Ρυθμισεις Εικονας:μεγαλες αποκλισεις με ffdshow για resize!!

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τις προαλλες προσπαθησα να ρυθμισω τον epson 700 με το DVE k τα φιλτρα....χρησιμοποιωντας ως πηγη htpc...
Δοκιμασα κ με τα 2 προγραμματα που χρησιμοποιω για αναπαραγωγη...κ οι ρυθμισεις ειναι ακριβως οι ιδιες

Τουλαχιστον για brightness/contrast/tint/colour saturation/sharpness/skin tone....

Tα προγραμματα ειναι 1)mpc με dscaller mpeg2 decoder
2)power dvd 3319....

To προβλημα προκυπτει οταν επιλεγω το ffdshow για να κανω resize se 1920*1080..χρησιμοποιωντας τις ρυθμισεις που αναφερονται στον αντιστοιχο οδηγο..(lanczos,tap 2,luma sharpen 0.5)...
H διαφορα,τουλαχιστον σε brightness/contrast,ειναι αμεσα αντιληπτη κατα την διαρκεια αναπαραγωγης του dve,οταν εναλλασω το resize on/off...
To διαπιστωσα κ με τα πατερν για φωτεινοτητα....οπου οι μπαρες +2% και +4%(αριστερη κ μεσαια αντιστοιχα)...δεν φαινονται καθολου οταν εχω resize on.....

Τωρα θα μου πειτε στην εποχη του hd...εγω μιλαω για resize k ffdshow,Που στην ουσια εχει φοβερα αποτελεσματα για sd-dvd...αντε κ σε κανα κακο encode 720p.mkv......

Υπαρχουν ομως κ οι κυριακατικες εφημεριδες με τα "δωρακια"τους...κ πιθανον αρκετοι απο εδω να βλεπουν καπου-καπου κ κανα dvd..(k εγω μεσα..):slapface:

Οποτε οταν χρησιμοποουμε resize χρειαζονται διαφορετικες ρυθμισεις,τουλαχιστον οσον αφορα στη φωτεινοτητα/αντιθεση....

Δεν ξερω βεβαια τι γινεται στην περιπτωση αναπαραγωγης hd ,ειτε .mkv ειτε ριπαρισμενα hd-dvd/br...

Αλλαζοντας δηλ. στον player(mpc-zoom)ton αναλογο decoder,coreavc ή ffdshow αντι για dscaller...πρεπει να αναμενουμε αλλαγες κ στις ρυθμισεις???(εκτος αν κανω κανα encode το DVE σε .mkv!!! k το διαπιστωσω μονος μου..)

Επισης,τι γινεται στο Powerdvd οταν παιζουμε hddvd/br αντι για dvd?(εδω μαλλον οποιος εχει κ τις 2εκδοσεις του dve,hd k απλο,θα μπορουσε να βοηθησει..)

Με λιγα λογια,η χρηση διαφορετικων decoders στους ιδιους players,επιφερει αλλαγη στην απεικονιση ωστε να απαιτουνται διαφορετικες ρυθμισεις??

Και γώ προσπάθησα να κάνω άυτό που λες με έναν TW-600 και τα έκανα μαντάρα, ώσπου πάτησα default settings στον προβολέα και ήρθε στα ίσα του! Ένας player, μια φορά ρυθμίσεις να τελειώνουμε. Καταντήσαμε αντί να βλέπουμε τις ταινίες να βλέπουμε πόσο καλά παίζει το μηχάνημα...

Eχεις εν μερει δικιο...ΑΛΛΑ...
αν κανεις scroll πανω την σελιδα και δεις αριστερα τι γραφει....
θα καταλαβεις....;):D

Οποτε οταν χρησιμοποουμε resize χρειαζονται διαφορετικες ρυθμισεις,τουλαχιστον οσον αφορα στη φωτεινοτητα/αντιθεση....
Αυτο το γνωριζατε?Μηπως κανω κατι λαθος εγω??

Με λιγα λογια,η χρηση διαφορετικων decoders στους ιδιους players,επιφερει αλλαγη στην απεικονιση ωστε να απαιτουνται διαφορετικες ρυθμισεις??

Για αυτο γνωριζουμε κατι?

Θα ορκιζομουν οτι η διαφορα στην φωτεινοτητα/αντιθεση εχει να κανει με τα φιλτρα-ρυμθμισεις k τις τιμες που δινουμε σε αυτα(Lazczos-luma sharpen..) κ οχι με το μεγεθος του resize..(1920*1080,1440*1152,1280*720..)...:o
Θα δοκιμασω να δω.....:smile: