ρυμθιση ενισχυτη YAmaha RX-v 659

nitso

New member
30 May 2008
10
Εχω ενα συστημα 5.1 με δυο ηχεια μπροστα,ενα κεντρικο και δυο surround συνδεδεμενα σε ενισχυτη RX-V 659 καθως και ενα υπογουφερ
Σε μερικες ταινιες οπως πχ Rambo 4 o ηχος βγαινει κανονικα απο ολα τα ηχεια εκτος απο το πισω δεξι surround.
Αυτο δεν συμβαινει σε ολες τις ταινιες αλλα το εχω παρατηρησει σε κανα δυο καινουργιες φετινες(2008).
Τι μπορει να συμβαινει,σε ποια συνηθως ρυθμιση του ενισχυτη δουλευουν τα ηχεια σωστα.
Παρακαλω απαντηστε αν γνωριζει καποιος γιατι παει να σπασει το κεφαλι μου και δεν βρισκω τι φταιει.

Εχεις κάνει το auto setup του ενισχυτη;Κοίταξε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καλωδίωση αν και το auto setup θα στο βρει αυτόματα.

Εχεις κάνει το auto setup του ενισχυτη;Κοίταξε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καλωδίωση αν και το auto setup θα στο βρει αυτόματα.
+1 ...

κανε το auto setup και πες μας επισης, τι πηγες χρησιμοποιεις, ΠΩΣ εχεις συνδεσει τον ενισχυτη με την πηγη, και τσεκαρε και την περιπτωση να εχει κοπει σε καποιο σημειο το καλωδιο του ηχειου που λες οτι δεν ακουγεται, μηπως δεν κανει καλη επαφη...

παιδια οι καλωδιωσεις με το auto διαβαζονται ολες,η πηγη μου ειναι ενα dvd recorder KISS Dp-558 και το εχω συνδεσει με οπτικη ινα,το ηχειο δεν ειναι χαμηλωμενο ,δουλευει κανονικα οταν πχ το εχω στο stereo και ακουω μουσικη ή σε αλλες ταινιες.

ρε παιδια μηπως εχει να κανει στο αν η ταινια ειναι για 6.1 ή 7.1 ενω το συστημα μου ειναι 5.1???

αυτο ρυθμιζεται μεσω του ενισχυτη???

ρε παιδια μηπως εχει να κανει στο αν η ταινια ειναι για 6.1 ή 7.1 ενω το συστημα μου ειναι 5.1???

αυτο ρυθμιζεται μεσω του ενισχυτη???
καμια σχεση...
Απο τη στιγμη που εχεις 5.1 πρεπει να ακουγονται ΟΛΑ τα ηχεια...:grandpa:

καμια σχεση...
Απο τη στιγμη που εχεις 5.1 πρεπει να ακουγονται ΟΛΑ τα ηχεια...:grandpa:

μηπως γνωριζεις τι ρυθμιση παιρνει ο ενισχυτης για μιξη 6.1 σε 5.1???

Από τη στιγμή που θα εκτελέσεις το auto setup ο ενισχυτής θα δει
τι και πόσα ηχεία έχεις.

Αν έχεις 6+1 θα ρυθμιστεί και θα παίζει για 6,1 κ.λ.π. (ανάλογα και την ταινία).

Τώρα, για να σιγουρευτείς πως το ηχείο σου είναι εντάξει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κανάλι, μπορείς να κάνεις το εξής:

Μπές στο Menu, επέλεξε manual setup, μετά sound menu, και στο speaker level θα ακούσεις τον ροζ θόρυβο (φύσημα).

Με τα βελάκια του τηλεκοντρόλ πέρνα από κάθε ηχείο για να ακούσεις
ξεχωριστά το κάθε ηχείο. Αν υπάρχει πρόβλημα θα το διαπιστώσεις.

Υπόψιν σου, πως ίσως εκεί οι εντάσεις διαφέρουν από κάθε ηχείο.
Είναι οι ρυθμίσεις που έχει βάλει ο ενισχυτής κατά την εκτέλεση του auto setup.

Οπότε αν τις αλλάξεις για να κάνεις τον παραπάνω έλεγχο,
θυμήσου να τις ξαναβάλεις όπως ήταν.

Επίσης, κατά την εκτέλεση του auto setup ο ενισχυτής παράγει και άλλους ήχους
για κάθε ηχείο. Αν υπάρχει ή υπήρχε πρόβλημα θα το άκουγες
ή θα έβγαζε error ο ενισχυτής.

θα το παρω λιγο αλλιως.
Αν η κωδικοποιηση ηχου της ταινιας ειναι για συστημα 6.1 και εγω εχω 5.1 θα το ακουω καλα,σωστα απο ολα τα ηχεια???Αν ναι τοτε εγω απο το ενα πισω ηχειο δεν ακουω τιποτα,αντιθετα αν η κωδικοποιηση ειναι 5.1 τοτε ο ηχος απο τα ηχεια ειναι πολυ σωστος.

Δεν εχει σημασια αν η ταινια ειναι σε 5.1/6.1/7.1 εσυ πρεπει ν' ακους τα 5.1 κανονικα. Μηπως εχεις ενεργοποιησει κανενα περιεργο dsp ?

βασικα οταν το εχω στην επιλογη STANDARD δεν ακουω το πισω δεξι ηχειο,στην EXTD SUR κατι ακουω αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος

ένα είναι σίγουρο. οτι δεν φταίει το ηχείο. μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας μια "τράμπα" τα δύο πίσω ηχεία και δοκιμάζοντας ξανά.
κάτι απ' τον av παίζει και δοκίμασε ξανά να δεις οτι όλες μα όλες οι συνδέσεις είναι εντάξει.

θα το παρω λιγο αλλιως.
Αν η κωδικοποιηση ηχου της ταινιας ειναι για συστημα 6.1 και εγω εχω 5.1 θα το ακουω καλα,σωστα απο ολα τα ηχεια???Αν ναι τοτε εγω απο το ενα πισω ηχειο δεν ακουω τιποτα,αντιθετα αν η κωδικοποιηση ειναι 5.1 τοτε ο ηχος απο τα ηχεια ειναι πολυ σωστος.

Το ότι θα ακούς απ' όλα τα ηχεία ανεξάρτητα κωδικοποίησης είναι σίγουρο.
(Εκτός από 2+1)

Τώρα το «σωστό» είναι σχετικό καθότι ο σκηνοθέτης σε μια ταινία 6,1
έχει δώσει το εφέ για να το ακούσεις στο πίσω ηχείο. Αν διαθέτεις πίσω ηχείο
απλά θα έχεις καλύτερη ηχητική εικόνα πιο κοντά σε αυτό που θα ήθελε
να αποδώσει ο σκηνοθέτης. Αυτός είναι εξ άλλου και ο σκοπός
των περισσότερων καναλιών.

Επίσης στο πάνελ του ενισχυτή σου δείχνει παραστατικά πόσα ηχεία (κανάλια)
είναι ενεργά τη στιγμή που παίζει η ταινία.

Last edited:
Είσαι σίγουρος ότι τα έχεις συνδέσει σωστά; Μήπως έχεις βάλει το ένα ηχείο στις μπόρνες του surround και το άλλο ηχείο στις μπόρνες του surround back;
Κάτι τέτοιο μού μυρίζει έτσι όπως τα περιγράφεις...