S.O.S. με εξωτερικό σκληρό!

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,078
Κατερίνη, Ελλάδα
Παίδες μόλις έκανα μια τεράστια πατάτα! Μετέφερα δεδομένα από έναν εξωτερικό σκληρό σε έναν εσωτερικό και πηγαίνοντας να φύγω μπερδεύτηκα με τα καλώδια και τον έριξα κάτω. Αυτή τη στιγμή τον βλέπει μεν αλλά δεν τον διαβάζει, βλέπει τα περιεχόμενα και μου βγάζει "bad sectors" και κάνει περίεργους θορύβους. Δυστυχώς δεν έχω κάνει ο ηλίθιος backup τις φωτογραφίες μου που έχω μέσα και πραγματικά τις χρειάζομαι. Τί μπορώ να κάνω? Επίσης ο σκληρός τελείωσε?
 
αν κανει τετοιους ηχους.. αλλα μπορεις να το πας σε εταιρια που επισκευαζει σκληρους για να σου σωσει τα δεδομενα

δοκιμασε να τον διαβασεις με το paragon partition manager πρεπει να εχει κατι σαν repair, δοκιμασε το.
 
Last edited:
+1 στο getdataback.
Και με την επισήμανση - Ότι κάνεις προσπάθησε να το κάνεις μια και καλή. Βαλε το δίσκο και πάρε ότι μπορείς. Όχι περιττές κινήσεις.
 
Οπως τα λενε οι 2 απο πάνω.

Θα πρότεινα μάλιστα να τον αφησεις λίγο εκτός λειτουργίας (πχ μέχρι να εγκαταστήσεις και να δεις πως λειτουργει το gdb) και μετα να τον ανοιξεις και να προσπαθησεις αμεσα να τραβηξεις οτι προλαβεις.
 
Αμα κανει περιεργους θορυβους, οτι και να κανεις δεν προκειται να αλλαξει τιποτε. Η ελπιδα πεθαινει βεβαια τελευταια, αλλα αν μιλαμε για χτυπημα, η ζημια γινεται αμεσα και οριστικα.
 
Χωρίς να θέλω να τους διαφημίσω, τηλεφώνησα εδώ http://www.datalabs.gr/ . Μου είπαν δωρεάν τεστάρισμα και τιμή από 200-900 ευρώ, αναλόγως του προβλήματος και του όγκου των δεδομένων. Με software δεν γίνεται κάτι, δοκίμασα ήδη.
Υ.Γ. Δυστυχώς η απύθμενη βλακεία μου πληρώνεται! Αντί να σώσω τα 20gb φωτογραφιών σε dvd το άφηνα, το άφηνα και τώρα θα πληρώσω κανένα 300άρι για να τα ξαναβρώ (αν τα ξαναβρώ).
 
εάν σου έπεσε εν ώρα λειτουργίας κανένα software δε σε σώνει..head crash... δυστυχώς θα πρέπει να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρία.
 
Μια που μιλαμε για σκληρους ας ρωτησω κι εγω κατι να μην ανοιγω διαφορετικο τοπικ:damnyou:!Εχω εναν western digital my book essensial 1tb και απο πανω εχει τρυπες για να αεριζετε και φαινεται ο σκληρος απο μεσα...Υπαρχει περιπτωσει να παθει ζημια απο την σκονη που μπαινει?
 
οχι μην ανησυχείς. ο σκληρός είναι αεροστεγώς κλειστός. Αυτές οι τρύπες είναι απλά του εξωτερικού κουτιου.
 
Κάνε και το κλασικό μπας και δουλέψει αρκετά ώστε να πάρεις τα δεδομένα σου. Βάλτον σε αντιστατικό και στον καταψύκτη. Την επόμενη μέρα βάλτον πάνω και δες εάν μπορείς να σώσεις κάτι.
Δεν σου κάνω πλάκα, υπάρχει μια περίπτωση να πάιξει.
 
