RX-V375 & DAV-DZ100

tonyfg

Established Member
22 June 2012
137
Καλημέρα παιδιά με τα από αγορά της sony 48w585 σκεφτόμουνα να αξιοποιήσω τα ηχεία του dav-dz100 πού έχω παροπλίσει συνδέοντάς τα σε ένα οικονομικό 5.1 ενισχυτή. Ο ενισχυτής θα πέρνει ήχο από την τηλεόραση αρχικά αλλά υπάρχει σοβαρή σκέψη ενός htpc.

Για ενισχυτή σκεφτόμουν τον RX-V375 http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v375_g/?mode=model και http://www.skroutz.gr/s/3089852/Yamaha-RX-V375.html .
Τα ηχεία που θα συνδεθούν επάνω είναι 120 Watt / 2,7 Ω το καθένα.

Θα έχω πρόβλημα με αυτόν τον συνδυασμό δεδομένου ότι ποτέ το σύστημα δεν θα παίζει σε υψηλές εντάσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: RX-V375 + DAV-DZ100

Το σαμπάκι παθητικό μάλλον ε;
Καλύτερα ένα φτηνό σετάκι 5.1 ηχείων να ψάξεις.

Αν πάρω αυτο που υποστηρήζει arc, θα μπορεί να περνάει ο ήχος από άλλες συσκευές που θα έχω συνδεδεμένες στην τηλεόραση (ps2, htpc, κλπ.) στο homecinema και να τα ακούω από κει;

Και γιατί να μην τις έχεις επάνω στον AVR? Καλύτερα έτσι. Το ARC έχει περιορισμούς.

Βασικά προσπαθώ να την βγάλω όσο το δυνατόν φθηνότερα. Το ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν έχω και τις τρελές απαιτήσεις. Και ο RX-V375 και το BDV-E2100 είναι κοντά στα 200 , μετά υπάρχoυν ο Yamaha YHT-196 και ο Pioneer HTP-073 σαν σετ ενισχυτής-ηχεία ή το Pioneer MCS-333 που είναι homecinema αλλά με πολλές εισόδους hdmi, αλλά ανεβαίνει το κόστος.

ΥΓ. Τα pioneer σαν homecinema τι λένε;

Και να φανταστείς ότι οι AVR που δίνουν με αυτά τα πακέτα έχουν έξοδο για παθητικό sub και θα σου έκαναν. Αλλά δεν πωλούνται ξεχωριστά.

Ξεχωριστά κομμάτια κατά τη γνώμη μου. Φτάνεις σε μεγαλύτερες εντάσεις.

Τελικά διάβασα και κατάλαβα γιατί μου είπες για παθητικό sub στο δευτερο ποστ, δεν είχα προσέξει ότι ο RX-V375 θέλει ενεργό.

Από τα Yamaha YHT-196, Pioneer HTP-073, Pioneer MCS-333 πιο θα πρότεινες;

Υπάρχει κάτι καλύτερο κατα την γνώμη σου σε αυτά τα λεφτά;

Τον 375 και με τα ρέστα ένα sub ενεργό. Βάζεις και τα ηχεία που έχουν περισσέψει και τέλος. Μετά τα αλλάζεις με κάτι καλύτερο.

Τα full range ηχεία που έχουν όλα όσα κοιτάς δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μια απ' τα ίδια με αυτά που έχεις είναι. Και δεν θα μπορέσεις να τα αλλάξεις αν πας σε αυτές τις λύσεις και θα γεμίσεις με ηχεία άχρηστα.

Αλλιώς κάνε υπομονή και χτίσε το κομμάτι κομμάτι.

Οκ κατάλαβα πως πάει περίπου η δουλειά. Μαλλον με τον 375 και ένα ενεργό θα ξεκινήσω και μετά βλέπουμε.

Ευχαριστώ φίλε μου για την βοήθεια.