Ρυθμισεις εικονας στην 40F86!!!!!!

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
γεια σας

θα ειχε καποιος την καλοσυνη να δωσει καποιες

βασικες ρυθμισεις

για τη νεα τηλεοραση της σαμσουνγκ την 40F86?

contrast, brightness, colour, sharpness, colour tone, klp klp?

αν βρω ρυθμισεις απ παρομοιο μοντελο π.χ. Μ86

θα ειναι ενταξει?

ευχαριστω προκαταβολικα γιατι

οτι ρυθμιζω ειναι με το ματι και δεν εχ και καποια εμπειρια απο τετοια ζητηματα (ρυθμισεις εικονας κλπ)

μαλλον το βαλα σε λαθος κατηγορια...

αν μεταφερεται δεν το μεταφερουμε στο ''ρυθμισεις''???

Καλορίζικη και καλές θεάσεις να έχεις ....

Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί πρέπει να είσαι ο πρώτος κάτοχος που έχει ποστάρει στο forum.

Έχει κάποιες ρυθμίσεις στο παρακάτω thread:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=621123

εχω βαλει τις ρυθμισεις που λενε στο avforums

για την Μ86

Dynamic
Contrast 90
Brightness 43
Sharpness 30 (γιατι τοσο χαμηλα?)
Colour 46 (μονο????)
Tint 50
Colour Tone Normal
Backlight 10
DNR off
Active Colour off
DNIe off

περιπου..

DNIe ΟΝ
DNR ΟΝ
Active Colour ΟΝ

Re: Απάντηση: Ρυθμισεις εικονας στην 40F86!!!!!!

Καλορίζικη και καλές θεάσεις να έχεις ....

Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί πρέπει να είσαι ο πρώτος κάτοχος που έχει ποστάρει στο forum.

Έχει κάποιες ρυθμίσεις στο παρακάτω thread:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=621123

ευχαριστω πολυ!!!!!

θα σας πω και εντυπωσεις!

( τι περιμενετε να σας πω δηλαδη οτι δε μ' αρεσει:grinning-smiley-043???????)

(τωρα βλεπω το μπλου ρει του hitech!!!!)

αψογο!!!!

λοιπον κατι αλλο τωρα

για να δω μπλου ρει στα 24fps?

1080p24p

τι κανω?

απενεργοποιω πληρως ( OFF)

to 100Hz Motion Plus?

και μετα τι θα δειχνει στο

info?

1920x1080 ( σκετο οχι 1080i εννοειται)
@24Hz ???

γιατι στο blu ray του hitech λεει @60Ηz

Last edited:
Με γειες, με γειες
Τελικά τα 100hz έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως λένε? Χωρίς τα 100hz πώς την βρίσκεις την απόδοση?
Και αν επιτρέπεις... από που και πόσο?

:2thumb22sup:

Με μια ματιά που έριξα στο αντίστοιχο thread στο avforums, λένε πως με την ρύθμιση των 100Hz στο low, δεν παρουσιάζονται artifacts που ενοχλούν, ενώ με την ρύθμιση στο high η ταινία δείχνει σαν να είναι τραβηγμένη από ερασιτεχνική κάμερα χειρός.

Δεν καταλαβαίνω τι θα πει λίγο από 100Hz (λίγο έγκυος που λέμε), αλλά αφού δουλεύει καλύτερα μάλλον πρέπει να προτιμηθεί.

κι εγω δεν καταλαβα τι εννοει 100Hz Low/medium/high

αλλα τελος παντων,

εγω το χω στο medium

και δε μου φαινεται κατι.

χμμ σε μια γρηγορη σκηνη στο μπλου ρει του hitech
φανηκε κατι πολυ πολυ αμυδρα δεν ξερω καν αν

οφειλεται στα 100Hz

αλλα αφου λενε στο low sto low τι να κανουμε?

ευχαριστω πολυ!!!!!

θα σας πω και εντυπωσεις!

( τι περιμενετε να σας πω δηλαδη οτι δε μ' αρεσει:grinning-smiley-043???????)

