Samsung 46c750 δεν παιρνει σημα απο τις hdmi

tolko21

New member
14 July 2010
25
Καλημέρα σας,εχω ενα πρόβλημα πασχαλιατικα.Εχω την 46c750 και από χθες ενω εμφανίζει τις θύρες hdmi,οταν τις επιλέγω από το source,βγάζει να ελέγξω το καλώδιο ή την πηγή.Δεν εμφανίζει ουτε το pc ουτε το connx tv ούτε το media player.Το usb το βλέπει κανονικά.Εννοείται ότι έχω τσεκάρει τα καλώδια ένα ένα και τις συνδέσεις.Παλιότερα είχα πρόβλημα με τις hdmi που δεν τις εβλεπε καθόλου μετά από μια διακοπή ρεύματος,το έλυσα με μια αναβάθμιση firmware.Το ίδιο προσπάθησα και τωρα χωρίς αποτέλεσμα.Σας παρακαλώ βοηθήστε με

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Στα ψηφιακα της κρατικης τηλεορασης ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3,ΕΡΤHD και στους 5 ραδ. σταθμους αλλα και σε πρισμα ,sport+,ρικ χανω το σημα εντελως(μαυριζει οθονη)οτανσυνδεσω στις πισω θυρες hdmi ή component ακομη και scart mono me tin οπτικη δεν εχω προβλημα και τις πλαινες θυρες....to σημαεπανερχεται οταν αφησω μονο το καλωδιο της κεραιας.Επισης ολεσ οι hdmi εκτος απο την 3 (και την πλαινη νομιζω)οταν τισ σηνδεσω εμφανιζουν μια μωβ αποχρωση,ειτε βλεπω ταινια ειτε xbox 360,αυτο βεβαια μου το εκανε απο την πρωτη μερα που την πηρα και ο βλακας δεν την πηγα πισω.Ψιλιαζομαι οτι ειναι η πλακετα,μικρη βλαβη δε λεω,αλλα θα γινει αυτο που δεν θελω...πρεπει η τηλεοραση να παει στο service που δεν θελω ν ανοιξω παρτιδες και το σημαντικοτερο οτι δεν εχω εμπιστοσυνη στην μεταειρηση που θα εχει η τηλεοραση μου,τοσο κατα την μεταφορα οσο και και κατα την δειαρκεια που θα την εχουνε αυτοι.Αν καποιος γνωριζει και μπορει να μου δωσει καποια συμβουλη ασ απαντησει.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Τι firmware εχεις? Αν δεν ειναι το τελευταιο που κυκλοφορει δοκιμασε να κανεις update μηπως και ειναι θεμα software.

Αλλιως δυστυχως πρεπει να παει για αλλαγη πλακετας.

Απάντηση: Re: Samsung 46c750 δεν παιρνει σημα απο τις hdmi

Τι firmware εχεις? Αν δεν ειναι το τελευταιο που κυκλοφορει δοκιμασε να κανεις update μηπως και ειναι θεμα software.

Αλλιως δυστυχως πρεπει να παει για αλλαγη πλακετας.
Το τελευταιο firmware φοραω,πριν 4 μερες περιπου το εγκατεστησα,λεω να το αφησω και να τη παω σε κανα χρονο,λιγο πριν ληξει η εγγυηση.Δεν θελω να μπλεξωμε το service...ακομa η service one ειναι?γιατιδιαβαζα πως θ αλλαζε και θα ερχοτανε η μαμα samsung να το αναλαβει.Σ' ευχαριστω yperion!!!

Yperion,διαβαζω απο καποιους που λενε για reset στην τηλεοραση πατωντας συνεχομενα το exit, αν δεν κανω λαθος,υπαρχει περιπτωση να βοηθησει αν το κανω?Κανοντας αυτη την διαδικαδια υπαρχει ο κινδυνος να καταστρεψω κατι αλλο στην τηλεοραση ή απλα θα ασω ολες τις ρυθμισεισ?Θα μου το προτεινες?

Οπως το βλεπω το θεμα μαλλον ειναι θεμα hardware και οχι software.

Δοκιμασε και αυτο σαν λυση αλλα αν δεν γινει τιποτα θα σε συμβουλευα να την πας στο σερβις τωρα και να μην το αφησεις. Καποια στιγμη μπορει αποτομα να τα "φτυσει" εντελως η πλακετα και να μην λειτουργει καμια θυρα.

Θα παω να τοδοκιμασω τωρα,αλλα αυτο γιατι να μου επηρεαζει και την ληψη των ψηφιακων δεν το καταλαβαινω...anyway ,thnks και παλι