Ρύθμιση ηχείων (Δήλωση Μεγάλα-Μικρά)

Nemo

New member
21 October 2010
52
Έχω έναν 5.1 ενιχυτή Firstline (φασόν KODA) και έχει 2 ρυθμίσεις για ηχεία.. Το manual του το έχω χάσει.. Βγάζοντας το sub, στη μια ρύθμιση ακούγεται περισσότερο μπάσο απ τα υπόλοιπα ηχεία.. Ποιά απ τις 2 να προτιμήσω; Είναι μεγάλα τα ηχεία και θυμάμαι οτι η μία ήταν για μεγάλα και ή άλλη για μικρά..

Καμιά ιδέα;

Μπήκα σ αυτή τη διαδικασία, επειδή πρόσφατα και με πολύ σκίσιμο, κάηκαν 2 tweeterακια.. Δεν ξέρω αν φταίει αυτή η ρύθμιση..

Έχω έναν 5.1 ενιχυτή Firstline (φασόν KODA) και έχει 2 ρυθμίσεις για ηχεία.. Το manual του το έχω χάσει.. Βγάζοντας το sub, στη μια ρύθμιση ακούγεται περισσότερο μπάσο απ τα υπόλοιπα ηχεία.. Ποιά απ τις 2 να προτιμήσω; Είναι μεγάλα τα ηχεία και θυμάμαι οτι η μία ήταν για μεγάλα και ή άλλη για μικρά..

Καμιά ιδέα;

Μπήκα σ αυτή τη διαδικασία, επειδή πρόσφατα και με πολύ σκίσιμο, κάηκαν 2 tweeterακια.. Δεν ξέρω αν φταίει αυτή η ρύθμιση..

Δήλωσε τα ηχεία σαν small, αφου εχεις το sub, και κάνε και ρυθμίσεις πάνω στο sub. Πάντως με καμένα tweeter θα χάνει ο ηχος.

Σ ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Τα tweeter προς το παρόν έχω αλλάξει των πίσω δορυφόρων μπροστά, μέχρι να τα αντικαταστήσω.. Η απορία μου, ήταν στο αν παίζει να κάηκαν τα tweeter, λόγω αυτής της ρύθμισης (ή αν επιδείνωσε το πρόβλημα)

Δεν ξέρω ποια απ τις 2 ρυθμίσεις είναι για μικρά και μεγάλα, αλλά μάλλον απ τα συμφραζόμενα σου, αυτή με το λιγότερο μπάσο, είναι για μικρά.. Σωστά;

Ακου και κρίνε και με τα αυτιά σου τιβσου αρέσει. Πάντως εφόσον εχεις δηλώσει και συνδέσει sub τα λοιπά ηχεία πρέπει να δηλωθούν small και τότε το κανάλι χαμηλών LFE πάει στο sub. Τότε θα ακούς λιγότερο μπάσο απο τα μπροστινά. Κάνε ομως και τις ρυθμίσεις πάνω στο sub.

Τα tweeter δεν καηκαν λογω αυτου.
Βασικα τα tweeter ειναι τα πρωτα που καιγονται οταν το παρακανεις.
Οταν ξεπερασεις τις δυνατοτητες ειτε του ηχειου, ειτε του ενισχυτη.
Αν κλιπαρει ο ενισχυτης πουφ τα tweeter (αν δεν εχουν προστασια μεσα απο το κροσοβερ).

Αλλά προσεξε. Αναλογα τι κροσοβερ εχει τωρα με τα καμενα tweeter μπορει να κανεις ζημια στον ενισχυτη. Οχι τοσο πολυ βεβαια οπως οταν καει ενα woofer.

Ναι φίλε μου.. Έτσι κατάλαβα οτι τα tweeter κάηκαν, σε μεγάλη ένταση ο ενισχυτής μου έκανε μια διακοπή και ένα ήχο σαν ρελέ όταν ξεκινούσε πάλι.. Το οποίο μια φορά που έιχα βραχυκυκλώσει τα καλώδια το είχε ξανακάνει.. Έτσι μου μπήκαν υποψίες και το ψαξα... (μπακαλίστικα βέβαια, είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα)..

Άσχετο, αλλά κανένα καλό tweeter με 8cm faceplate ξέρετε; :D

Ευχαριστώ πολύ πάντως και τους 2 για το ενδιαφέρον