ρυθμισεις ps3

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
ανοιγω αυτο το νημα για να δουμε ποιες ειναι καλητερες ρυθμισεις για το πσ3 βιντεο
1.το πρωτο αφορα το rgb level limited η full?
στο full χανεται η λεπτομερεια στα σκοτεινα πλανα
2.super white. ειναι κατι παρομοιο με το full του rgb
πρεπει να ειναι στο ον h off?
3.108024/π ναι ειναι το καλητερο αλλα γιατι οταν εισαι στο μενου και πεζεις απο εξωτερικο δισκο ταινιες παιζουν στα 50 h sta 60 ποιο απο τα 2 ειναι καλητερο?γινεται να παιξουν στα 24?
4.ελπιζω οι γνωστες να βοηθησουνε οπως ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ που οπως φαινεται ξερει παρα πολλα και μπορει να βοηθησει...
5.οταν παιζουμε μπλου τοτε εχουμε επιλογη πατωντας το τριγωνο για rgb η ypbpr ποιο ειναι το καλητερο?
6.υπαρχει καποιο blu ray για calibration προβολεα με το ps3 μονο?
7,και μια ασχετη απορια
γιατι λετε οτι καθε χωρος θελει αλλες ρυθμισεις οπως επισης και καθε προβολεας ιδιο μοντελο γιατι εχουν διαφορες?(συμφωνω στο οτι αν ποσταρω ρυθμισεις για ενα προβολεα δεν θα εχει το ιδιο αποτελεσμα αν τις βαλει καποιος αλλος στον δικο του.
και ρωτω
γιατι οι καινουργιοι jvcηδες εχουν preinstalled ρυθμισεις οπου εχουν υποστει calibration απο την thx?αφου τα τεμαχια διαφερουν αλλα και οι χωροι συνθηκες διαφερουν του καθε χρηστη-bye-

ανοιγω αυτο το νημα για να δουμε ποιες ειναι καλητερες ρυθμισεις για το πσ3 βιντεο
1.το πρωτο αφορα το rgb level limited η full?
στο full χανεται η λεπτομερεια στα σκοτεινα πλανα
2.super white. ειναι κατι παρομοιο με το full του rgb
πρεπει να ειναι στο ον h off?
3.108024/π ναι ειναι το καλητερο αλλα γιατι οταν εισαι στο μενου και πεζεις απο εξωτερικο δισκο ταινιες παιζουν στα 50 h sta 60 ποιο απο τα 2 ειναι καλητερο?γινεται να παιξουν στα 24?
4.ελπιζω οι γνωστες να βοηθησουνε οπως ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ που οπως φαινεται ξερει παρα πολλα και μπορει να βοηθησει...
5.οταν παιζουμε μπλου τοτε εχουμε επιλογη πατωντας το τριγωνο για rgb η ypbpr ποιο ειναι το καλητερο?
6.υπαρχει καποιο blu ray για calibration προβολεα με το ps3 μονο?
7,και μια ασχετη απορια
γιατι λετε οτι καθε χωρος θελει αλλες ρυθμισεις οπως επισης και καθε προβολεας ιδιο μοντελο γιατι εχουν διαφορες?(συμφωνω στο οτι αν ποσταρω ρυθμισεις για ενα προβολεα δεν θα εχει το ιδιο αποτελεσμα αν τις βαλει καποιος αλλος στον δικο του.
και ρωτω
γιατι οι καινουργιοι jvcηδες εχουν preinstalled ρυθμισεις οπου εχουν υποστει calibration απο την thx?αφου τα τεμαχια διαφερουν αλλα και οι χωροι συνθηκες διαφερουν του καθε χρηστη-bye-

1) Limited
2) Off
3) βάλτο στο Auto
4) η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....
5) εξαρτάται τι ρύθμιση έχει το προβολικό σου μέσο. Αν το προβολικό σου μέσο είναι στο auto, δεν έχεις πρόβλημα, διάλεξε ότι θες.
6) Το DVE σε bluray έκδοση
7) Ακριβώς για τον λόγο που λες, συνοδά, χώρος παίζουν σημαντικό ρόλο.
Οσο για το ΤΗΧ του νέου JVC 750 , σου λέω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι είναι marketing trick. Ασε που σου κλειδώνει τα advanced menu και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Πολυ ενδιαφερουσες αυτες οι ρυθμισεις. Να κανω και εγω μια ερωτηση? Εχω ps3 και ονκυο 875. Οταν θελω να βαλω blueray με true hd, τι εξοδο να δηλωσω στο playstasion?? Linear pcm ή bitstream ???? Και κατα δευτερον γιατι ενω εχω δοκιμασει και τις δυο περιπτωσεις δεν μου δειχνει ο ενισχυτης true hd? Μονο ΤHX cinema βγαζει. Ειναι συνδεδεμενο με hdmi 1.3

Πρέπει να δηλώσεις Bitstream. Στο ενισχυτή ίσως πρέπει να επιλέξεις το direct (εάν υπάρχει κάτι τέτοιο). Καλού καkού τσέκαρε και το καλώδιο HDMI.

