SAMSUNG 40H6500 vs SONY 42W805

christos7

New member
26 August 2014
25
SAMSUNG 40H6500 vs SONY 42W805Β

Σε αναζήτηση νέας τηλεόρασης (μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες με LG λόγω προβλημάτων στα πάνελ)! Παρακαλώ για την βοήθεια και τις γνώμες σας!

SAMSUNG 40H6500 ή SONY 42W805B ? (Με ενδιαφέρει ο δορυφορικός δέκτης γι'αυτό δεν έβαλα στις επιλογές την Η6400 -θα εξετάσω και την Η6410 με το λευκό bezel την οποία δεν έχω δει από κοντά).

Συνθήκες θέασης: 2 μέτρα, φωτεινό δωμάτιο(σαλόνι). Χρήση με τη σειρά: τηλεοπτικό σήμα (digea), ταινίες (bluray και από εγγραφή από το PVR της tv), smart (κυρίως you tube,internet) και αθλητικά.

Με ανησυχούν τα διάφορα ζητήματα που απ´ότι φαίνεται έχουν οι περισσότερες tv (άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο), όπως banding, DSE, bleeding κλπ.
Επειδή είμαι ήδη "καμένος" και ταλαιπωρημένος, θέλω (στο μέτρο του εφικτού βέβαια) να προσανατολιστώ σε επιλογή με τις μικρότερες πιθανότητες τέτοιων θεμάτων.
Με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα εικόνας στο 2D, το 3D δεν είναι πρώτο ζητούμενο (ίσως μια ελαφρά προτίμηση στο πιο ξεκούραστο passive).

Last edited:
Re: SAMSUNG 40H6500 vs SONY 42W805Β

Συνθήκες θέασης: 2 μέτρα, φωτεινό δωμάτιο(σαλόνι). Χρήση με τη σειρά: τηλεοπτικό σήμα (digea), ταινίες (bluray και από εγγραφή από το PVR της tv), smart (κυρίως you tube,internet) και αθλητικά.

Mε την σειρα που εβαλες θα σου προτεινα την Sony η οποια εχει - κατα την γνωμη μου - κορυφαια εικονα στην DVB-T ληψη. Στο HD ειναι παρα πολυ καλες και οι δυο. Στο smart η Η6500 ειναι παρα πολυ καλη, η Sony δε, ειναι η επιλογη (τελευταια) εαν δεν υπαρχει στο σπιτι pc/laptop/κινητο.......

Last edited:
Καμια από τις δυο δεν είναι Passive 3D.

Αφού θα βλέπεις και αθλητικά τότε πήγαινε στην 40 H6500.

Η Samsung είναι active 3D και πραγματικά 100Hz, η Sony είναι passive 3D και πραγματικά 50Hz...

tektona, η sony είναι passive στις 42' (στις μεγαλύτερες είναι active).

Αθλητικά βλέπω, αλλά περιστασιακά. Συνολικά σε ποιότητα κατασκευής έχεις άποψη ποιά μπορεί να υπερτερεί?

JL_ η δική σου γνώμη ποιά είναι σχετικά με το δίλημμά μου?

tektona, η sony είναι passive στις 42' (στις μεγαλύτερες είναι active).

Αθλητικά βλέπω, αλλά περιστασιακά. Συνολικά σε ποιότητα κατασκευής έχεις άποψη ποιά μπορεί να υπερτερεί?

Για αυτά που θες καλύτερα πήγαινε στην 805 , είναι και 2 ίντσες μεγαλύτερη, από ποιότητα κατασκευής λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουν , δεν είναι καμιά τους αυτό που λένε σημείο αναφοράς, αλλά όχι ότι είναι και ανάξιες λόγου.

Εννοούσα ότι είναι active 3D με ανάλυση passive , εσύ αναζητάς ξεκούραστο 3D και η Sony δεν πρόκειται να σου το προσφέρει...

Ανέβα σε ίντσες, είναι μικρές οι 40-42άρες... :p

Εννοούσα ότι είναι active 3D με ανάλυση passive , εσύ αναζητάς ξεκούραστο 3D και η Sony δεν πρόκειται να σου το προσφέρει...

H 42άρα έχει passive 3D λέμε... -bye-

Εχω την

SAMSUNG UE40H6500 εδω και 1 μηνα και ειναι απολυτα ευχαριστημενος, πανω κατω βλεπω τα ιδια οπως εσυ, δεν ασχοληθηκα καθολου με το δορυφορικο και εχω δει πολλες 3D ταινιες χωρις κανενα απολυτως προβλημα(βραδυ βασικα, μερα δε μπορεις να δεις). Με 2 τανιες 3D ειχα μονο προβλημα, δε ξερω γιατι, ενα ντοκυμαντερ και το Edge of Tomorrow (2014), με ειχαν κουρασει και στραβωση!

