SAMSUNG 55 F 8000 value for money?

Akis Kanteres

New member
6 October 2013
7
Εη ιμαι σε αναζητηση TV 55 ιντσων και μου αρεσει πολυ η samsung 55F8000 με μεγαλο κοστος βεβαια.Το θεμα ειναι αν αξιζει τα λεφτα της η ειναι υπερβολη.Απο τεστ που εχω διαβασει την δινουν παντως σε κορυφαιες θεσεις.Περιμενω βοηθεια και αλλες προτασεις ισως. Ευχαριστω πολυ.

Εη ιμαι σε αναζητηση TV 55 ιντσων και μου αρεσει πολυ η samsung 55F8000 με μεγαλο κοστος βεβαια.Το θεμα ειναι αν αξιζει τα λεφτα της η ειναι υπερβολη.Απο τεστ που εχω διαβασει την δινουν παντως σε κορυφαιες θεσεις.Περιμενω βοηθεια και αλλες προτασεις ισως. Ευχαριστω πολυ.

εαν σου περισσευουν κανενα προβλημα ειναι μια πολυ καλη επιλογη...ενναλακτικη της η 905 της σονυ....εαν εισαι ισα ισα στα οικονομικα τοτε θα σου προτεινα μια f6500 η ακομα και f7000 που θα εισαι παλι υπερευχαριστημενος...

Εξαρτάται από την απόσταση θέασής σου αλλά και από τη χρήση. Αν σου είναι τα περισσότερα επιπλέον χαρακτηριστικά της άχρηστα και απλά θέλεις αξιοπρεπή εικόνα υπάρχουν και άλλες φθηνότερες επιλογές.

Τέλη Αυγούστου είχε 1979 ευρώ σε Κωτσόβολο , Public , Πλαίσιο κτλ. (αυτές οι αλυσίδες κάνουν price fixing αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι).

Σε εκείνη την τιμή θεωρώ ότι άξιζε σαν αγορά (όχι 100% αλλά τουλάχιστον ήταν σε σχετικά λογικά πλαίσια).

Αν μιλάμε για τις τιμές που βλέπω τώρα στο skroutz (γύρω στα 2500 ευρώ) , όχι με τίποτα. Βασικά καμία τηλεόραση 55" δεν δικαιολογείται να πωλείται πάνω από 2 χιλιάδες το πολύ.

Να προσθέσω ότι ο brutal3012 μας ενημέρωσε ότι η KDL-55W905A:2000 στο SONY CENTER στο Golden Hall. Αν δώσεις τόσα πάρε αυτή

Τέλη Αυγούστου είχε 1979 ευρώ σε Κωτσόβολο , Public , Πλαίσιο κτλ. (αυτές οι αλυσίδες κάνουν price fixing αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι).

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για το πλαίσιο. Εχει αρκετά επιθετική πολιτική και πολλές φορές κατεβάζει την τιμή ενός μοντέλου που κάποιος άλλος το βγάζει προσφορά χωρίς να έχει πάρει πχ τιμή promo η καίποιο άλλο discount απο προμηθευτή

Last edited by a moderator:
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για το πλαίσιο. Εχει αρκετά επιθετική πολιτική και πολλές φορές κατεβάζει την τιμή ενός μοντέλου που κάποιος άλλος το βγάζει προσφορά χωρίς να έχει πάρει πχ τιμή promo η καίποιο άλλο discount απο προμηθευτή

Θα ήθελα να το πιστέψω φίλε Ducksong αλλά οι τιμές στην F6500 που κοίταξα ως παράδειγμα έχουν από 0-10 ευρώ διαφορά σε όλες τις γνωστές αλυσίδες , τυχαίο?

http://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.html
http://www.skroutz.gr/s/3006223/Samsung-UE50F6500.html
http://www.skroutz.gr/s/3005954/Samsung-UE55F6500.html