Απάντηση: Re: ρυθμισεις ps3

Πολυ ενδιαφερουσες αυτες οι ρυθμισεις. Να κανω και εγω μια ερωτηση? Εχω ps3 και ονκυο 875. Οταν θελω να βαλω blueray με true hd, τι εξοδο να δηλωσω στο playstasion?? Linear pcm ή bitstream ???? Και κατα δευτερον γιατι ενω εχω δοκιμασει και τις δυο περιπτωσεις δεν μου δειχνει ο ενισχυτης true hd? Μονο ΤHX cinema βγαζει. Ειναι συνδεδεμενο με hdmi 1.3

Ποτέ δεν θα σου δείξει ο ενισχυτής TrueHd.

Αν βάλεις στο PS3 linear pcm τότε ο ενισχυής θα σου δείξει multichannel input που σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και στέλνει έτοιμο το σήμα στον ενισχυτή.

Αν βάλεις στο PS3 bitstream τότε ο ενισχυτής θα πάρει το σήμα και θα το κάνει downconvert σε απλό Dolby Digital 5.1

Το THX Cinema είναι απλώς Mode ήχου και όχι είδος αποκωδικοποίησης. Μέσα από το menu του onkyo επιλέγεις σε τι mode ήχου να γυρίζει αυτόματα αναλόγως την αποκωδικοποίηση που λαμβάνει. Για να μην μπερδεύεσαι μπες στο menu και αλλάξε τα να βγάζει ακριβώς ότι σήμα παίρνει και όχι περίεργα κολπάκια. Βάλτου π.χ. όταν βλέπει DD5.1 να βγάζει DD5.1 , όταν βλέπει DTS να βγάζει DTS .

Ευχαριστω Τασο. Οσο αφορα αυτο που μου λες οτι δεν θα δειξει ποτε true hd, γιατι τοτε εχει φωτεινη ενδειξη με το truehd?? Και τωρα το μεγαλο ερωτημα που εχω... 7.1 πως γινεται να ακουσω?? Tα blueray με truehd ειναι 7.1? Αποκωδικοποιει το ps3 7.1 καναλια η πρεπει να αγορασω νεα συσκευη blueray?

Ο Τάσος εννοούσε ότι με το PS3 δεν θα σου δείξει αυτή την ένδειξη. Με άλλο bluray player θα μπορέσει να σου στείλει bitstream από την hdmi και θα δεις και trueHD και DTS MA και όλα τα καλά! :2thumb22sup:

Ο Τάσος εννοούσε ότι με το PS3 δεν θα σου δείξει αυτή την ένδειξη. Με άλλο bluray player θα μπορέσει να σου στείλει bitstream από την hdmi και θα δεις και trueHD και DTS MA και όλα τα καλά! :2thumb22sup:

Και τοτε γιατι στις τεχνικες προδιαγραφες λεει για Dolby true hd????
Με λιγα λογια γιατι πολυ απλα δεν εχω καταλαβει.... 7.1 μπορω να ακουσω απο ps3?

Και κατα δευτερον...μπορει μελλοντικα το ps3 να δινει και bitstream μεσω αναβαθμισης η εχει να κανει με hardware? Ρωταω ωστε να μην προχωρησω σε αγορα bd player.

7.1 παίρνεις απο hdmi αφού βρείς δίσκο με 7.1.Το hellboy2 είναι .Τώρα για να βγάλει bitstream δεν γίνεται , είναι περιρισμός του hdmi εκπομπού που φοράει το ps3.

