Ρυθμίσεις στο BIOS για μνήμη?

πρεπει οπωσδηποτε να κανεις update bios βαλε τις μνημες υποχρονισμενα αν μπορεις την μια μονο και χωρις παιχνιδια μονο στα win δες αν εισαι σταθερος και για ποση ωρα.επισης υπαρχει tool που κανει update απο dos για ποιο πολυ ασφαλεια.αλλα και να σου κολησει πανω στο update μην φοβασε κανει reset to board και ξαναδοκιμασε ψαξε το manual. καποιες μνημες θελουν παραπανω βολτ για να δωσουν την κανονικη τους ταχυτητα μετα το update λογικα θα στο κανει στο auto.

Googlάροντας βρήκα ότι οι μνήμες δε δουλεύουν σωστά αν η τάση που τους δίνεται είναι διαφορετική από την προτεινόμενή τους... ωστόσο δεν κατάφερα στο bios μου να βρώ ρύθμιση για την επιλογή της τάσης. Έχετε καμία ιδέα για το πως θα μπορούσε να λέγεται αυτό?

http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_p5k_p35_socket_775_motherboard/4

H μηπως αυτο το καναμε ? :ernaehrung004:

Λοιπόν έβαλα το τελευταίο bios που βρήκα στη σελίδα, εγκαταστάθηκε κανονικά... Στο Auto, και πάλι βλέπει τις μνήμες ως 800άρες, ενώ βρίσκει by default διαφορετικά timings απ'αυτά που γράφουν πάνω τους οι μνήμες... Στο "πειραγμένο" mode, με την ταχύτητα στα 1066 και την τάση στα 2.1 πετάει μπλε οθόνη....

Τις γυρνάω πίσω?

Φίλε μου,

καθορισε μανουαλ τις τιμες χρονισμου(5-5-5-18 (CAS-TRCD-TRP-TRAS)και ανεβασε τα volt στο 2.2.

Όπως σωστά είπε ο φίλος Δημήτρης, το πιθανότερο είναι να φταίνε οι χρονισμοί της RAM.
Αν μπορείς δοκίμασε να ανεβάσεις τις τιμές.
Βέβαια μεγαλύτερες τιμές σημαίνει αργότερος χρονισμός καθώς οι τιμές είναι σε nanosecond. Αλλά πιθανόν να είναι πιο σταθερές.
Αν δεν καταφέρεις να τις σταθεροποιήσεις σε μεγαλύτερες τιμές, δηλαδή χωρίς μπλε οθόνες, μάλλον πρέπει να τις επιστρέψεις.

Mε χρονισμούς αυτούς που γράφει πάνω η μνήμη, και τα υπόλοιπα στο auto, δείχνει να δουλεύει ο υπολογιστής, στα 800Mhz πάντα....

....οπότε η ερώτηση είναι τώρα... αν τις γυρίσω αύριο πίσω, τι παίρνω για να είμαι καλυμμένος?

http://www.crucial.com/

στην αρχική σελίδα έχει ένα tool που βάζεις μητρική και σου λέει τι πρέπει να πάρεις.

Αν πάρεις από το site και δεν παίξουν σου επιστρέφουν τα χρήματα.

Δυστυχώς υποθέτω ότι στο pc1.com απ'όπου και αγόρασα τις μνήμες δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων, οπότε και πρέπει να αγοράσω από κει... και δεν έχουν κάποιες απ'αυτές που προτείνει το site.

Εν τω μεταξύ, στο site της Κingston, αν βάλεις τη μάρκα της MB, οι επιλογές για μνήμες είναι μέχρι 800Mhz.....

Το μυστικό ήταν να ανεβάσεις το voltage στις μνήμες.
Στα 1.8v ΔΕ μπορούν να παίξουν στους καλύτερους-προτεινόμενους χρονισμούς.
Με το που ανεβάσεις volt όλα καλά.

Kι όμως σήμερα το πρωί πάλι μπλε οθόνες πέταγε... τις επέστρεψα, και παρήγγειλα τις Kingston μπας και δω άσπρη μέρα...

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως από τα καταστήματα δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής μνήμης αν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας. Τις συγκεκριμένες τις πήραν πίσω επειδή η συσκευασία δε χρειαζόταν να σκιστεί για να βγουν....

Kι όμως σήμερα το πρωί πάλι μπλε οθόνες πέταγε... τις επέστρεψα, και παρήγγειλα τις Kingston μπας και δω άσπρη μέρα... (...)

Εεεεε μα!
icon14.gif

Με 2.1v ή με 2.2v ?
Έτσι για την ιστορία…

Mε το 2.2V ουδέποτε συμφώνησε, πετούσε μπλε εξαρχής... Είχε δείξει να ισορροπεί με 1000Mhz και 2.1V (όσα έγραφε πάνω η μνήμη δηλαδή), αλλά απ'ότι φάνηκε δεν είναι σταθερό ούτε έτσι...

...ελπίζω μόνο να δουλεύουν οι Kingston γιατί μετά θα έχω πρόβλημα, το παιδί στο κατάστημα μου είπε ότι δεν ξανακλείνει η συσκευασία άρα δεν επιστρέφονται...

Last edited:
Λοιπόν... ήρθαν οι Kingston, τις έβαλα, με τις ρυθμίσεις στο auto έτρεχαν κι αυτές στα 800. Άλλαξα χρονισμούς, τάση και ταχύτητα και τώρα στο cpuz φαίνεται ότι τρέχουν όντως στα 1066. Ωστόσο, και πάλι, στην καρτέλα SPD του cpuz, όπου δείχνει τα χαρακτηριστικά του κάθε DIMM ξεχωριστά, γράφει PC26400 (400Mhz) αντί να γράφει PC28500 (533Mhz). Αυτό κατά πόσο είναι φυσιολογικό?

Το SPD, το διαβάζει από μια ROM περιοχή των αρθρωμάτων μνήμης, είναι ένα είδους auto-configuration που διαβάζει το bios για να δώσει από μόνο του χρονισμούς στις μνήμες.

Το SPD συνήθως έχει ‛φυσιολογικές’ τιμές σε volt και συχνότητες, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν στις περισσότερες mobo.

Γενικά, πέραν του SPD υπάρχουν και custom χρονισμοί που μπορείς να επιτύχεις.

Οπότε μη κοιτάς το SPD, αλλά τον πραγματικό χρονισμό που έχεις επιτύχει.