(τωρα βλεπω το μπλου ρει του hitech!!!!)

αψογο!!!!

λοιπον κατι αλλο τωρα

για να δω μπλου ρει στα 24fps?

1080p24p

τι κανω?

απενεργοποιω πληρως ( OFF)

to 100Hz Motion Plus?

και μετα τι θα δειχνει στο

info?

1920x1080 ( σκετο οχι 1080i εννοειται)
@24Hz ???

γιατι στο blu ray του hitech λεει @60Ηz

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως τα 24fps δεν έχουν σχέση με τα 100hz. Λογικά πρέπει η πηγή σου (ps3, bd player) να έχει επιλογή για 1080p/24fps, και από εκεί το επιλέγεις, εφόσον η τηλεόραση το υποστηρίζει (η εκάστοτε τηλεόραση). Επαναλαμβάνω, με κάθε επιφύλαξη. Ας μας απαντήσουν και οι ειδήμονες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρυθμισεις εικονας στην 40F86!!!!!!

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως τα 24fps δεν έχουν σχέση με τα 100hz. Λογικά πρέπει η πηγή σου (ps3, bd player) να έχει επιλογή για 1080p/24fps, και από εκεί το επιλέγεις, εφόσον η τηλεόραση το υποστηρίζει (η εκάστοτε τηλεόραση). Επαναλαμβάνω, με κάθε επιφύλαξη. Ας μας απαντήσουν και οι ειδήμονες.

Αυτά που έχω καταλάβει εγώ περί 24fps είναι τα εξής:

Στην πηγή καθορίζεις σε τι μορφή θα στείλεις το υλικό. Η τηλεόραση παίρνει τα 24fps και τα προσαρμόζει στον ρυθμό ανανέωσης της, γιατί αν έδειχνε 24Hz η εικόνα δεν θα βλεπόταν. Αν έχει ρυθμό ανανέωσης μόνο στα 50/60/100 Hz δεν μπορεί να δείξει υλικό 24fps χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Θα πρέπει να έχει ρυθμό ανανέωσης πολλαπλάσιο του 24. Νομίζω οι περισσότερες δειχνουν στα 72Hz το 1080p/24fps υλικό.

Δεν έχω τηλεόραση που να υποστηρίζει 24fps, αλλά υποθέτω πως κάποιες μπορεί να μεταβάλλουν αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το εισερχόμενο υλικό, ενώ σε κάποιες άλλες να πρέπει να τον επιλέξεις εσύ. Δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκει η F86.

Με μια ματιά που έριξα στο αντίστοιχο thread στο avforums, λένε πως με την ρύθμιση των 100Hz στο low, δεν παρουσιάζονται artifacts που ενοχλούν, ενώ με την ρύθμιση στο high η ταινία δείχνει σαν να είναι τραβηγμένη από ερασιτεχνική κάμερα χειρός.

Δεν καταλαβαίνω τι θα πει λίγο από 100Hz (λίγο έγκυος που λέμε), αλλά αφού δουλεύει καλύτερα μάλλον πρέπει να προτιμηθεί.

+1

Αυτό τότε είδα και εγώ με τα μάτια μου, όπως έχω ποστάρει και αλλού. Ταινία σε 1080p, και φαινόταν λες και ήταν σε γρήγορη κίνηση. Καταπληκτική ροή η κίνηση αλλά τελείως αφύσικη για κινηματογραφική ταινία. Αν απενεργοποιώντας τα 100hz η ταινία φαίνεται φυσιολογικά, τότε η f86 είναι πολύ καλό μοντέλο.

Καλοριζικη και καλες θεασεις! :ernaehrung004:
Δοκιμασε την ΕΠEΙΓΟΝΤΩΣ σε τηλεοπτικό αναλογικό Ελληνικό σήμα και πες μας πως δείχνει...
Βοηθάνε καθόλου τα 100 HZ, ή δείχνει χειρότερα? ΕΠίσης από πλευράς ανάλυσης/κινησης κλπ....

