Ryanair , τη γνωρίζετε ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,480
Σκέφτομαι για Φρανκφούρτη από Βόλο όπου έχει πολύ καλές τιμές (στα μισά λεφτά) αλλά δεν λέει για φόρους αεροδρομίου και μη γνωρίζοντας από αεροπορικές είπα να ρωτήσω εδώ τους πολυταξιδεμένους .
Επίσης αν κάτι πρέπει να προσέξω σχετικά με αποσκευές κλπ .

Κάτι ακόμη , με την σύζυγό μου έχουμε ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες , για τα παιδιά 8 και 4 χρονών χρειάζεται κάποιο χαρτί ?

Είναι εταιρεία χαμηλών ναύλων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν μπορώ να ξέρω τις διαφορές στις τιμές που βρήκες, αλλά προσωπικά επιλέγω "επώνυμες" εταιρείες για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Για τα διαβατήρια των παιδιών δεν ξέρω.

Δεν μπορώ να ξέρω τις διαφορές στις τιμές που βρήκες

458 ευρώ , έναντι aegean στα 1447.92 , υπόψιν πως η δεύτερη πετά από θεσσαλονίκη και συμπεριλαμβάνει σε αυτά τα χρήματα 270 φόρους και 60 χρέωση συναλλαγής , κάτι που δεν υπάρχει στην πρώτη .
Η διαφορά είναι χαώδης .

Για τα διαβατήρια των παιδιών δεν ξέρω.

δεν πειράζει , ευχαριστώ , θα περιμένω μήπως και δει το θέμα κάποιος που γνωρίζει .

Η Ryanair ακολουθεί την λογική των χαμηλών ναύλων, όπως και η Easyjet. Έχω πετάξει μαζί της με επιστροφή Δουβλίνο - Λονδίνο, και η πτήση ήταν σχετικά καλή.

Για να συμπιέσει το κόστος η εταιρεία χρησιμοποιεί περιφερειακά αεροδρόμια χαμηλού κόστους, ενώ υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις σχεδόν για τα πάντα (πράγμα που πρέπει να συνοπολογίσετε στα έξοδα, δηλ. βαλίτσες, περιορισμένος όγκος αποσκευών για παράδειγμα μπορεί να πετάτε με επιτρεπόμενο 20 kg ανα βαλίτσα, αλλά στην επιστροφή να έχετε επιτρεπόμενο 15 kg και να αναγκαστείτε να πληρώσετε υπέρβαρο, χρεώνεται το φαγητο στο αεροσκάφος και ότι άλλο πάρετε, ενώ πρόσφατα είχε ακουστεί ότι η easyjet θα χρέωνε την χρήση τουαλετας (θεοί!). Έχετε υπόψη σας, ότι το κλείσιμο αφορά μόνο μια βαλίτσα ανα άτομο, για παράδειγμα εμείς πήγαμε με 1 για δύο άτομα και θα μας την έβγαζαν υπέρβαρη, παρότι το συνολικό βάρος δεν ξεπερνούσε το βάρος δύο αποσκευων. Εντάξει οι μεγάλες εταιρείες δεν το κάνουν αυτό...

Τα αεροσκάφη της είναι σχετικά μικρά και οι χώροι λίγο περιορισμένοι, αλλα την δουλειά τους την κάνουν. Αν έχετε τόσο μεγάλη διαφορά στα ναύλα, είναι καλή ιδεα. Αν θα μπορούσατε να βρείτε με κανα 200αρι διαφορά καμμία μεγαλύτερη εταιρεία, θα πρότεινα να πάτε σε κάποια πιο γνωστή.

Last edited:
Για τα παιδιά οπωσδήποτε διαβατήριο....

Από εκεί και πέρα έχω ταξιδέψει με την Raynair (Dublin-London). Δεν έχει το επίπεδο υπηρεσιών της Easyjet που το θεωρώ αρκετά υψηλό.

Συγνώμη αλλά το επίπεδο υπηρεσίων της Easyjet μπορεί να συγκριθεί με ταξίδι με ΚΤΕΛ Αθήνα - Τρίπολη. Ομοίως και της Ryanair για να μην γελιόμαστε. Οι θέσεις είναι κοντά, και η ατμόσφαιρα τουλάχιστον εύθυμη.

