Ρυθμίσεις σε Panasonic P42STW60, OPPO 93, MACMINI

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,233
Μεσευρώπη
Χαιρετώ σας. Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ επιτέλους μιά μεγαλούτσικη plasma. Χόρτασε το μάτι μου, όλα ωραία και καλά, αλλά κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις εικόνας. Καταρχήν σε σύνδεση με το ΟΡΡΟ του τίτλου, η εικόνα είναι σαν ζουμαρισμένη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αυτές:

20140426_115728.jpg20140426_115539.jpg

Προσέξτε στην πρώτη το "φαγωμένο" Β από το logo του BBC και στη δεύτερη το λειψό Ο από το OPPO.

Στη σύνδεση με το macmini έχω άλλο πρόβλημα
20140426_113814.jpg

Εδώ η εικόνα που στέλνει το μηχάνημα δεν καλύπτει όλη την οθόνη της τηλεόρασης και μένουν μαύρα πλαίσια σε όλες τις πλευρές.

Τις πταίει;

Έλεγξε πρώτα στην τηλεόραση αν η επιλογή Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμίσεις οθόνης -> Overscan 16:9 είναι στο "Όχι".

Ακολούθως, τσέκαρε στο Oppo, μήπως έχεις επιλεγμένο κάποιο zoom aspect και στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών του Mac mini, μήπως είναι ενεργό κάποιο overscan...

ΟΚ, όλα λύθηκαν. Το πρώτο πρόβλημα οφείλονταν σε λάθος επιλογή πλάτους οθόνης (είχα επιλεγμένο την επιλογή 2 αντί για την 1). Το δεύτερο ήταν όντως overscan. Όλα είναι άψογα τώρα. Ευχαριστώ πολύ και θα επανέλθω για τις ρύθμισεις χρώματος, gamma ή όπως αλλιώς τα λένε αυτά τα διαόλια :award: