινόν Άστυ.
Ο Oleg Teterin, Ρώσος επιχειρηματίας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, κατοχύρωσε ως trademark το διάσημο "wink smiley" ;-) το οποίο συμβολίζει το κλείσιμο του ματίου.

O Teterin δήλωσε ότι παρότι δε σκοπεύει να στραφεί έναντι απλών χρηστών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο smiley, εντούτοις θα επιδιώξει να χρέωσει όσες εταιρίες χρησιμοποιούν εικονικά "winks": "Θέλω να τονίσω ότι αυτό στοχεύει μόνο έναντι των επιχειρήσεων που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος χωρίς την άδεια του κατόχου του σήματος".

Ο επιχειρηματίας που έχει μία εταιρία διαφημίσεων για κινητά, ονόματι Superfone, προσέθεσε ότι όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το wink smiley θα πρέπει να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό ενώ η νόμιμη χρήση του θα είναι εφικτή μόνο αφότου έχει αγοραστεί ετήσια άδεια χρήσης από την εταιρία του. Η άδεια χρήσης του wink smiley θα στοιχίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.......

Πηγή adslgr.com

Ρωσικές αηδίες. Ισχύουν μόνο στη χώρα τους. Πριν κάτι χρόνια ένας Ρώσος είχε κάνει αγωγή σε γερμανικό δικαστήριο κατά της Siemens, πάλι για πατέντα σε smilie. Φυσικά απέτυχε παταγωδώς. Αυτοί είναι ικανοί να προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν και γράμματα του αλφαβήτου. Ρε να μην υπάρχει κανείς κληρονόμος του Κυρίλλου...

Αυτά είναι παλαβά πράγματα.
Οπός έλεγε και ένα Ρωσάκι … ας κατοχυρώσει και τη ρώσικη αλφάβητο, και όλους τους συνδυασμούς στίξης να ξεμπερδεύουμε.

Εγώ προσωπικά δεν θα στραφώ έναντι σους χρήστες άλλα θα κάνω (tm) το #$#%^&&*((@#@#@

Και όποιος το ξαναβάλει σε Κομικ
Θα πρέπει να μου το πληρώνει.

Πρώτη μήνυση θα κάνω στον Daffy Duck