Ο Μανωλης, στην ιστοσελιδα του www.perfectimage.gr ανεβασε αποκλειστικο review του νεου led προβολεα RUNCO Q750i!
Ο Μανωλης, στην ιστοσελιδα του www.perfectimage.gr ανεβασε αποκλειστικο review του νεου led προβολεα RUNCO Q750i!
Μανωλη ωραιο review!
Τελος, μου εκανε εντυπωση το μαλλον χαμηλο του Ansi Contrast για προβολεα DLP.Σε τι νομιζεις οτι οφειλεται;
Μανωλη ωραιο review!
Εγω εχω μια-δυο ερωτησεις:
Το Constant Contrast δεν εχει παρενεργειες στην εικονα; Σε σχεση με (πρωην) ανταγωνιστικες υλοποιησεις, οπως του Planar 8150, πως αξιολογειται;
Επισης ειδα εντονο chromatic abberation στις φωτο. Ειχε μεγαλη επιδραση στην επιλαμβανόμενη ευκρινεια του προβολέα;
Τελος, μου εκανε εντυπωση το μαλλον χαμηλο του Ansi Contrast για προβολεα DLP.Σε τι νομιζεις οτι οφειλεται;
Μπράβο και από εμένα Μανώλη για το ωραίο review, αλλά έχω και εγώ τις απορίες μου και θα σου υποβάλλω δυό-τρείς ερωτησούλες!
1) Ειλικρινά δεν κατάλαβα πώς επιδρά στην εικόνα το Runco Constant Contrast, πρόκειται τελικά για κάποιο φίλτρο?
2) Εμένα αυτό που ονομάζεις Chromatic aberration (και συμφωνεί και ο takisot και φυσικά λόγω τεχνολογίας έτσι είναι!!!), μου μοιάζει περισσότερο σαν πρόβλημα σύγκλισης κάποιου τρίτσιπου LCD! Τι στ´αλήθεια συμβαίνει εδώ?
Το Constant Contrast δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δυναμικό contrast. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ποιο εύκολα δεδομένου ότι τα led μπορούν να σβήσουν. Στον Planar 8150 π.χ. υπάρχει μια από τις καλύτερες τέτοιου είδους δυναμικές ίριδες. Παρόμοιο σύστημα έχει και ο W5000 και πολλοί από τους νέους προβολείς τεχνολογίας DLP. Η μεγάλη διαφορά είναι στον αλγόριθμο που ο κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει.
Η λειτουργία είναι πάνω κάτω γνωστή. Όσο περισσότερο φως περνά και αντανακλάται πάνω στο DMD τόσο φως έχουμε αλλά λιγότερο contrast. Όσο λιγότερο τότε έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.
Το θέμα είναι να μπορέσει κάποιος να παντρέψει όλα αυτά το ίδιο καλά χωρίς παρενέργειες.
Όπως αναφέρω και στην παρουσίαση του στο www.perfectimage.gr η αλλαγή από το off στο low δίνει αύξηση του contrast κατά 4% και 8% αντίστοιχα στην middle θέση ενώ στον Planar αυτή η μεταβολή δηλ. off/on δίνει μόνο 2% αύξηση.
Η μόνη παρενέργεια είναι η καλύτερη εικόνα.
Αν και δεν ειμαι φανατικος των δυναμικων ιριδων (αφου ακομα και οι καλυτερες υλοποιησεις παντα εχουν παρενεργειες οπως και εσυ γνωριζεις καλυτερα) εντουτοις η δυναμικη ιριδα που ειχα δει στον Planar 8150 ειχε τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα, καθοτι βελτιωνε πολυ το contrast, χωρις να "φωναζει" για την υπαρξη της. Θεωρεις λοιπον οτι η αντιστοιχη δυναμικη ιριδα του Runco ειναι εφαμμιλη ή και καλυτερη; Αν ναι, θα με κανεις να τρεξω να τον δω!
Το καλό με τις "δυναμικές ίριδες" των LED προβολικών είναι ότι αφενός μπορούν να λειτουργούν για το κάθε χρώμα ξεχωριστά (RGB), αφετέρου μπορούν να είναι εξαιρετικά γρήγορες.
Οπότε, ο προγραμματιστής έχει πολύ περισσότερο περιθώριο για να εξελίξει τους αλγορίθμους του.
Γνωρίζουμε αν η Runco όντως έχει κάνει κάτι τέτοιο (ξεχωριστό έλεγχο φωτεινότητας για R-G-B)?
Δημήτρη κάτι παρόμοιο δεν κάνει και το ...αφιλεγόμενο Brilliant Color του ταπεινού μας W5000? (Καμμία σχέση με LED και τα υπόλοιπα φυσικά!)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.