ΔΕν θεωρώ ότι έχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, και σε σύγκριση με εταιρείες στυλ Aegean ή παλαιότερα Hellas Jet είναι μίλια πίσω...
αλλά βέβαια είναι καθαρά προσωπική η γνώμη μου και δέχομαι την διαφωνία σας. ¨εχω πετάξει πάντως με αρκετές εταιρείες, και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες.

Συγνώμη αλλά το επίπεδο υπηρεσίων της Easyjet μπορεί να συγκριθεί με ταξίδι με ΚΤΕΛ Αθήνα - Τρίπολη. Ομοίως και της Ryanair για να μην γελιόμαστε. Οι θέσεις είναι κοντά, και η ατμόσφαιρα τουλάχιστον εύθυμη.

ΔΕν θεωρώ ότι έχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, και σε σύγκριση με εταιρείες στυλ Aegean ή παλαιότερα Hellas Jet είναι μίλια πίσω...
αλλά βέβαια είναι καθαρά προσωπική η γνώμη μου και δέχομαι την διαφωνία σας. ¨εχω πετάξει πάντως με αρκετές εταιρείες, και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες.

Aυτου του τυπου οι εταιριες ειναι "χαμηλου κοστους" και δεν το κρυβουν. Η Easyjet ειναι πλεον υπερδυναμη στην Ευρωπη, με μεγαλο στολο και πτησεις απο παντου προς παντου. Ειναι συνεπης και αξιοπιστη. Πληρωνεις το νερο και και τα φιστικια, ενω η Aegean σου τα προσφερει δωρεαν μαζι με προκατ φαγητο. Ολα εξαρτωνται απο την τιμη του εισητηριου. Εχει τυχει να βρω πολυ φθηνο εισητηριο με την Aegean και αλλες φορες με την Εasy. Δεν θα απαξιωνα καμια απο τις δυο. Απλα εχουν αλλο προφιλ.

Mε την Ryanair δεν εχω πεταξει αλλα δεν θα το επεδιωκα.

έχω πετάξει με Easyjet από Σόφια-Μαδρίτη και πίσω με κανονική πτήση. Κανονικό Airbus καινούριο. Και μάλιστα από πόρτα σε πόρτα κανονική. Λιτές οι υπηρεσίες αλλά με ασφάλεια. Επίσης από Άμστερνταμ προς Γενεύη, επίσης χωρίς πρόβλημα, αλλά μεταφορά με λεωφορείο. Να θυμίσω ότι σπάνια χάνουν βαλίτσες.

Φυσικά και υπάρχουν εταιρείες με πολύ καλύτερες υπηρεσίες, αλλά όταν έχεις να πληρώσεις πολλά εισιτήρια από την τσέπη σου (περισσότερα από 2) τότε το ξαναβλέπεις αλλιώς. Π.χ. πέρυσι πλήρωσα από Σόφια-Μαδρίτη 397 ευρώ πήγαινε έλα, +25 ευρώ το πάρκινγκ για 12 μέρες στη Σόφια + 50 ευρώ για καύσιμο. Αν ήθελα καλύτερες υπηρεσίες (Swiss ή Iberia), τότε ήθελα 1340 ευρώ από Αθήνα, + 80 ευρώ καύσιμο, +50 και πλέον ευρώ για πάρκινγκ στο Ελ. Βενιζέλος. Τα 1100 ευρώ διαφορά για τέσσερα άτομα, είναι όχι μόνο σημαντικά, αλλά και λόγος να κάνεις ή να μην κάνεις το ταξίδι.

Είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε ότι η διαφορά Aegean - Easyjet είναι σε φυστίκια και προκατ φαγητό.

περιέργαψα την διαφορά και την λογική των low cost εταιρειών λίγο πιο πάνω (σημειωτέον ότι οι ίδιες low cost εταιρείες εκτινάσσουν την τιμή του ειτηρίου ένα μήνα πριν τις πτήσεις)
Ασε που στα παίρνουν στις αποσκευές, στις χειραποσκευές (πλέον χρεώνουν και αυτές), στο speedy boarding, στην επιλογή θέσης, στο fuel surcharge κ.α

Αντιθετα, στην Aegean όσες πτήσεις είχα ήταν άψογες, ο στόλος είναι πολύ σύγχρονος, και οι πτήσεις τους ήταν παντα στην ώρα τους. Οι δε υπηρεσίες στο αεροσκάφος ανώτερες από κάθε easyjet.