Re: Απάντηση: S.O.S. με εξωτερικό σκληρό!

Κάνε και το κλασικό μπας και δουλέψει αρκετά ώστε να πάρεις τα δεδομένα σου. Βάλτον σε αντιστατικό και στον καταψύκτη. Την επόμενη μέρα βάλτον πάνω και δες εάν μπορείς να σώσεις κάτι.
Δεν σου κάνω πλάκα, υπάρχει μια περίπτωση να πάιξει.

Το είδα και αλλού αυτό και το δοκίμασα, αλλά, δυστυχώς, τίποτα. Συνέχισε να κάνει τους ίδιους περίεργους θορύβους και να μην ανοίγει. Σήμερα μου έστειλαν τη φόρμα επικοινωνίας και αύριο-μεθαύριο θα τους το στείλω. Τουλάχιστον να ξέρω πόσα θέλουν, αν και χλωμό να δώσω τόσα πολλά χρήματα για τις φωτογραφίες. Ευχαριστώ πάντως όλους για την άμεση ανταπόκριση!
 
Εγω ειχα ενα εξωτερικο κλειστο για κανα μηνα και οταν τον ξανασυνδεσα δεν τον βλεπουν τα windows και αντι για NTFS ειναι λεει RAW.Τι μπορω να κανω για να τον επαναφερω και να μην χασω τα δεδομενα μου?
Regards dbfan
 
Εγω ειχα ενα εξωτερικο κλειστο για κανα μηνα και οταν τον ξανασυνδεσα δεν τον βλεπουν τα windows και αντι για NTFS ειναι λεει RAW.Τι μπορω να κανω για να τον επαναφερω και να μην χασω τα δεδομενα μου?
Regards dbfan

Θα πρότεινα linux αν έχεις. Αν δεν έχεις κατέβασε μια live διανομή και δοκίμασέ τον.
 
Εναλλακτικά, Ακλούθησε και εσύ την παραπάνω συνταγή, getdataback και προσεκτικά βήματα.
 
Λοιπόν θα σου πω παρόμοια περίπτωση που είχα με έναν maxtor εξωτερικό..
τον άφησα στην κατάψυξη ένα βράδυ. (εννοείται τυλιγμένος με 2 σακούλες)...
κατόπιν έβαλα το πρόγραμμα R-Studio...

συνέδεσα το USB . .. ακούγονταν οι περίεργοι ήχοι και ο σκληρός δεν αναγνωριζόταν... έβγαλα το USB ...το ξαναέβαλα.. τα ίδια....
Στην 30η φορά .. ο σκληρός αναγνωρίστηκε..!!!!!

Τράβηξα ΟΛΑ τα δεδομένα που είχα μέσα... και δεν έχασα ούτε byte :)

Αν είναι εξωτερικός θα δοκίμαζα επίσης να τον ανοίξω (αν δεν έχει πια εγγύηση ή αν δε σε απασχολεί αυτό το θέμα) και θα τον έκανα σύνδεση SATA ή IDE (ότι είναι ο δίσκος).. ποτέ δεν ξέρεις :)
Good Luck...
 
να κανω και εγώ μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νεο thread?
έχω το mybook640 και τον έχω γεμίσει. Το WD HD μου βγάζει μήνυμα the storage cannot aggregate και ότι πρέπει να απελευθερωσω χώρο. παρ'ολα αυτά ότι και να διαγράψω χώρος δεν βρίσκεται. προφανώς υπάρχουν hideen files kai recycle bin τα οποία δεν ξέρω πως να τα βρώ...δεν θέλω να κάνω και καμια πατάτα και χάσω 640 γιγα αρχεία.κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί...καλημέρα-bye-
 
Προτείνω....

αντιγραφή όλων των αρχείων σου σε άλλο δίσκο...
Τον φορμάρεις αυτόν
.. (full format, ΟΧΙ quick) και μετά chkdsk μήπως έχει κανα bad sector...