Ρύθμιση Yamaha rx-v667

theos

New member
8 December 2006
54
Έχω συνδέσει στον yamaha rx-v667 με hdmi ,ένα dvd player και έναν επείγειο ψηφιακό δέκτη (για τα κανάλια της digea,λόγω ότι η lcd είναι παλαιό μοντέλο),και απο την hdmi out του ενισχυτή στην τηλεόραση.Το πρόβλημά μου είναι πως όταν παρακολουθώ τηλεοπτικό πρόγραμμα και θέλω ταυτόχρονα ν'ακούσω ράδιο,αυτό είναι αδύνατον γιατί μόλις πατήσω ράδιο στον ενισχυτή μου γυρίζει και στην οθόνη της τηλεόρασης σε ράδιο scene.Δεν ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση απο τον ενισχυτή ή κάτι στις συνδέσεις αλλά αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.Σας ευχαριστώ .

Mε τον τρόπο που το έχεις συνδέσει δεν γίνεται....

Υπάρχει λύση αν ο επίγειος δέκτης σου έχει ψηφιακή έξοδο ήχου (coaxial ή optical). Αν ναι, σύνδεσέ τον απ' ευθείας με την TV μέσω HDMI, και με τον ενισχυτή μέσω της ψηφιακής αυτής σύνδεσης. Ετσι θα μπορείς να ακούς ραδιόφωνο ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθείς τηλεόραση.

Το πρόβλημα είναι πως η τηλεόραση έχει μία είσοδο hdmi ,εάν δώσω τον δέκτη πως θα συνδέσω τον ενισχυτή?

HDMI switch 2 in -> 1 out

π.χ.

http://www.cable-shop.gr/36114.html

image.php

Στην μία είσοδο συνδέεις τον ενισχυτή και στην δεύτερη τον ψηφιακό δέκτη. Ακολούθως η έξοδος συνδέεται στην τηλεόραση.
Η συσκευή έχει επιλογή (κουμπί Α - Β) για το ποιά είσοδος είναι ενεργή κάθε φορά.

Last edited:
Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου ,αλλά δεν ήξερα αν υπήρχε switcher για hdmi.Φίλε Κώστα σ'ευχαριστώ.