Για να καταλάβω, το Dolby True HD μπορώ να το πάρω από τις αναλογικές εξόδους ενός Blu-Ray Player όπως το Sony 550 (το οποίο παρήγγειλα), σωστά; Με ενδιαφέρει και περισσότερο, αφού σχεδόν όλα τα δισκάκια αυτό θα υποστηρίζουν. Σχετικά με το PS3 τώρα: Έχω ένα PS3 συνδεδεμένο στο υπνοδωμάτιο με τον Sony 5200ES (μέσω οπτικής ίνας για τον ήχο και κατευθείαν με τη Samsung 46"-656 μέσω HDMI για την εικόνα) και ένα δεύτερο PS3 στο Home Theater, συνδεδεμένο με τον Epson 700 μέσω HDMI για την εικόνα και με τον Pioneer AX10 μέσω οπτικής ίνας για τον ήχο.
Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ιδανικές συνδέσεις και ρυθμίσεις για τα 2 συστήματα; Μήπως πρέπει να συνδέσω το PS3 του υπνοδωματίου μέσω HDMI με τον ενισχυτή και για Audio και για Video και αν ναι τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στο PS3 αναφορικά με τον ήχο, αφού ο Sony δεν υποστηρίζει τα καινούρια formats; Να του δώσω pcm ή bitstream από το PS3;
Υποθέτω ότι στο Home Theater δεν μπορώ να κάνω κάτι, εκτός από την αγορά του 550, έτσι δεν είναι;
Ευχαριστώ πολύ!

Το true hd μπορεις να το παρεις ειτε μεσω αναλογικων εξοδων ειτε μεσω hdmi. H διαφορα ειναι στο εξης. Εαν συνδεσεις με αναλογικη και δηλωσεις lpcm, τοτε την αποκωδικοποιηση του ηχου και το σεταρισμα των ηχειων το κανει το blueray player και το equalizer του ενισχυτη σου δεν λειτουργει. Ολες τις ρυθμισεις των ηχειων σου τις αναλαμβανει το player. Ενω με την hdmi και δηλωνοντας εξοδο bitstream τοτε ο ενισχυτης αναλαμβανει να κανει την αποκωδικοποιηση και να υποστηριξει μεσω του δικου του equalizer ολο το σεταρισμα των ηχειων σου(κατι το οποιο δεν μπορει να κανει το ps3 σαν συσκευη, ενω το bd550 ναι). Αυτο βεβαια ισχυει στην περιπτωση που εχεις ενισχυτη "νεας" τεχνολογιας. Βασικα δεν γνωριζω αν οι ενισχυτες που εχεις μπορουν να αποκωδικοποιησουν το true hd ουτε και αν εχουν εξοδο hdmi για την εικονα σου (και αν εχει καλο upscaller). Στην περιπτωση του υπνοδωματιου εαν συνδεσεις με hdmi να δωσεις απο το ps3 εξοδο pcm. Κανε και ενα τεστ με ενα blueray disc και σε καποια σκηνη της ταινιας με καλα εφε, δοκιμασε εναλαγες bitstream με pcm ωστε να ακουσεις και τις διαφορες. Στην περιπτωση του homecinema εφοσον παρεις το player, συνδεσε το με hdmi και δηλωσε εξοδο bitstream. Δυστηχως και εγω που εχω ps3 αναγκαζομαι να αγορασω ενα player λογω bitstream....

Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο Home Theater δε μπορώ να συνδέσω μέσω HDMI γιατί δεν έχει εισόδους HDMI (γι' αυτό και θέλω player με αναλογικές εξόδους) ο ενισχυτής. Στο υπνοδωμάτιο θα δοκιμάσω να συνδέσω το PS3 στον ενισχυτή και μετά στη τηλεόραση. Εντούτοις και αυτός ο ενισχυτής παρότι έχει εισόδους (και έξοδο) HDMI, δεν αναγνωρίζει τα καινούργια formats (και γι' αυτό θέλω να κάνει τη δουλειά το PS3). Τελικά ποιό είναι καλύτερο, το pcm ή το bitstream;

Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο Home Theater δε μπορώ να συνδέσω μέσω HDMI γιατί δεν έχει εισόδους HDMI (γι' αυτό και θέλω player με αναλογικές εξόδους) ο ενισχυτής. Στο υπνοδωμάτιο θα δοκιμάσω να συνδέσω το PS3 στον ενισχυτή και μετά στη τηλεόραση. Εντούτοις και αυτός ο ενισχυτής παρότι έχει εισόδους (και έξοδο) HDMI, δεν αναγνωρίζει τα καινούργια formats (και γι' αυτό θέλω να κάνει τη δουλειά το PS3). Τελικά ποιό είναι καλύτερο, το pcm ή το bitstream;
Δεν εχει να κανει με το πιο ειναι καλυτερο. Απο ποια πλευρα καλυτερο? Στην δικη σου περιπτωση που θα παιξεις με ps3 και που ο ενισχυτης σου δεν υποστηριζει το φορμα βαλε pcm.