Samsung LE40A656A και mpeg-4

clonos1

New member
13 January 2010
18
Καλησπέρα,
Όπως όλοι μας το τελευταίο διάστημα έτσι και εγώ ψάχτηκα να δω αν η τηλεόραση που έχω υποστηρίζει το νέο ψηφιακό φορματ MPEG-4 και δυστυχώς διαπίστωσα από το παρόν φόρουμ αλλά και σε κάποια άλλα site ότι δεν το υποστηρίζει. Πρόκειται για την Samsung LE40A656A1FXXH.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος, αν η τελευταία διαθέσιμη αναβάθμιση που κατάφερα να εντοπίσω μετά από ψάξιμο στο επίσημο site της Samsung, μιας και το μοντέλο απουσιάζει… προκλητικά, διορθώνει το πρόβλημα. Επίσης λίγος σεβασμός προς το αγοραστικό κοινόαπό την πλευρά της εταιρίας δεν θα έβλαπτε αφού τα λεφτά που διαθέσαμε πολύ από μας για να το αποκτήσουμε δεν ήταν και λίγα. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια αναβάθμιση και το firmware παραμένει το εργοστασιακό. Αν δεν λύνεται το πρόβλημα πρόθεση μου είναι να μην προβώ στην αναβάθμιση φοβούμενους παρενέργειες που πιθανών θα προκύψουν.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Re: samsung le40a656a και mpeg-4

Αν δεν υποστηρίζεται από το hardware με λογισμικό δεν προστίθεται δυνατότητα Mpeg4

Απάντηση: samsung le40a656a και mpeg-4

Και τότε ποιος ο λόγως ύπαρξεις των αναβαθμίσεων στο firmware;
Τι βελτιώνουν;

Συγκεκριμένα πράγματα από κάποια λειτουργικά λάθη στην κατασκευή,και όχι πάντα (ανάλογα την παρτίδα,χώρα διαθεσης,κατασκευής κλπ)

Καλησπέρα,
Όπως όλοι μας το τελευταίο διάστημα έτσι και εγώ ψάχτηκα να δω αν η τηλεόραση που έχω υποστηρίζει το νέο ψηφιακό φορματ MPEG-4 και δυστυχώς διαπίστωσα από το παρόν φόρουμ αλλά και σε κάποια άλλα site ότι δεν το υποστηρίζει. Πρόκειται για την Samsung LE40A656A1FXXH.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος, αν η τελευταία διαθέσιμη αναβάθμιση που κατάφερα να εντοπίσω μετά από ψάξιμο στο επίσημο site της Samsung, μιας και το μοντέλο απουσιάζει… προκλητικά, διορθώνει το πρόβλημα. Επίσης λίγος σεβασμός προς το αγοραστικό κοινόαπό την πλευρά της εταιρίας δεν θα έβλαπτε αφού τα λεφτά που διαθέσαμε πολύ από μας για να το αποκτήσουμε δεν ήταν και λίγα. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια αναβάθμιση και το firmware παραμένει το εργοστασιακό. Αν δεν λύνεται το πρόβλημα πρόθεση μου είναι να μην προβώ στην αναβάθμιση φοβούμενους παρενέργειες που πιθανών θα προκύψουν.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Σε ποιο firmware αναφέρεσαι; Πάντως αποκλείεται να μπορεί να αναβαθμιστεί σε mpeg4.

Σε ποιο firmware αναφέρεσαι; Πάντως αποκλείεται να μπορεί να αναβαθμιστεί σε mpeg4.

Στο Upgrade File (ver.T-AMBPEUMD-1023.0) που υπάρχει στο site της samsung

Γνωρίζεις κάτι που να κάνει την αναβάθμηση του DVB-t μας χωρίς αγορά νέου αποκωδικοποιητή ή κάποιας κάρτας;

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις με Α656 κανάλια που εκπέμπουν σε MPEG4, διότι απλά δεν διαθέτει τέτοιο δέκτη, τα FW UPDATE αφορούν την βελτίωση λειτουργίας της τηλεόρασης με το hardware που ήδη έχει.

