Ρυθμιση βαρους χωρις να χαλασουμε ρυθμιση αζυμουθιου σε unipivot (patented :p )

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Προφανως θα το εχουν σκεφτει και αλλοι αλλα μιας και ειχα ορεξη ειπα να το ανεβασω.
Οι unipivot βραχιονες εχουν το πλεονεκτημα της σημιακης επαφης αλλα η ρυθμιση τους ειναι αρκετα επιπονη διαδικασια. Καθε φορα που ηθελα να αλλαξω το βαρος αναγνωσης επρεπε να διορθωσω και το αζιμουθιο. Καθως την τελευταια φορα αυτο ειχε ρυθμιστει σωστα με επαγγελματικα μηχανηματα επρεπε να βρω ενα τροπο να αλλαζω το βαρος χωρις να χανω τις υπολοιπες ρυθμισεις...
Στη φωτο φαινεται ενας τυπικος unipivot ο unify της clearaudio.

01.jpg

Οποιαδηποτε προσπαθεια αλλαγης του βαρους εχει σαν αποτελεσμα και την αλλαγη στο αζιμουθιο αφου ειναι σχεδον αδυνατο να κινηθει το αντιβαρο χωρις να στριψει ελαχιστα εκτος εαν :p .....

Χρησιμοποιησα το σελοτειπ της 3M που δεν αφηνει καθολου κολλα.

Πρωτα μετρησα το βαρος αναγνωσης

1.jpg

Επειτα τοποθετησα το σελοτειπ οπως φαινεται στην επομενη φωτο

2.jpg

Με αυτον τον τροπο μπορω να μετακινω προς τα πισω το αντιβαρο χωρις να κουνιεται δεξια αριστερα.
Ξαναζυγισα την κεφαλη για να δω ποσο επηρεασε το σελοτειπ το βαρος αναγνωσης. Η διαφορα ηταν ελαχιστη, ανευ σημασιας.

3.jpg

Στη συνεχεια ρυθμισα το βαρος αναγνωσης. Φωτο δεν εχει γιατι εγινα μουσκεμα στον ιδρωτα, το σελοτειπ ξεκολλησε, με πονεσε η μεση μου χωμενος μιση ωρα πισω απο το πικ απ και για μια φορα ακομη βλαστημησα την ωρα και την στιγμη που επελεξα τετοιον βραχιονα.
Τελικα τα καταφερα οπως φαινεται στην επομενη φωτο...

4.jpg

Καποιες βελτιωσεις στον τροπο που εβαλα το σελοτειπ χρειαζονται και νομιζω ειμαι σε καλο δρομο. Ζητω το βινυλιο.

Στο σημειο που τελειωνει το ανθρακονημα και ξεκιναει το μεταλλο , πριν την κεφαλη υπαρχει allen βιδα που ρυθμιζεις το αζιμουθιο. Αυτο δεν σημαινει πως θελω να χανω την ρυθμιση καθε φορα που αλλαζω βαρος στην κεφαλη.

Η ρυθμιση προφανως χανεται διοτι το βαριδιο δεν εχει την τρυπα στο κεντρο.
Δεν σε ευκολυνει η παρεχομενη ρυθμιση του αζιμουθιου περισσοτερο παρα να παιδευεσαι ετσι καθε φορα;
Γι'αυτο αλλωστε οι unipivot εχουν την ρυθμιση αυτη.Δεν ειναι καποια ρυθμιση αυτη που "χανεται",αλλα μια που διορθωνει τις αποκλισεις.
Στον δικο μου audiocraft αυτην χρησιμοποιω και ειναι ιδιαιτερα ευκολο διοτι η ρυθμιση δεν γινεται με βιδα αλλα με χειροκινητο μηχανισμο ο οποιος κλειδωνει οταν τελειωσει η ρυθμιση.

Ναι αλλα ετσι μπορω να τη ρυθμισω με το ματι. Οταν μια στο τοσο ερχεται καποιος φιλος με εξειδικευμενα μηχανηματα, προσπαθω να μη πειραζω το αζιμουθιο για οσο περισσοτερο γινεται. Στην προκειμενη το αζιμουθιο ειχε ρυθμιστει με αυτο :

P1090144.jpg

Αυτη τη ρυθμιση δεν ηθελα να την χασω.

Τι τα θες αυτά τα Clearaudio... αν είναι να έχουμε 3000 ευρώ μηχάνημα για να ρυθμίζουμε και να τα κολλάμε και με σελοτέιπ... βράσε όρυζα... πάρε κανά Lenco με κανένα απλό βραχίονα εκεί να ησυχάσεις...:flipout:

Re: Απάντηση: Ρυθμιση βαρους χωρις να χαλασουμε ρυθμιση αζυμουθιου σε unipivot (paten

Το HI FI είναι κάτι σαν τις γυναίκες
Όσο σε παιδεύουν τόσο τις θέλεις

Εγώ γυναίκα Clearaudio δεν θέλω πάντως... :flipout:

Δύσκολα πράγματα ρε παιδιά...

Για αυτό παραδέχομαι Bauer, Schroeder κλπ...

Τα βαρίδια τους είναι σπαστά σε δύο κομμάτια.

Ρυθμίζεις μπρος πίσω και με τα δύο μαζί το βάρος ανάγνωσης , σταθεροποιείς τη θέση με άλλεν και μετά περιστρέφεις μόνο το ένα κομμάτι μέχρι να βρεις σωστό αζιμούθιο χωρίς να μεταβάλλεις το κέντρο βάρους...

