Ρυθμίσεις ηχείων και Sub σε Denon AVR-1200X

hotgates

New member
4 January 2016
14
καλησπερα.εχω αγορασει τονDenon AVR-X1200W και για υχεια εχω αγορασει τα Taga Harmony TAV-606 με sub το Taga Harmony TSW-120 V2.το προβλημα το εχω στις ρυθμισεις του υχου.πρωτα ειχα τα ηχεια για ενα μηνα και με το audyssey παιζανε μια χαρα τουλαχιστον για μενα.αγοραζω το sub εδω και 3 μερες και δεν μπορω να βγαλω ακρη.το sub βγαζει βουητο μπουμαρει οτι θελετε.ενω πριν το εφτανα τον ηχο στο 70 και και επαιζε δυνατα και καλα,τωρα μεχρι το 45 γινεται πανικος βασικα φασαρια χωρις αποτελεσμα.ολα αυτα αφου ξαναεκανα audysseyμε ολα τα υχεια και sub.εχω διαβασει τα απιστευτα αλλα ειμαι αρχαριος και μπερδευομαι αρκετα.το sub ειναι συνδεμενο με lfe.μπορει καποιος να με βοηθησει με τις ρυθμισεις απο την αρχη? το sub απο πισω εχει ρυθμισεις.η denon μου ζηταει οταν θα κανω audyssey ξανα να βαλω το volume 50% το crossover δεν λεει ποσο ομως.ξερει κανενας ποσο το βαζω?το pfase το εχω στο 0.μετα το audyssey οτι εχει σχεση με dynamic equaliser και το dynamic volume einai on me to dynamic volume στο medium.ολα αυτα μαμισια και μονο με το audyssey χωρις τπτ manual.αμα κλεισο το dynamic volume και κοιταξω τις ρυθμισεις ολα τα ηχεια σε dbl einai 0.τι κανω λαθος?αλλοι λενε στο ιντερνετ να κανω τις κολονες μπροστα απο large to small.οταν δεν ωλεπω ταινια ακουω τραγουδια μονο με τισ κολονες μια χαρα χωρις sub.δεν το εχω βαλει lfe+main σκετο lfe.αυτο που θα ηθελα χωρις να ζαλιζω ειναι να ακοθω μια χαρα τραγουδια απο τις κολονες και οταν βλεπω ταινια το sub να ενεργοποιηται και να μην μπουμαρει και να παιζει ωραια μπασα σε εφε.μακαρι να βγαλατε ακρη για να βοηθηθω και εγω

Re: ρυθμισεις υχειων και sub σε denon avr1200x help!!!

Το να δηλώσεις small τα μπροστινά είναι μια όχι λανθασμένη τακτική που εφαρμόζεται κατα κόρον οποτε μπορω να στη συστησω παρότι προσωπικά δεν την εφαρμοζω. Ξεκινά απο εκεί μήπως εχεις ακυρώσεις και διπλασιασμούς ακριβώς για το λογο αυτό.
Γενικά απο τους avr (και ειδικα απο το απλό συστημα ισοστάθμισης του συγκεκριμένου denon) δεν εκπλησσομαι που εχεις θέματα στο μπάσο.
Σε κάθε περιπτωση πάντως, και σε κάθε συστημα όσο καλό και να είναι το Α και το Ω στο sub είναι να η θέση του. Και απο εκεί πρεπει να ξεκινήσεις εφόσον δεν εχεις σοβαρούς εργονομικούς περιορισμούς.
Και εννοώ οτι ακόμα και μια μετακίνηση της τάξεως των 20-30 εκατοστών μπορεί να αμβλύνει καταστάσεις.
Για τα front, όταν παίζεις σε pure direct όλα τα dsp απενεργοποιούνται οποτε θα παιζουν τις συχνότητες που μπορούν χωρίς να μπαινει φρένο απο τον avr. Και αν το woofer συνεχίζει να παιζει (δεν ξέρω τι γίνεται καθώς στην ουσία δεν ακούω δικαναλο απο τον πολυκάναλο μου) απλα κλεινεις το ρεύμα του και καθαρισες.
Με γεια το συστημα. Καλες ακροασεις -θεάσεις.

Για το θέμα της έντασης απενεργοποίησε το Audyssey Dynamic Volume για σοβαρές ακροάσεις δεν σου χρειάζεται. Μόνο αν παρακολουθείς τηλεοπτικά κανάλια μπορεί να σου χρειαστεί..
Για την βαβούρα με τα μπάσα απενεργοποίησε και το Audyssey Dynamic EQ είναι κάτι σαν αυτόματο loudness. Ούτε και αυτό πιθανότατα το χρειάζεσαι..

