Ρύθμιση ενισχυτή απο σήμα PCM

sdancer75

New member
27 May 2010
43
Καλησπέρα

Τι ρύθμιση πρέπει να έχω στον ενισχυτη μου pioneer vsx 1019 όταν η αποκωδικοποίηση γίνεται απο το blu ray πχ hd Dolby και η σύνδεση μέσω tv και απο εκεί έξοδο στον ενισχυτη ?

Εννοείται ότι το σήμα ειναι σε μορφή PCM .

Θα πρέπει να επιλέξω πχ για hd Dolby το Dolby digital η direct ?

Ευχαριστώ

ΥΓ . Blu ray με tv σύνδεση hdmi και tv με ενισχυτη μέσω οπτικής ίνας .

Re: Ρύθμιση ενισχυτης απο σήμα PCM

Νομίζω ότι τα έχεις συνδέσει ανάποδα. Πρώτα πάει το σήμα στον ενισχυτή , και από κει στην οθόνη.

Αν δεν κάνω λάθος τα σήματα hd δεν περνάνε από οπτική ίνα.

Καλησπέρα

Τι ρύθμιση πρέπει να έχω στον ενισχυτη μου pioneer vsx 1019 όταν η αποκωδικοποίηση γίνεται απο το blu ray πχ hd Dolby και η σύνδεση μέσω tv και απο εκεί έξοδο στον ενισχυτη ?

Εννοείται ότι το σήμα ειναι σε μορφή PCM .

Θα πρέπει να επιλέξω πχ για hd Dolby το Dolby digital η direct ?

Ευχαριστώ

ΥΓ . Blu ray με tv σύνδεση hdmi και tv με ενισχυτη μέσω οπτικής ίνας .

Χρονια πολλα και καλη χρονια!

Χαντακωνεις το συστημα σου αδικα. Συνδεσε οπως ειπε ο toliskot το blue ray -> ενισχυτη με hdmi. Μετα προφανως ενισχυτης -> τηλεοραση, παλι hdmi. O ενισχυτης σου δεν εχει arc, οποτε θα συνδεσεις τηλεοραση -> ενισχυτη με οπτικη ινα για να περνας ηχο της τηλεορασης στο ηχοσυστημα σου.

Ρύθμιση ενισχυτης απο σήμα PCM

Ευχαριστώ και καλή χρονια. Ο ενισχυτης μου ειναι ο vsx 1014 και όχι ο 1019 (αυτόν τον έχω στο εξοχικό και είμαι οκ) που έγραψα στο αρχικό post.
Το προβλημα ειναι ότι ο ενισχυτης δεν εχει hdmi και το blu ray δεν εχει άλλη έξοδο πέραν της hdmi και RCA digital και analog. Εξ ου και η "στρεβλή" σύνδεση.

Οπότε το ερώτημα παραμένει για την αποκωδικοποίηση που κάνει το blu ray pioneer bdp 170 η οποία οδηγείται στην tv και απο εκεί στον ενισχυτη μεσω ίνας. Τι επιλέγω σε αυτόν με τι λογική ότι δεν υποστηρίζει hd σήματα ήχου και το εισερχόμενο σήμα ειναι ήδη απο κωδικοποιημένο σε μορφή PCM. Στην tv έχω επισης επιλέξει έξοδο PCM (Panasonic TX-L42FT60)

Μήπως να στείλω μόνο την εικόνα στην τηλεόραση μέσω hdmi κάνοντας off τον ήχο (υπάρχει τέτοια δυνατότητα όπως είδα στα μενού ) και τον ήχο απευθείας στον ενισχυτη ;

Και πάλι τι διαλέγω στον ενισχυτη Dolby η direct thru στο αποκωδικοποιημενο σήμα PCM ?

Last edited:

PCM μέσω οπτικής στον AV απο το player και εικόνα μονο στην TV απο την HDMI. Απλα θα έχεις 5καναλο ή ψευδο 7καναλο ήχο καθώς το player σου δεν βγαζει αναλογικά 7 κάναλο.

PCM μέσω οπτικής στον AV απο το player και εικόνα μονο στην TV απο την HDMI. Απλα θα έχεις 5καναλο ή ψευδο 7καναλο ήχο καθώς το player σου δεν βγαζει αναλογικά 7 κάναλο.

Κώστα ευχαριστώ

Οπτική δεν εχει ο player μόνο RCA digital και analog.

Αλλα αν είχε όπως περιγράφεις τότε το σήμα ειναι ψηφιακό και όχι αναλογικό οποτε λογικά θα είχα τα 7 κανάλια έτσι δεν ειναι ;

Το ψηφιακό RCA απευθείας στον ενισχυτη θα κάνει δουλειά όσον αφορά το bandwidth του PCM για hd audio και τα 7 κανάλια ;

Επιπλέον το ξανά ρωτώ τι επιλογή πρέπει να έχω στον av για το συγκεκριμένο σήμα ;

Με την σύνδεση coaxial απ ευθείας στον ενισχυτή μπορείς να μεταφέρεις ασυμπίεστο ήχο PCM μέχρι δύο κανάλια ή συμπιεσμένο 5.1/7.1 Dolby digital/DTS. Την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής αφού έχεις δηλώσει στο player λειτουργία bitstream. Για τα hd format χρειάζεσαι ενισχυτή με εισόδους HDMI ή player με 7.1 αναλογικές εξόδους.