Τέλος, βαλτην να παίξει dvd ΧΩΡΙΣ upscalling από την πηγή και αστην να το προσαρμόσει μόνη της στο πάνελ της, για να μας πεις ΠΩΣ φαίνεται....

please...:worshippy:

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!!!Την πήρες τελικά!!!Γράψε αναλυτική παρουσίαση και φωτογραφίες και κυρίως τηλεοπτικό σήμα!!

τηλεοπτικο σημα τη δοκιμασα.

δεν ειναι καθολου κακη για τα ματια μου

μαλιστα περασε και το ''Mum'' test ξερετε που λενε αν δειξετε την εικονα σε εναν μαλλον ασχετο και πει οτι ειναι καλο... ειναι καλο!!!!

παροτι ειναι και Full HD και 40'' (8'' παραπανω απο την προηγουμενη)

και βλεπω στην ιδια αποσταση (3-3.2 μετρα)

δε μου φαινεται κακο το τηλεοπτικο σημα σε σχεση με τη R71

μαλιστα μου ειπαν οτι στην προηγουμενη η εικονα στα καναλια ηταν πιο ''τετραγωνισμενη''

που σημαινει: μειωμενο πιξελιασμα. (μαλλον. ας απαντησει και καποιος πιο ειδικος)

τα 100Hz στο medium kai sto full δειχνουν την κινηση γρηγορη και φυσικη (ισως ορισμενες φορες την παραδειχνουν γρηγορη!)

στο low ειναι λιγοτερο εμφανες αλλα και παλι τα γραμματα οταν περνουν στο κατω μερος της οθονης δειχνουν πιο στρωτα νομιζω.

επαιξα το cars μεσω ps3 και hdmi upscaling se 1080p

καταπληκτικο απο τα 3 μετρα (και μιλαμε για 40αρα- 4 μετρα ιδανικη (???) αποσταση).

την ειδα και σε blu ray 1080p

το γνωστο του hitech.
πολυ καλυτερα κι ας ειναι τελικα το δισκακι 1080i και οχι p

επεται προβολη του taxi4 αρχικα σε upscale μετα χωρις!!!

απ' οτι ειδα στα αυτοκολληα της εχει

2 subwoofer

ενω τα ηχεια ειναι στο πλαι και οχι κατω αν και παραμενουν κρυμμενα δινοντας στην τηλεοραση το κλασσικο στυλ της σαμσουνγκ.

ο ηχος με εξεπληξε ευχαριστα παντως δεδομενου οτι προερχεται απο ηχεια τηλέορασης.
(δεν εχω βεβαια και συστημα ηχου- πλην κατι καλων υποτιθεται ακουστικων!!!)

εχει 3 HDMI το ενα στο πλαι ενω εχει και USB -wiselink το ονομαζει η σαμσουνγκ μεσα απ' το οποιο προβαλλονται φωτογραφιες και ακουμε MP3. (προσοχη ομως γιατι υποστηριζει συγκεκριμμενους μονο τυπους αρχειων οι οποιοι αναφερονται στο εγχειριδιο.

εχει απ' οτι ειδα και optical (???) audio out

ενω στο πλαι τα κουμπια για χειρισμο χωρις τηλεκοντρολ εχουν αντικατασταθει απο μια κομψη ασημι οθονη αφης.

(το τηλεκοντρολ εχει backlight(!!!) στα πλκτρα on/off kai volume+/- kai programme +/-

η καθυστερηση στο tuner ειναι ιδια με της R71 και γενικα δε με πειραζει καθολου.

πρεπει επισης να αναφερω οτι απο εκει που τελειωνει η οθονη εχει πολυυ χωρο στα πλαινα. (για να χωρανε τα αυτοκολλητα ισως!)

πανω απο τη βαση επισης εχει
ενα ευχαριστο μπλε φως το οποιο αναβει μονο οταν η τηλεοραση ειναι εν λειτουργια αλλα εχει επισης επιλογες να ειναι σβηστο γενικως η αναμενο παντα η να αναβει οχι οταν ειναι ανοιχτη αλλα μονο οταν ειναι κλειστη.