Re: Απάντηση: samsung le40a656a και mpeg-4

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις με Α656 κανάλια που εκπέμπουν σε MPEG4, διότι απλά δεν διαθέτει τέτοιο δέκτη, τα FW UPDATE αφορούν την βελτίωση λειτουργίας της τηλεόρασης με το hardware που ήδη έχει.
Οπότε την πατήσαμε. Πάμε για ανβάθμηση στο hardware (πλάκα κάνω). Aγορά αποκωδικοποιητή βλέπω να γίνετε οπότε τομπούλο.(Άντε πάλι Καλώδια κουτιά και όλα όσα αναφέρουν οι φίλοι μας σε άλλα post). Και σε μερικά χρόνια που θα υπάρξει η HD TV τότε αγοράζουμε νέα TV.

Re: Απάντηση: samsung le40a656a και mpeg-4

Αυτός http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1069895&postcount=165 έχει διαφορετικό μοντέλο τηλεόρασης;

Τελικά παιδιά Εχει δοκιμάσει κανείς την neotion pocket dtv mpeg4 στην Α656 να μας πεί άν δουλεύει; Πάντως δέν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα συμβατότητας της εταιρίας NEOTION.

Καλησπέρα παιδιά. 'Ισως την απάντηση για τη συμβατότητα της κάθε μοντούλας με τηλεοράσεις που έχουν ενσωματωμένο δέκτη MPEG-2, θα μπορούσαν να τη δώσουν οι ίδιες οι εταιρείες μέσω του τμήματος service τους. Δεν νομίζω, πάντως, πως είναι πλήρως ενημερωμένες οι λίστες που έχουν δημοσιευθεί με τα μοντέλα που είναι συμβατά. Πιθανόν να ύπάρχουν και άλλα μοντέλα, που να είναι συμβατά.

Τελικά παιδιά Εχει δοκιμάσει κανείς την neotion pocket dtv mpeg4 στην Α656 να μας πεί άν δουλεύει;
Την δοκίμασα στο συγκεκριμένο μοντέλο και δουλεύει.
Λεπτομέρειες αν θέλετε να σας πώ αύριο.

hotsun60
Ποιά μοντούλα δοκίμασες; γράψε μας ακριβώς τα στοιχεία της .Και πές μας αν δέν σου κάνει κόπο και τις εντυπώσεις σου.Ποιότητα εικόνας ,καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών κ.λ.π

Περιμένουμε με αγωνία την ενημέρωση σου , μπας και γλυτώσουμε τα extra καλώδια !!

πες μας το μοντελο της μοντουλας φιλε γιατι εχω την ιδια τηλεοραση και ειχα ξενερωσει ασχημα γιατι δεν την εβλεπα στη λιστα με τις συμβατες tv για την neotion.

Αγοράστηκε χθες και αναφέρω

Τηλεόραση : LE40A656 με το τελευταίο firmware (1.023)
Μοντούλα : NEOTION Pocket dTV Free To Air (FTA)
Πληροφορίες (αντιπρόσωπος) : της NEOTION
Εγγύηση : ΠΡΟΣΟΧΗ. η συσκευασία δεν αναφέρει τπτ. Ξεκαθαρίστε το στο κατάστημα

- Την τοποθετείς ακόμα και με τη tv ανοιχτή, παρακάμπτει την εσωτερική και ξεκινάει αποκωδικοποίηση.

- DIGEA (Mpeg4)
Σήμα 84 - 85 (σε μένα)
Χρόνος αλλαγής καναλιού
ήχος 3-4sec
εικόνα 4-5 sec

Παίζει τα πάντα κανονικά χωρίς προβλήματα

- Ψηφιακή ΕΡΤ (mpeg2)
Σήμα : 86-87
Σπασίματα, ειδικά στον ήχο. Σε εκπομπές υψηλής ευκρίνειας τα σπασίματα είναι συνεχόμενα, πολύ λιγότερα έως ανύπαρκτα όσο πέφτει η ποιότητα της εικόνας.

όποιος την έχει αγοράσει ας αναφέρει αν συμβαίνουν τα παραπάνω, και την ποιότητα του σήματος