Για το sub θα βάλεις την ένταση στο κέντρο και την αποκοπή τέρμα στο πιο μεγάλο νούμερο, και την φάση στο 0 και σκέτο LFE στα μενού του ενισχυτή.
Στα μενού του ενισχυτή θα δηλώσεις όλα τα ηχεία large. Και θα τρέχεις ξανά το audyssey με τον σωστό τρόπο, δηλαδή το μικρόφωνο στο ύψος του κεφαλιού πάνω σε τρίποδα η κάτι άλλο ώστε να γίνει σωστά η δουλεία. Σίγουρα το μικρόφωνο όχι πεταμένο στα μαξιλάρια του καναπέ και ελεύθερο από εμπόδια σε μπροστά από τα ηχεία.
Αν δεν μπορείς να το κάνεις σωστά κάνε reset τον ενισχυτή και ακλούθησε όλα τα άλλα πιο πάνω.

ok παιδια θα κανω τις δοκιμες μου.λογο δουλειας τωρα γυρισα.δεν περιμενα να εχει τοσες πολλες ρυθμισεις.νομιζα με το auto θα ειμουνα οκ

ολα καλα ευχαριστω για ολα

Στα μενού του ενισχυτή θα δηλώσεις όλα τα ηχεία large.

Είσαι σίγουρος για ενισχυτή επιπέδου 1200? Και η αποκοπή που;

Είσαι σίγουρος για ενισχυτή επιπέδου 1200? Και η αποκοπή που;

Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι διαφορά έχει το επίπεδο του 1200 και για ποια αποκοπή μιλάς.

Τι εκανα εγω:
1.reset ton denon
2.audyssey
3.sto sub volume 50% crossover terma 135
4.μπροστα υχεια large τα αλλα small
5.ολα τα dunamic κλειστα.
Αυτα και το αφησα εκει.αλλα με διαβασμα σε φορουμ γενικα λενε να τα γυρισω ολα μικρα.τεσπα σεν το εκανα γιατι θελω να ακουω και μουσικη.βαρεθηκα να διαβαζω τοσα πραγματα γι αυτο.αμα το ηκσερα θα επαιρνα. Ενα ενωμενο συστημα να παει να μαμηθει

Τι εκανα εγω:
1.reset ton denon
2.audyssey
Αυτα και το αφησα εκει.αλλα με διαβασμα σε φορουμ γενικα λενε να τα γυρισω ολα μικρα.τεσπα σεν το εκανα γιατι θελω να ακουω και μουσικη.βαρεθηκα να διαβαζω τοσα πραγματα γι αυτο.αμα το ηκσερα θα επαιρνα. Ενα ενωμενο συστημα να παει να μαμηθει

Στη πράξη πολύ σπάνια οδηγούνται χαμηλές συχνότητες στα πίσω ηχεία άλλα και όταν γίνεται αυτές ανακατευθύνονται στο LFE. Οπόταν με large όπως σου είπα κερδίζεις σε ποιότητα αφού δεν έχεις λανθασμένα cross άλλα κυρίως δεν έχεις διαφορές στη φάση των ηχείων από όλη αυτή την διαδικασία. Για το κεντρικό small αν όλα πάνε καλά στο 90% κάτι έχεις να κερδίσεις σε έκταση χαμηλού άλλα εξακολουθείς να χάνεις σε πιστότητα. Εξάλλου το κεντρικό σου ηχείο ειδικά δεν μπορείς άνετα να το πεις και μικρό.

Τι εκανα εγω:
1.reset ton denon
2.audyssey

Μια χαρά. Επίσης μπορείς πάντα να πειραματιστείς με το τι σου κάθεται καλύτερα.
Με το all in one δε θα κέρδιζες σε τίποτα εκτός από εμφάνιση πιθανόν.

εκανα και εγω το calibration με το audyssey στον marantz μου ολα οκ, η ερωτηση τωρα ειναι οταν κανεις calibration επιρεαζεται και η ακροαση μουσικης ? μου εχει stereo επιλογη και pure ..

Απ όσο γνωρίζω όταν παίζεις σε stereo συνεχίζει να λειτουργεί το calibration ενώ σε Pure direct απενεργοποιούνται όλα. Το ποιό παίζει καλύτερα είναι υποκειμενικό και εξαρτώμενο από το χώρο και το πόσο καλά λειτουργεί το room correction.

Ανάλογα με τον ενισχυτή μετά το auto calibration υπάρχουν στις επιλογές διάφορα mode όπως.

Flat –ευθεία απόκριση συχνότητας σε όλα τα ηχεία.

Front reference – Με αναφορά τα κύρια ηχεία προσαρμόζεται η απόκριση συχνότητας και στα υπόλοιπα ηχεία.

Recommended - Eengineer (Η πώς αλλιώς τα ονομάζουν οι διάφοροι κατασκέπαστες)

Υπάρχει περίπτωση σε μηχανήματα που το υποστηρίζουν να υπάρχει και διορθωτής φάσης για όλα τα ηχεία αλλά και για κάθε ηχείο μεμονωμένα , σε όλα τα πιο πάνω mode. Οπόταν παίζοντας με Front reference mode σε στέρεο υπάρχει μεγάλη διαφορά από το OFF. Γίνεται διόρθωση φάσης στις μονάδες του ηχείου ώστε να υπάρχει η σωστή φάση στο σημείο ακρόασης.

OFF – Εδώ διατηρούνται μόνο οι βασικές ρυθμίσεις αποστάσεων και έντασης σε όλα τα ηχεία.