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν οι διαφορές στην άνεση και στην ποιότητα είναι μεγάλες και λογικές ,εξου και οι διαφορές στις τιμές. 'Όλα όμως είναι σχετικά, για παράδειγμα θα προτιμούσα να πετάξω με Easyjet παρά με Alitalia.

Έχω πετάξει με Easyjet πολλές φορές Βερολίνο και Λονδίνο. Οι περισσότερες ήταν με παλιά boeing, πολύ στριμωγμένες θέσεις και τις αποσκευές πάνω απο το κεφάλι μας. Την ίδια μέρα που προσγειωθηκa με ryanair στο Λονδίνο σημειώθηκε περιστατικό με αεροσκάφος της Ryanair στην Γαλλία με αποσυμπίεση καμπίνας.
http://www.telegraph.co.uk/travel/t...ht-emergency-landing-Oxygen-masks-failed.html

Ο καθένας λοιπόν διαμορφώνει την άποψή του ανάλογα με τις εμπειρίες του.

Απο την άλλη το wiki γράφει για την Ryanair:

Ryanair is Europe's largest low-cost carrier,[3] the 3rd-largest airline in Europe in terms of passenger numbers and the largest in the world in terms of international passenger numbers.[4]....
Ryanair claim to operate the newest, greenest and quietest fleet of aircraft in Europe.[92][93] As of August 2010, the average age of the Ryanair fleet is 3.1 years.[94]

http://en.wikipedia.org/wiki/Ryanair

BTw καλή εταιρεία ήταν και η Skyexpress και είχα πετάξει και προς Βιέννη και προς Πράγα μαζί της, αλλά την μέρα που έβαλε λουκέτο, τους άφησε όλους ξεκρέμαστους. Μεγάλη ξεφτίλα...

Last edited:
Τώρα το είδα!

ΤΗν συγκεκριμένη πτήση την έχω κάνει εγώ, η αδερφή μου, ο πατέρας μου και αρκετοί φίλοι μου.
Είναι πάμφηνη, αρκεί να την κλείσεις νωρίς.

Το σημαντικότερο πράγμα που μας ενδιαφέρει σε μια πτήση είναι η ασφάλεια.
Απο αυτήν την άποψη είμαι ικανοποιημένος. Το αεροπλάνο είναι καινούργιο (η RyanAir διαθέτει τον πιο καινούργιο στόλο στην Ευρώπη). Η πτήση ήταν αρκετά καλή και πολύ άνετη η προσγείωση. Απο γνωστό μου πιλότο που ρώτησα μου είπε καλά λόγια για τους πιλότους εκεί.

Πάμε τώρα στο επίμαχο θέμα του service.
Όπως είναι με αυτές τις εταιρίες δεν σου προσφέρουν δωρεαν τίποτα. Ούτε νερό. Τα πάντα πρέπει να τα πληρώσεις. Αν δεν έχεις καμια ιδιέτερη επιθυμία να φας οπωσδήποτε μέσα στο αεροπλάνο δεν αποτελεί πρόβλημα. Νερό μπορείς να έχεις μαζί σου αρκεί να το έχεις πάρει μετά τον έλεγχο των αποσκευών.

Θέσεις δεν είναι αριθμημένες, αλλά κάθεσαι όπου βρείς. Αν είστε πολλοι καλύτερα να μπείτε νωρίς ώστε να κάτσεται όλοι μαζί.

Μαζί σου μπορείς να έχεις μόνο μια χειραποσκευή συγκεκριμένων μέγιστων διαστάσεων (είναι το κλασικό μέγεθος αποσκευής καμπίνας, τις διαστάσεις τις έχει και στο εισητήριο) βάρους μέχρι 10 κιλών. Στον Βόλο σε ζυγίζουν, στο Hahn το κάνει ένας τύπος με το χέρι αν φαίνεται η βαλίτσα σου βαριά. Μπορείς με έξτρα κόστος να δηλώσεις και αποσκευή για να κάνεις check in αν το επιθυμείς βεβαίως. Κοστίζει 15Ε νομίζω η 20κιλη βαλίτσα για κάθε διαδρομή

Check in πρέπει να κάνεις μόνος σου στο ίντερνετ απο 15 μερες πριν μέχρι λίγες ώρες πριν την πτήση. Τυπώνεις το εισητήριο και πας με αυτό στο αεροδρόμιο. Πολύ σημαντικό να το κάνεις γιατί εκεί θα σε χρεώσουν πολύ αν δεν το έχεις μαζί.

