samsung 40c750 ή 46c650

lakis90

New member
27 November 2009
67
Μια μικρη βοηθεια για τα 2 αυτα μοντελα (samsung 40c750 ή 46c650)?Η διαφορα τιμης σε αυτα τα 2 μοντελα ειναι περιπου 100-150 ευρω απο οτι ειδα.Η αποσταση θεασης ειναι maximum 2.5 μετρα στην κρεβατοκαμαρα για ταινιες κ τηλεοπτικα καναλια κ μεχρι 1100 ευρω.
Επειδη η διαφορα τιμης δεν ειναι κ τοσο μεγαλη ποια πιστευεται οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο αυτεσ τις 2?Σκεφτομαι απλα σαν μεγαλυτερο καδρο την 46c650 αλλα μηπως η 40c750 ειναι ποιοτηκα καλυτερη ειτε σε πανελ ειτε σε ποιοτητα εικονας?Εκτος απο το 3D (δεν με ενδιαφερει κ πολυ) που εχει μονο η c750.
Δηλαδη καλυτερο μοντελο (c750) αλλα 40" ή κατωτερο μοντελο (c650) αλλα με 46"? :grinning-smiley-043

Οι μόνες διαφορές αν τις ήθελες στις ίδιες ίντσες είναι το 3D και τα 200Hz.
Με αυτά τα δεδομένα προκρίνεται καθαρά η μεγαλύτερη 46C650 :2thumb22sup:

Στο τηλεοπτικό SD σήμα από τα 2-2,5 μέτρα maximum,
η 40C750 είναι προτιμότερη(και με καλύτερα χαρακτηριστικά)
Για θέαση HD ταινιών,όμως,μια 46αρα αποδίδει καλύτερα
και έχει πιο χορταστική αίσθηση.
Σταθμίζεις τις προτεραιότητές σου,και αποφασίζεις.
ΥΓ. Εγώ,πάντως, στο υπνοδωμάτιο από τα 2,3 μέτρα βλέπω
σε 32αρα 100 Hz μια χαρά τα πάντα.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Μετρησα σημερα την αποσταση θεασης γιατι μαλλον θα την κρεμασω στον τοιχο (κ οχι σε επιπλο που ειχα την παλια) κ παει στα 3.60 μετρα.Εχω ηδη μια 37" κ σκεφτομαι οτι εαν επαιρνα την 40" η διαφορά σε μεγεθος ειναι μικρη με αυτη που εχω ηδη,αλλα θα την επαιρνα λογω καλυτερης ποιοτητας γιατι η 37" ειναι ηδη 3 χρονων.
Οι διαφορες που ειδα ειναι οντως οπως λεει κ ο φιλος παραπανω:
40" ->200 hz εναντι 100,αλλα μπαλα δεν βλεπω για να μου χρησιμευσουν - 3D δεν με πολυαπασχολει - κ σε contrast απο οτι διαβασα εχει λιγο καλυτερο η c750 αν κ στο ματι δεν ξερω αν ειναι αισθητη η διαφορα.Πιστευεται οι διαφορες αυτεσ φαινονται στο ματι ή απλα ειναι στα χαρτια?K ετσι σαν μικρη διαφορα τιμης σκεφτομαι κ γω να καταληξω στην 46c650.
Οποιαδηποτε ακομη γνωμη-βοηθεια ειναι σεβαστη :)

Δεν συζηταω για την c750 σε 46" λογω το οτι ξεφευγουμε πολυ στα χρηματα :(
Δυστηχως Yperion η παλια μου tv ειναι 37" για αυτο που μου προτεινες,κ σε ευχαριστω....

Μια μικρη συγκριση:

Μέγεθος Οθόνης σε Ίντσες
40" 46"

Τύπος Panel
CCFL TFT

Τεχνολογία 3D
ναι οχι

Ανάλυση Οθόνης
1920 x 1080 1920 x 1080

Λόγος Αντίθεσης
300000:1 150.000:1

Φορμά Εικόνας
16:9 16:9

Φωτεινότητα
N/A N/A

Χρόνος Απόκρισης σε ms
2 4

Συχνότητα Σάρωσης Εικόνας
200Hz 100Hz

High Definition
Full HD Full HD

Γωνία Θέασης (H/V)
N/A N/A

Βελτίωση Εικόνας

3D HyperReal Engine,
200Hz Motion Plus,
Ultra Clear Panel,
Wide Color Enhancer

Progressive Scan, HyperReal Engine,Ultra Clear Panel

Διαφορα μονο 100 ευρω μεταξυ τους κ μια τελευταια γνωμη ποια θα επιλεγατε? :grinning-smiley-043

Την 46άρα...Από τα 3.60 κανονικά χρειάζεσαι 50+...(εάν δεν έχεις πρόβλημα με plasma,δες την Panasonic 50S20,με 889 ευρώ.)

Εχεις δικιο μπορει να ειμαι λιγο προκατειλημενος με τις plasma,
σαν βασικο μειονεκτημα με τα λιγα αυτα που γνωριζω θεωρω οτι ειναι λιγο πιο ευαισθητες σε συγκριση με τις lcd αλλα μπορει να κανω κ λαθος.Απλα δεν το εχω σκεφτει για plasma μπορει κιολας επειδη δεν ειχα ποτε :)

Εχεις δικιο μπορει να ειμαι λιγο προκατειλημενος με τις plasma,
σαν βασικο μειονεκτημα με τα λιγα αυτα που γνωριζω θεωρω οτι ειναι λιγο πιο ευαισθητες σε συγκριση με τις lcd αλλα μπορει να κανω κ λαθος.Απλα δεν το εχω σκεφτει για plasma μπορει κιολας επειδη δεν ειχα ποτε :)

Συνολικά έχουν καλύτερη εικόνα....πολύ καλύτερο μαύρο και όσα διάβασες.

Συνολικά έχουν καλύτερη εικόνα....πολύ καλύτερο μαύρο και όσα διάβασες.
φιλε οπος τα λεη ο παραπανω θα τα βλεπης ολα μαυρα
δεν εχει φωτηνοτητα

δεν εχει χρωματα

δεν εχει ευκρηνια

αλα εχει πολη καλη εικονα οταν ειναι σβιστη η τν και ο λογος την ιδια υπεροχη εικονα εχει οταν ειναι και αναμενη :BDGBGDB55:σαν να ειναι μησοσβημενη

Last edited:
φιλε οπος τα λεη ο παραπανω θα τα βλεπης ολα μαυρα
δεν εχει φωτηνοτητα

δεν εχει χρωματα

δεν εχει ευκρηνια

αλα εχει πολη καλη εικονα οταν ειναι σβιστη η τν και ο λογος την ιδια υπεροχη εικονα εχει οταν ειναι και αναμενη :BDGBGDB55:σαν να ειναι μησοσβημενη

χαχαχα...μεταφέρετε το στα ανέκδοτα...