Με την σύνδεση coaxial απ ευθείας στον ενισχυτή μπορείς να μεταφέρεις ασυμπίεστο ήχο PCM μέχρι δύο κανάλια ή συμπιεσμένο 5.1/7.1 Dolby digital/DTS. Την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής αφού έχεις δηλώσει στο player λειτουργία bitstream. Για τα hd format χρειάζεσαι ενισχυτή με εισόδους HDMI ή player με 7.1 αναλογικές εξόδους.

Ευχαριστώ

Ο ενισχυτης πως θα κάνει την αποσυμπίεση αφου δεν αναγνωρίζει τα hd formats ?

Και αφου δεν τα αναγνωρίζει πως ακριβώς θα συμπεριφερθεί στην ανάλογη περίπτωση ;

Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση!

Αφού τα έχεις τα μηχανήματα, συνδεσέ τα με coaxial κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις και πες μας και μας πως θα συμπεριφερθεί ο ενισχυτής. :smile:

Φιλαράκι το blu ray έχει συμβατότητα και προς τα πίσω. Οπόταν άπλα θα συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο coaxial από το blu ray στην coaxial του ενισχυτή. Αν δεν πάρεις ήχο από τον ενισχυτή παίξε με τις ρυθμίσεις ήχου pcm - hdmi στο blu ray μέχρι να πάρεις.

Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση!

Αφού τα έχεις τα μηχανήματα, συνδεσέ τα με coaxial κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις και πες μας και μας πως θα συμπεριφερθεί ο ενισχυτής. :smile:

Ειναι λίγο στριμωξίδι η όλη κατάσταση και δεν έχω διάθεση για πειραματισμους... :-)

Ξανά διάβασα πιο προσεκτικά το μανουαλ του blu ray που λέει ότι στην digital RCA output σε bitstream όλα τα HD τα μετατρέπει αυτόματα σε standard Dolby , dts κτλ. Σε κατάσταση PCM γινεται 2-channel stream :-(

Οποτε με λίγα λόγια αν θέλω να αποφύγω τη σύνδεση με τη TV τότε bitstream σε coaxial digital απευθείας με τον ενισχυτη .

Ερώτηση απο περιέργεια .... Η οπτική ίνα εχει αρκετό bandwidth για όλα τα κανάλια είτε συμπιεσμένα είτε όχι ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φιλαράκι το blu ray έχει συμβατότητα και προς τα πίσω. Οπόταν άπλα θα συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο coaxial από το blu ray στην coaxial του ενισχυτή. Αν δεν πάρεις ήχο από τον ενισχυτή παίξε με τις ρυθμίσεις ήχου pcm - hdmi στο blu ray μέχρι να πάρεις.

Σωστός ο παίκτης ... Το υπονοουσε και το manual έμμεσα αλλα μάλλον το είχα προσπεράσει βιαστικά .

Ερώτηση απο περιέργεια .... Η οπτική ίνα εχει αρκετό bandwidth για όλα τα κανάλια είτε συμπιεσμένα είτε όχι ;

Αν δεν κάνω λάθος έχει μικρότερο από την coaxial. Δεν είμαι πολύ σίγουρος γι αυτό. Ας πει και κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι η coaxial έχει καλύτερη ποιότητα αφού μεταφέρει απ ευθείας το ψηφιακό σήμα. Η οπτική ίνα συμπεριλαμβάνει δύο μετατροπές γιατί μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε φωτεινό παλμό και πάλι αντίστροφα.

Αν δεν κάνω λάθος έχει μικρότερο από την coaxial. Δεν είμαι πολύ σίγουρος γι αυτό. Ας πει και κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι η coaxial έχει καλύτερη ποιότητα αφού μεταφέρει απ ευθείας το ψηφιακό σήμα. Η οπτική ίνα συμπεριλαμβάνει δύο μετατροπές γιατί μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε φωτεινό παλμό και πάλι αντίστροφα.

Πάνω σε αυτο το θέμα έκανα μια μικρη έρευνα σχετικά. Το αποτέλεσμα ειναι σχεδόν το ίδιο με την ίνα να παρουσιάζει ίσως και κατα περίπτωση jitter λόγω της μετατροπής που αναφέρεις. Απο την άλλη δεν επηρεάζεται απο ηλεκτρομαγνητικά κύματα εφόσον αυτά ειναι πολυ έντονα στο χωρο και που γενικά σπανίζει ....

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!