Ρύθμιση κεφαλής πικάπ

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Φίλος προσπαθεί να ρυθμίσει καινούργια κεφαλή (ortofon 510 mkii) σ' ένα Technics 1200 MK2.

Το μόνο εργαλείο που υπάρχει είναι βασικά το overhang gauge του πικάπ. Βιδώνοντας λοιπόν την κεφαλή σε πλήρη ευθυγράμμιση με το headshell η βελόνα δεν έρχεται εκεί που δείχνει το gauge (κοιτώντας το tip της βελόνας από μπροστά φεύγει περίπου 2χιλ δεξιά) και για να έρθει στο σωστό σημείο η βελόνα, η κεφαλή θα πρέπει να βιδωθεί λίγο έκκεντρα ως προς το headshell...

Και ερωτώ... πειράζει να είναι η κεφαλή έτσι λίγο έκκεντρα σε σχέση με το headshell αν έρχεται στο σωστό σημείο η βελόνα (σύμφωνα πάντα με το gauge)? Για κάτι είναι στραβό και πρέπει να είναι και τελείως ευθυγραμμισμένη με το headshell... ?

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,029
Μεσευρώπη
Και ερωτώ... πειράζει να είναι η κεφαλή έτσι λίγο έκκεντρα σε σχέση με το headshell αν έρχεται στο σωστό σημείο η βελόνα (σύμφωνα πάντα με το gauge)? Για κάτι είναι στραβό και πρέπει να είναι και τελείως ευθυγραμμισμένη με το headshell... ?

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Πειράζει και πολύ μάλιστα. Κάτι κάνει λάθος ο φίλος σου στη ρύθμιση. Για ρίξε μιά ματιά στο στίκυ για ρυθμίσεις πικάπ...

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
- @Κώστας: Το έχω διαβάσει αλλά δεν βγάζω άκρη... τουλάχιστον για την περίπτωση που λέω...

- @leo1964: Δυστυχώς δεν διαθέτει άλλο κομφόρ πλην του εργοστασιακού overhang gauge του technics...

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Το headshell είναι σωστά βιδωμένο στον βραχίονα?

ΑΝ δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό καλό θα είναι να το πάει σε ένα κατάστημα να του τοποθετήσουν και να ρυθμίσουν σωστά την κεφαλή.

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Φίλε quevedo αυτό το gauge λειτουργεί (νομίζω) και με το headshell εκτός βραχίονα...? 'Αλωστε (πάλι νομίζω) πως δεν γίνεται να μπει στραβά το headshell αυτό... έχει κάποιον οδηγό...

Όσο για τον εξοπλισμό έχετε δίκιο, θα κοιτάξω να δω τι μπορεί να γίνει μην παιδεύεται και άδικα...

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Ρύθμιση κεφαλής πικάπ

Φίλε quevedo αυτό το gauge λειτουργεί (νομίζω) και με το headshell εκτός βραχίονα...? 'Αλωστε (πάλι νομίζω) πως δεν γίνεται να μπει στραβά το headshell αυτό... έχει κάποιον οδηγό...

Όσο για τον εξοπλισμό έχετε δίκιο, θα κοιτάξω να δω τι μπορεί να γίνει μην παιδεύεται και άδικα...

Όντως το headshell έχει οδηγό,σε μερικούς όμως βραχίονες περιστρέφονται ελαφρά!