ο φηφιακος δεκτης.
πατωντας το πληκτρο TV/DTV

σε παει αμεσως στον ψηφιακο δεκτη και πατωντας το μενου (το ιδιο κουμπι μενου ειναι και για τον αναλογικο και τον ψηφιακο)

σου βγαζει το μενου του
ψηφιακου και επιλεγεις απο κει να βρει τα ψηφιακα καναλια.

αφου εψαξε τα βρηκε χωρις προβλημα και μαλιστα εσπευσε να τα χαρακτηρισει βγαζοντας την ταμπελα Stereo-SD εμ τι περιμενες F μου? HD???????? xaxaxa!!!

τα ψηφιακα ομολογω οτι δε μ' εντυπωσιασαν σαν εικονα. ιδια με τη R71.

και ψιλοπιξελιασματα που δε μου φαινεται να ειδα τοσα στα αναλογικα καναλια. (ειδικα το ρικσατ-μην το δειτε σε 40αρα LCD)

αυτο που μου κανε εντυπωση ειναι οτι το

PIP με αναμενο το πσ3 και την τηλεοραση σε αναλογικο καναλι δεν ειναι διαθεσιμο. (not available βγαζει)

δουλευει ομως κανονικα οταν απο το πσ3 ζητησεις PIP με αναλογικο καναλι αλλα οπως ειπα οχι αντιστροφα.

απο εικονα τωρα σε μπλου ρει δειχνει τελεια.
με τις ρυθμισεις απ´τα λινκσ που μου δωσατε μ' αρεσει παρα πολυ. και το μαυρο της ´ μ' αρεσε στα ζωα του ντοκυμαντερ ξερετε οι ζεμπρες εχουν ριγες πιο μαυρες απο πριν κλπ κλπ)

(σε ενα ριγε πουκαμισο ομως καποια στιγμη (ασπρο με καποιες μαυρες ριγες) στο μεγκα οταν μετακινειτο η καμερα ειδα κατι σαν ''ουρανιο τοξο''? του ματιου μου ειναι? δεν πιστευω να ειναι προβλημα εε?)

επισης μου φαινεται οτι η οθονη συνολικα ειναι πω να το πω
πιο γυαλιστερη? (μονο οταν ειναι κλειστη ανοιχτη δεν εχει προβλημα εννοειται. δε γυαλιζει θελω να πω)

τα 100Hz

επισης εχουν επιλογη Low/medium/high που με ξενιζει λιγο δλδ τι παει να πει

λιγο απο 100Hz ????????

κακη εικονα δλδ arifacts δεν ειδα απλα οταν ηταν στο high η kai sto medium καποιες φορες η κινηση παραεδειχνε γρηγορη αλλα σιγουρα πιο καθαρη εικονα- no blur

στο low η εικονα συνεχιζε να δειχνει χωρις blur και γρηγορη αλλα χωρις τοσο πολυ την αισθηση

της ''αφυσικης'' κινησης.

για πειτε κι αλλο για το 24 fps... η

F86 δειχνει τα 72 που ειπωθηκε οτι ειναι απαραιτητο για να αποφυγω το 3:2 pulldown?

θελει καποια αλλη ρυθμιση το 1080p24p απο το ps3?
ειναι firmware v.1.92 και η επιλογη του 24p στο automatic.

φωτογραφιες πως βαζω?

ξεχασα να πω οτι

η βαση ειναι αρκετα μεγαλη

(παραλληλογραμμη) ενω σε αλλες ειναι

οβαλ.

και επισης ερχεται εγκατεστημενη! ετσι απεφυγα την εγκατασταση της βασης.

τωρα ειδα επισης οτι μεσα στο κουτι ειναι

και το καλλυμμα της βασης για να το βαλει παλι πανω στην τηλεοραση

οποιος θελει να την κρεμασει στον τοιχο.

προφανως η βαση αφαιρειται.