SACDs της LSO

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,240
Το MDT.CO.UK έχει τρελλαθεί να βγάζει προσφορές σε sacd's σε εξευτιλιστικές τιμές (5-6 ευρώ) βασικά με το Λονδίνο... μεταξύ άλλων σχεδόν πλήρης Μάλερ με Gergiev, πλήρης Μπετόβεν με Haitnik, καθώς και πλήρης Berlioz με Colin Davis ...

Για την τρίτη περίπτωση δεν το συζητώ (Βερλιόζ = Ντέηβις) ....

έχουμε άποψη για τον Gergiev ή τον γέρο Haitnik ;;;

ΥΓ.: Δεν μπορώ να σκοτώσω τον χαιφιντελίστα μέσα μου, βλέπετε ...

Ειχαμε ακούσει με Δαμιανό στο Μέγαρο την 4η τού Mahler με Gergiev καί ήταν εξαιρετικός.
Αλλά σε ηχογραφήσεις δεν τον έχω υπ´όψιν μου σε Mahler.
Ο Haitink για μένα γενικώς είναι ένας καλός διεκπεραιωτής αλλά ο Σοστακόβιτς του κινείται σέ καλά επίπεδα.

Μουσικολογικα δεν εχω καποια συγκεκριμενη εκδοση να σου προτεινω, αλλα γιατι τοσο φτηνα? Ειναι πεθαμενο το συστημα? Απλα ρωταω, σαν ενας λοουφιντελιστας που ειμαι και οπαδος των 78 και της μονοφωνιας τωρα τελευταια!
LSO ειναι κατι το ιδιαιτερο για εμενα ομως, παντα πισω απο τα προχωματα για το κατι αλλο.

Η ποιότητα των ηχογραφήσεων της LSO είναι εξαιρετική, αν κρίνω τουλάχιστον από το cd layer της 6ης του Μάλερ με Γιάνσονς και της 6ης του Μπετόβεν με Χάιτινγκ που είχε την καλωσύνη να μου δωρίσει ο Δημήτρης ο Ιωάννου το καλοκαίρι.

Ο Γκιεργκίεφ μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην 4η του Μάλερ στο Μέγαρο και ο Χάιτινγκ κατά τη γνώμη μου είναι πολύ αξιοπρεπής ως μαέστρος. Οπότε, προχώρα!