Samsung 46B6000 - περίεργος ήχος...

mikess

Senior Member
Εδώ και μερικές εβδομάδες έχω παρατηρήσει η τηλεόραση μου όταν δουλεύει κάνει κάθε λίγο "τακ". Ιδίως όταν την ανοίγω και για κανένα μισάωρο η συχνότητα είναι μεγαλύτερη... Τι μπορεί να είναι? Έχει παρατηρήσει κάποιος το ίδιο στην δική του samsung?

Σε συνέχεια αυτών που έχω γράψει, "έπαιξα" χθες με την τηλεόραση μου και συμπέρανα οτι αυτά τα "τακ" τα κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα και πιο έντονα όταν αυξήσω τον οποίσθιο φωτισμό ή έχω την εξοικονόμηση ενέργειας στο off. Να είναι καμιά πλακέτα άραγε ή τίποτα άλλο...

Μάλλον έχει πρόβλημα η πλακέτα τροφοδοσίας και κάποια στιγμή θα τα "φτύσει" τελείως και η τηλεόραση θα αργεί να ανοίξει αρχικά και μετά από λίγο καιρό δεν θα ανοίγει καθόλου.

Επικοινώνησε καλύτερα με το σέρβις. Έχει εγγύηση η τηλεόραση?

Φιλε μου λογικο ειναι ειχα μια 46 β6000 την οποια εδωσα πριν κατι μηνες με 5500 ωρες και ωρα εχω την 32 β6000 στο δωματιο με 4000ωρες Λογο του λεπτου παχους εχουν εντονοτερες συστολες διαστολες και ακους τα τακ τουκ.Το κανουν απο την αρχη της λειτουργειας τους σε μενα με ενεργοποιημενο eco σε κινηματογραφικη και τον οπισθιο στο 3.Αν τον ανεβαζεις ανεβαζει και θερμοκρασια και τα ακους πιο εντονα.Απο ανακυκλωμενα πλαστικα ειναι φτιαγμενες οχι απο ατσαλι.Μην σε απασχολει καθολου.Αυτη που εχω στο δωματιο το κανει και κατα τη θεαση και καμια ωρα μετα.H θερμοκρασια λογω των led συγκεντρωνεται στα ακρα.Φταιει το λεπτο το παχος.Στα επομενα μοντελα το εχει λυσει αυτο το θεμα σχεδον τελειωςΗ δ8000 το κανει πολυ λιγοτερο.

Μην σε απασχολει καθολου.Αυτη που εχω στο δωματιο το κανει και κατα τη θεαση και καμια ωρα μετα.H θερμοκρασια λογω των led συγκεντρωνεται στα ακρα.Φταιει το λεπτο το παχος.Στα επομενα μοντελα το εχει λυσει αυτο το θεμα σχεδον τελειωςΗ δ8000 το κανει πολυ λιγοτερο.

Σ'ευχαριστώ με την απάντησή σου. Έχω υποψιαστεί ότι κάτι γίνεται με την θερμοκασία γιατί το τακ ακούγεται σε διάφορα σημεία πίσω και όχι κάπου συγκεκριμένα.

Φίλε yperion, η τηλεόραση είναι από το 2009 και δυστυχώς δεν έκανα εγγύηση 5ετίας. Ας ελπίσω οτι έχεις άδικο γιατί ειδάλλως την κάναμε, γιατί τα οικονομικά δεν είναι καλά... Με το σέρβις επικοινώνησα, τους ρώτησα για το πρόβλημα αυτό και μου είπαν οτι δεν το έχουν ξανασυνατήσει και μάλλον δεν έχει τίποτα... Θα δούμε...

Many users on AVSForums have reported experiencing delayed starts, “clicking” sounds, and eventually having the Samsung TVs stop being able to power on. This apparently is being caused by faulty capacitors on the power supply board. These issues stretch across numerous models of LCD panels and seems to be caused by the use of bad capacitors during manufacturing.

http://www.thebuzzmedia.com/samsung-tv-capacitor-clicking-issue-and-free-repair/

Απλα θα συνδυαζουν τον ηχο των συστολων διαστολων με πλακετα που παθανε μερικοι.Αν αρχισει η τv να κανει χαζα θα τν καταλαβεις

Λογο του λεπτου παχους εχουν εντονοτερες συστολες διαστολες και ακους τα τακ τουκ.

Λοιπόν, για όποιους έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, έκατσα και "χαλάρωσα" λίγο τις βίδες που κρατούν το πίσω πλέγμα με το πλαστικό μπροστινό πλαίσιο και τα τακ τουκ εξαφανίστηκαν τελείως... Ας κανει όση συστολή-διαστολή θέλει τώρα...