Το αεροδρόμιο στον Βόλο είναι ένα μικρό σπιτάκι σαν γραφεία κατασκήνωσης. Μην περιμένεις μεγάλες ανέσεις αλλά δεν χρειάζεσαι και πολλές. Το αεροδρόμιο στο Hahn είναι μικρό και αυτό, λίγο μικρότερο απο το Μακεδονία. Απο εκεί φεύγουν σε βολικές ώρες λεωφορεία για διάφορες πόλεις με χαμηλό κόστος. Ενδεικτικά για Κολωνία κάνει 15Ε το ενηλίκων, 8Ε νομίζω το παιδικό. Υπάρχουν στο ίντερνετ, αν ψάξεις στο google Frankfurt Hahn Bus.

Συνολικά:
Αν το σημαντικό είναι να ταξιδέψεις φτηνά, κάνοντας μερικές παραχωρήσεις στην άνεση (των πραγμάτων που περιέγραψα παραπάνω) είναι εξαιρετική περίπτωση.
Αν θές να ταξιδέψεις με άνεση, να φας το φαγητό, να πεις καφε, τσαι, χυμό κλπ και να πληρώσεις το πολλαπλάσιο δεν είναι για σένα.

Προσωπικά προτιμάω την Aegean (όπως προτιμούσα την Ολυμπιακή στο παρελθόν) γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω άνετα, να μαζεύω τα μίλια μου (για όλη την Star) αφου ταξιδεύω συχνά, εμπιστεύομαι τους τεχνικούς και τους πιλότους της και αν κλείσεις νωρίς οι τιμές δεν είναι και τόσο άσχημες για τους προορισμούς που πηγαίνω συνήθως. Παρόλα αυτά την έχω τιμήσει την συγκεκριμένη πτήση φέτος αφού για 28Ε πήγαινε-έλα δεν μπορείς να πεις όχι.

να προσθέσω και άλλο ένα πλεονέκτημα σε όσα σωστά τονίζει ο AlexTheodin, που χαίρομαι που συμφωνεί με την άποψη μου για Aegean.
Ταξιδεύοντας από τον Βόλο, στηρίζεις μια πτήση και ένα περιφερειακό αεροδρόμιο, που έχει ανάγκη από την ύπαρξη της, τόσο για την πόλη όσο και για το αεροδρόμιο.

Για τα υπόλοιπα it's up to you :-)

Εχθές έκλεισα εισιτήρια με την εν λόγω , 4 χ 85 .

Στο ένα όνομα από βιαστική κίνηση (δύο φορές με πέταξε έξω η σελίδα τους για καθυστέρηση και μετά βιαζόμουν , τα Αγγλικά μου μέσα) έκανα λάθος .

Για την αλλαγή ονόματος μου ζητάει 100 .

Είπαμε φθηνή και ότι βγάλει επιπλέον από παροχές , αλλά όχι έτσι .:tdown:

Όσοι Ιταλοί έρχονται ή ήρθαν το καλοκαίρι στη Ρόδο, το 95% ήταν μέσω Ryanair. Επειδή ρώτησα πολλούς μου είπαν ότι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολύ καλό ταξίδι με καλούς πιλότους (αυτό μου το είπε ο κουμπάρος μου που είναι κυβερνήτης στην Aegean), απλά ότι πάρεις μέσα στο αεροπλάνο το πληρώνεις. Έχει τον 3ο μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη και πηγαίνει σε αεροδρόμια που δεν έχουν φόρους.
Για οικονομικές διακοπές είναι μια χαρά. Δεν ξέρω και με τις άλλες τις κανονικές που πετάμε τι κάνουν παραπάνω δηλαδή? Σου δίνουν ένα τυποποιημένο φαγητό που είναι μέσα σε κουτί και ένα αναψυκτικό. Και πληρώνεις τριπλάσιο το εισιτήριο.

Για την αλλαγή ονόματος μου ζητάει 100 .

Επανέρχομαι , το λάθος στο όνομα ήταν πως δήλωσα το πατρικό μιας κυρίας (θεία της συζύγου μου) ενώ στην ταυτότητα έχει το όνομα του άντρα της .
Με ένα πιστοποιητικό βάπτισης της και ληξιαρχική πράξη γάμου που αναφέρει την αλλαγή ονόματος όλα πήγαν καλά .