Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία να το ποστάρω εδώ χωρίς να χρειάζεται ανοίξω καινούργιο θέμα να κάνω κι εγώ μία ontopic ερώτηση..
Θέλω κι εγώ να ρυθμίσω -όσο μπορώ- τον Χ3 μου. Κατέβασα απο AvForums το calibration disc και έκανα 2-3 basic ρυθμισούλες όσον αφορά την φωτεινότητα και το contrast. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με αυτά τα 2 βλέπω έστο και μισό κλικ διαφορά στην εικόνα! Θέλω να κάνω και για το tint και το colour αλλά απ ότι μου λέει χρειάζονται αυτά http://www.costore.com/THX/productenlarged.asp?peid=87&pid=930793. Το πρόβλημα είναι ότι με τα μεταφορικά μου έρχεται 120 δολλάρια η αγορά κάτι που σαφώς και δεν συμφέρει. Είδα όμως και αυτό στο Ebay http://www.ebay.com/itm/SPEARS-MUNS...?pt=US_DVD_HD_DVD_Blu_ray&hash=item1c18885f90 το οποίο πέρα απο βασικές ρυθμίσεις περιέχει και τέτοιου τύπου γυαλιά. Θέλω την γνώμη σας κατά πόσο το όλο εγχείρημα θα με βοηθήσει ώστε εύκολα να καλιμπράρω όσο καλύτερα γίνεται βέβαια τον προβολέα μου. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι τπτ δεν συγκρίνεται με μία επαγγελματική ρυθμιση αλλά λόγω τοποθεσίας μου ξέρω ότι είναι αδύνατον να με επισκεφτεί κάποιος.
O X3 δεν διαθέτει CMS οποτε δεν μπορείς ουσιαστικά να πειράξεις το χρώμα. Εάν είχες έναν Lumagen όπως εγώ, θα έκανες "παπαδες"...
Πέραν όμως του χρώματος, μπορείς με το μενού του προβολέα να στρώσεις άλλες πολύ βασικές παραμέτρους της εικόνας όπως το gamma και την θερμοκρασία λευκου. Όμως εκεί χρειάζεσαι την βοήθεια του Μανώλη ή κάποιου αλλου ειδικού...
O X3 δεν διαθέτει CMS οποτε δεν μπορείς ουσιαστικά να πειράξεις το χρώμα. Εάν είχες έναν Lumagen όπως εγώ, θα έκανες "παπαδες"...
Διότι η εικόνα περνά πρώτα από τον Lumagen και μετά πάει ''φτιαγμένη'' στο προβολικό.
Ευχαριστώ Γιάννη. Follow-up ερώτημα: οι ρυθμίσεις του ίδιου του προβολέα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με το τελικώς λαμβανόμενο αποτέλεσμα επί της οθόνης?
Για να το θέσω μ' ένα (ακραίο) παράδειγμα: ρυθμίζουμε επίτηδες τον προβολέα όσον αφορά στις βασικές παραμέτρους της εικόνας, ώστε να είναι υποδεέστερος του παραδεκτού για μια ικανοποιητική θέαση (= στην ουσία τον απορρυθμίζουμε επί τούτου). Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση θα είμαστε σε θέση, "ταΐζοντάς" τον με μια "φτιαγμένη" εικόνα απ' τον Lumagen, να πάρουμε αυτή την εξαιρετική εικόνα στο πανί?
Το eye one display 2 έχει ένα αρκετά μεγάλο offset στα χρώματα. Ααυτό να το προσέξεις.
Επίσης λόγω τεχνολογίας πρέπει να έχεις και πρόβλημα ανομοιομορφίας στο λευκό κάτι που μπορεί να μπερδέψει τον σένσορα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.