Μα όλοι από τον ίδιο εισαγωγέα αγοράζουν! Τους δίνει στην ίδια τιμή χονδρικής και αυτοί προσθέτουν το κέρδος τους. Δεν είναι παράλογο να έχουν παραπλήσιες τιμές γιατί έχουν και παραπλήσια δομή και λειτουργικά κόστη. Δεν παίρνουν καλύτερη τιμή απο τα μικρά μαγαζιά όπως πολλοί νομίζουν γιατί οι λεγόμενοι μικροί (και μιλάω για όλους τους γνωστούς φθηνούς του skroutz) ανήκουν και αυτοί σε αλυσίδες χονδρικής οι οποίες τους επιτρέπουν να παραμένουν ανεξάρτητοι ώς ιδιοκτησία αλλά έχουν αποκλειστικές συμβάσεις με αυτούς και τους παρέχουν τις ίδιες τιμές χονδρικής που παίρνει πχ ο Κοτσώβολος. Ο κάθε ένας απο τους "μικρούς" βάζει το δικό του περιθώριο κέρδους και έτσι δημιουργείται ο πλουραλισμός στις τιμές, αλλά προς τα πάνω! Τα πιό φθηνά σκρουτζομάγαζα δουλεύουν με περιθώριο 7-8% και μετά ανεβαίνουμε. Φυσικά υπάρχουν έξτρα προσφορές που κάποιες αλυσίδες παίρνουν ξεχωριστά, αλλά είναι συνήθως limited time offers. Ετσι βλέπουμε και κάποιες πολύ καλές τιμές είτε απο κάποιον απ τους 3 που λες είτε απο κάποιο σκρουτζομάγαζο που δουλέυει με το 7-8%

Μα όλοι από τον ίδιο εισαγωγέα αγοράζουν! Τους δίνει στην ίδια τιμή χονδρικής και αυτοί προσθέτουν το κέρδος τους. Δεν είναι παράλογο να έχουν παραπλήσιες τιμές γιατί έχουν και παραπλήσια δομή και λειτουργικά κόστη.

Price Fixing είναι όπως και να το ονομάσουμε. Μάλιστα αν πας στην μία αλυσίδα και τους πεις ότι κάποια άλλη το έχει φτηνότερα τότε αμέσως σου ρίχνουν την τιμή και σου λένε αγόρασε το από εμάς.

Γι αυτό ακριβώς δεν είναι price fixing, είναι προσπάθεια για ανταγωνισμό σε ένα περιβάλον που κυριαχείται από τις πρακτικές price fixing των κατασκευαστών (οι οποίοι έχουν πολλάκις πιαστεί και καταδικαστεί) μέσω των επίσημων εισαγωγέων τους

με πηραν τηλεφωνο απο το πλαισιο και μου την δινουν οπως και πριν 2250 αλλα σε 13 ατοκες δοσεις. Καποιος προτεινε την f7000 σαν πιο φτηνη αλλα η τιμη τελικα δεν εχει καμια τρελλη διαφορα το πολυ 100-150 ευρω.Αν ειναι για τετοια διαφορα δεν αξιζει το κατι παραπανω για την κουκλα την οκταρα?

με πηραν τηλεφωνο απο το πλαισιο και μου την δινουν οπως και πριν 2250 αλλα σε 13 ατοκες δοσεις. Καποιος προτεινε την f7000 σαν πιο φτηνη αλλα η τιμη τελικα δεν εχει καμια τρελλη διαφορα το πολυ 100-150 ευρω.Αν ειναι για τετοια διαφορα δεν αξιζει το κατι παραπανω για την κουκλα την οκταρα?

εγω σου προτεινα την f7000 αλλα φυσικα και ειναι πιο κουκλα η 8000!!!!

Απάντηση: Re: SAMSUNG 55 F 8000 value for money?

Ρε φίλε, αφού είσαι ερωτευμένος με την F8000 τι το κουβεντιάζεις; Οποια άλλη και να σου προτείνουμε εσύ εκεί.. Είναι και πολύ καλή TV οπότε καλορίζικη!!

Δεν παίρνεις και μια επέκταση εγγύησης? Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και από τα 2 χρόνια και μετά να μείνεις ξεκρέμαστος σε περίπτωση βλάβης.

το θεμα ειναι να σου δωσουν και καλη τιμη αγορας εκτος απο την επεκταση της εγγυησης. Αυτη η επεκταση καλυπτει μονο επισκευη η και αντικατασταση αν χρειαστει;