Μπορεί από ποιότητα κατασκευής να είναι επιεικώς μετριότατος ο Bauer, αλλά το στήσιμο πικάπ - βραχίονα είναι παιχνιδάκι!

Επί του θέματος Clearaudio, μήπως είναι πιο πρακτικό αφού ρυθμίσεις βάρος , μετά να βάλεις ένα λαστιχάκι σαν στοπ πίσω από το βαρίδι έτσι ώστε να κοντράρει προς τα πίσω το βαρίδι να μην κουνηθεί;

Re: Απάντηση: Ρυθμιση βαρους χωρις να χαλασουμε ρυθμιση αζυμουθιου σε unipivot (paten

Το HI FI είναι κάτι σαν τις γυναίκες
Όσο σε παιδεύουν τόσο τις θέλεις

Eιναι θεμα βιτσιου βεβαια. Προσωπικα αν το hi-fi με παιδευει.................... το αλλαζω :flipout:

Συμφωνώ με blugosi & audiolytic. Η ακρόαση-απόλαυση της μουσικής πρέπει να είναι το ζητούμενο κι όχι να βασανιζόμαστε με τις παραξενιές κάθε μηχανήματος. Κι εγώ με χαρά θα άλλαζα κάποια συσκευή που θα ήταν δύστροπη και στη συμπεριφορά και στη χρήση της.

Καλά, στο πικάπ δεν κάθεσαι να κάνεις αυτές τις ρυθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι...
Όταν αλλάζεις κεφαλή και μία στο όποτε έναν έλεγχο.

Καλά, στο πικάπ δεν κάθεσαι να κάνεις αυτές τις ρυθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι...
Όταν αλλάζεις κεφαλή και μία στο όποτε έναν έλεγχο.

Ελα..... βαλαμε και smilies στα σχολια :ADFADF1:

H προσωπική μου πείρα με τα άυλα, επειδή ξεκίνησε το 1997 είναι πιο πικρή από τα πικάπ.
Ripping σε MP3 και κατηγοριοποίηση (πήρε πάνω από 2 χρόνια).
Κυκλοφορεί καινούργιος αλγόριθμος MP3 που δεν έσφαζε τόσο πολύ την ποιότητα...
Ξανά ripping και συμπίεση...
Μετά ήρθαν τα flac...
Κάπου είχα αρχίσει να κουράζομαι... Άσε που είχα δώσει και κάποιους δίσκους.
Και αφού χαρήκαμε, να και το Exact audio copy.

Και ψάξιμο για ποιος player παίζει καλύτερα, πως θα στείλουμε bit perfect, τι pc να φτιάξουμε, τι προγράμματα να μην τρέχουμε, πως να τραβάμε τα flac για να παίζουν καλύτερα...
Το καλό είναι ότι κάναμε τη ζωή μας εύκολη με τα άυλα (not). :p

Πάω να βάλω κανένα δίσκο στο πικάπ να ηρεμήσω...
Που να ανοίγεις τώρα το DAC και το PC, να περιμένεις να bootάρει, να δει το USB Dac, να σηκώσω το foobar...

H προσωπική μου πείρα με τα άυλα, επειδή ξεκίνησε το 1997 είναι πιο πικρή από τα πικάπ.
Ripping σε MP3 και κατηγοριοποίηση (πήρε πάνω από 2 χρόνια).
Κυκλοφορεί καινούργιος αλγόριθμος MP3 που δεν έσφαζε τόσο πολύ την ποιότητα...
Ξανά ripping και συμπίεση...
Μετά ήρθαν τα flac...
Κάπου είχα αρχίσει να κουράζομαι... Άσε που είχα δώσει και κάποιους δίσκους.
Και αφού χαρήκαμε, να και το Exact audio copy.

Και ψάξιμο για ποιος player παίζει καλύτερα, πως θα στείλουμε bit perfect, τι pc να φτιάξουμε, τι προγράμματα να μην τρέχουμε, πως να τραβάμε τα flac για να παίζουν καλύτερα...
Το καλό είναι ότι κάναμε τη ζωή μας εύκολη με τα άυλα (not). :p

Πάω να βάλω κανένα δίσκο στο πικάπ να ηρεμήσω...
Που να ανοίγεις τώρα το DAC και το PC, να περιμένεις να bootάρει, να δει το USB Dac, να σηκώσω το foobar...

Μια χαρα τα είπες! (Δε ξέρω βέβαια αν τα είπες για πλάκα) Ειναι πολυ ωραίο το παιδεμα με το πικαπ πάντως...
Καλό το αυλο δε λέω αλλα δε προκειται ποτέ να έχει τον ήχο του πικαπ (κατα τη γνώμη μου πάντα)
Εστω cd αν κάποιοι δε θελόυν πικαπ

Αλλα πλέον οχι αυλο! Τελος! Μονο για το αυτοκινητο και πολυ ειναι!

Σοβαρά τα λέω!
Οι πικαπάδες βάζουν την κεφαλή στο δίσκο και παίζει και οι αϋλάδες το δεκάλεπτο που περνάει μέχρι να ακούσουν την πρώτη νότα κράζουν τους πικαπάδες ότι κάνουν τη ζωή τους δύσκολη και ότι είμαστε στον 21ο αιώνα...