Samsung 55Q80Τ vs Sony 55XH90

lambros86

New member
11 December 2020
2
Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή θα πάρω το καινούργιο playstation, και επειδή η τηλεορασή μου είναι 5ετίας, θα ήθελα να αγοράσω καινούργια και κατέληξα σε αυτά τα 2 μοντέλα.

Δυστυχώς δε πρόλαβα τη προσφορά της Black Friday για την Sony, και αυτή τη στιγμή οι 2 τηλεοράσεις έχουν 150 ευρώ διαφορά (η samsung είναι φθηνότερη).

Αξίζει η διαφορά στη τιμή ή να παω στη samsung.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Re: Samsung QT80 vs Sony XH90 55"

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή θα πάρω το καινούργιο playstation, και επειδή η τηλεορασή μου είναι 5ετίας, θα ήθελα να αγοράσω καινούργια και κατέληξα σε αυτά τα 2 μοντέλα.

Δυστυχώς δε πρόλαβα τη προσφορά της Black Friday για την Sony, και αυτή τη στιγμή οι 2 τηλεοράσεις έχουν 150 ευρώ διαφορά (η samsung είναι φθηνότερη).

Αξίζει η διαφορά στη τιμή ή να παω στη samsung.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
LG 55BX

Απάντηση: Samsung QT80 vs Sony XH90 55"

Δυστυχώς η BX είναι 250 ευρώ πάνω από τη Samsung και δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ πάνω από τα 900. Αξίζει η τόσο μεγάλη διαφορά;

Re: Απάντηση: Samsung QT80 vs Sony XH90 55"

Δυστυχώς η BX είναι 250 ευρώ πάνω από τη Samsung και δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ πάνω από τα 900. Αξίζει η τόσο μεγάλη διαφορά;
Καλά εννοείται.. 1100 έχει BX τώρα

Απάντηση: Samsung QT80 vs Sony XH90 55"

Με μια ματιά στην γνωστή μηχανή σύγκρισης τιμών, οι τιμές μαζί με τα μεταφορικά είναι:

Samsung QE55Q80T 870
Sony KD-55XH9096 999 (χωρίς όμως να είναι άμεσα διαθέσιμη όμως σε αυτή την τιμή)
LG OLED55BX6LB 1092

Υπολογίζοντας και το κόστος της επέκτασης εγγύησης σε 5ετή, η Sony στα 60 σίγουρα προσφέρει το χαμηλότερο, στο μοντέλο της Samsung νομίζω μπορείς να πραγματοποιήσεις επέκταση μόνο αν αγοραστεί από κάποια εκ των μεγάλων ελληνικών αλυσίδων (οπότε μιλάμε και για άλλη αρχική τιμή) και για την LG που είναι ουσιαστικά μονόδρομος η επέκταση της εγγύησης, μπορείς να ενημερωθείς από την ίδια την LG για τα πακέτα που προσφέρει.

Χωρίς την επέκταση της εγγύησης, καλύτερο VFM εκ των τριών κατά την γνώμη μου προσφέρουν κατά σειρά πρώτα η ΒΧ, μετά η Q80T και η τιμή της XH90 αυτή την περίοδο δεν είναι καθόλου δελεαστική. Στην περίπτωση της OLED είναι όμως τεράστιο ρισκο να μην πάρεις και την επέκταση.

Όλα αυτά όμως είναι γενικά και αόριστα που σου ανέφερα, χωρίς να γνωρίζω τις συνθήκες θέασης σου και το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει να παρακολουθείς. Αν π.χ. είναι η μοναδική τηλεόραση στο σπίτι σου, σκοπεύεις να την τοποθετήσεις σε πολύ φωτεινό χώρο κι έχεις οικογένεια, με αποτέλεσμα να είναι αναμμένη η TV 12 ώρες την ημέρα σε κυρίως τηλεοπτικό σήμα, τότε ίσως να μην αξίζει καν να σκεφτείς την BX.