Ολα δουλευουν αψογα!

Χριστόφορε, από θέματα uniformity το panel πως τα πάει? Εχεις καθόλου DSE, banding, bleeding κλπ?

Χριστόφορε θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν μπορούσες να μου πεις τι μήνα έχει κατασκευαστεί η tv σου? Πρέπει να το γράφει στην ετικέτα στην πλάτη της τηλεόρασης αλλά και στο κουτί της (αν το έχεις κρατήσει).

H 42άρα έχει passive 3D λέμε... -bye-

>.>

Κάθε φορα που αλλάζουν οι inches....Αλλάζουν και τα...Specs.

Uh...

Αν η tv που σε ενδιαφέρει δεν έχει review , δεν είναι να ρισκάρεις να την πάρεις.

Έχω δει ( μαζί με αυτό ) πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι τα χαρακτηριστικά ποικίλλουν ανάλογα με τις inches...

Ευχαριστώ πάντως που μου ενίσχυσες τις υποψίες , είναι προτιμότερο τώρα να προβώ στην αγορά της 605 η οποια έχει review και ξέρω και το panel και τα πάντα , σε σχέση με την 585 που είναι σαν να περπατάς στα τυφλά...

Αλλα ρε παιδιά , το γεγονός ότι είναι καθαρά passive 3D δεν σημαίνει ότι το panel της 42αράς είναι IPS ?

Αλλα ρε παιδιά , το γεγονός ότι είναι καθαρά passive 3D δεν σημαίνει ότι το panel της 42αράς είναι IPS ?

Όχι. Από πέρσι η AUO διαθέτει και έναν τύπο πάνελ PSA με παθητικό 3D...

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, στην Ευρώπη μέχρι στιγμής μόνο η Sony έχει κυκλοφορήσει μοντέλα με τέτοιο πάνελ...

Είναι άκυρο να συζητάμε για 3d όταν έχεις απόσταση 2 μέτρα και θέλεις tv 40-42".Apo 50" και πάνω μάλιστα έχει κάποιο νόημα.
Η δική μου πρόταση είναι η http://www.skroutz.gr/s/4988561/Sony-KDL-48W585B.html?keyphrase=48w585
Δεν έχει 3d αλλά έχει όλα τα άλλα που ζητάς τα καλύπτει άριστα και είναι πολύ καλύτερο vfm σε σχέση με τις άλλες 2 που αναφέρεις.Όχι ρε παιδιά 650 ευρώ για 40"-42" είναι πάρα πολλά!

Last edited:
Είναι άκυρο να συζητάμε για 3d όταν έχεις απόσταση 2 μέτρα και θέλεις tv 40-42".Apo 50" και πάνω μάλιστα έχει κάποιο νόημα.
Η δική μου πρόταση είναι η http://www.skroutz.gr/s/4988561/Sony-KDL-48W585B.html?keyphrase=48w585
Δεν έχει 3d αλλά έχει όλα τα άλλα που ζητάς τα καλύπτει άριστα και είναι πολύ καλύτερο vfm σε σχέση με τις άλλες 2 που αναφέρεις.Όχι ρε παιδιά 650 ευρώ για 40"-42" είναι πάρα πολλά!

Είσαι υποχθόνιος :p

Έχεις καεί από τα χαλια της 585 και προσπαθείς να την φορτώσεις σε όλους για να δυστυχείτε όλοι παρέα :p

Είσαι υποχθόνιος :p

Έχεις καεί από τα χαλια της 585 και προσπαθείς να την φορτώσεις σε όλους για να δυστυχείτε όλοι παρέα :p
Εσύ ακόμα να την φορτωθείς?Νόμιζα οτι σε είχα πείσει :afro: :afro:

Εσύ ακόμα να την φορτωθείς?Νόμιζα οτι σε είχα πείσει :afro: :afro:
Βασικά είμαι και εγώ , τρόπο τινά , υποχθόνιος...Η μάλλον καιροσκόπος.

Σε κάθε περίπτωση περιμένω τα χριστούγεννα και το 2015 προκειμενου να αρπάξω μια από τις δυο ( 585/605 ) σε τιμή πανηγυριού.

Βεβαια θα το μετανιώσω χοντρά , αλλα δεν μπορώ να κάνω άλλη υπομονή.

Αυτό το λέω διότι τώρα έχουν βγει οι Oled και η 3η γενιά 4K είναι κάθοδον με αποτέλεσμα η τηλεόραση που γλuκoκoιτάo εγώ ( το αντίστοιχο μοντέλο/inches ) το 2015 θα κοστίζει 100 με 200 euro κάτω.

Last edited: