Samsung LE40A786R - Πρόβλημα panel - Αντικατάσταση

iterator

New member
31 March 2008
11
Καλησπέρα σε όλους. Samsung LE40A786R λοιπόν αγορασμένη το 2008 με επέκταση εγγύησης εως το 2013 παρουσίασε πρόβλημα στο panel και μου καλύπτουν αντικατάσταση με καινούρια των ίδιων τεχνικών χαρακτηριστικών.
Αυτό με τα χαρακτηριστικά το αναφέρω γιατί η συγκεκριμένη έχει local dimming που πιστεύω είναι ένα απο τα κύρια χαρακτηριστικά της ως προς την ποιότητα της εικόνας.
Βεβαίως τα σημερινά μοντέλα το αναφέρουν ως micro dimming και δεν ξέρω ποιές οι διαφορές (Υπάρχουν και 3 version, απλό, pro και ultimate από οτι έψαξα και έχω μπερδευτεί επιπλέον).
Στην αρχή μου πρότειναν την UE40ES5500 η οποία δεν έχει micro dimming. Αφού το ανέφερα τώρα μου προτείνουν την UE40ES6800.
Ποιά είναι η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη που μου προτείνουν; Η ποιότητα της εικόνας είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή με την παλιά;
Ευχαριστώ.

H Samsung δεν διαθέτει πλέον στη γκάμα της κάποιο μοντέλο με local dimming...

Η ES6800 είναι τουλάχιστον 100Hz πραγματικά, όπως και η 786, διαθέτει τα λεγόμενα smart features που είναι της μόδας τελευταία και φοράει επεξεργαστή εικόνας της ίδιας της Samsung, αλλά στο κομμάτι του οπίσθιου φωτισμού πρόκειται για SideLED σχεδίαση...

Το microdimming που σου αναφέρανε, αποτελεί υλοποίηση software που μεταβάλλει τοπικά το gamma της εικόνας, αλλά όχι την εγγενή αντίθεση...

Καταλαβαίνω ότι τόσα χρόνια μετά οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει οπότε δε μπορώ να βρώ τα ίδια χαρακτηριστικά.
Άρα επικεντρώνομαι στο κομμάτι ποιότητα εικόνας. Πιστεύεις ότι η 6800 είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή; Να προχωρήσω με την αντικατάσταση;
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Σε κάποιους τομείς θα είναι καλύτερη (επεξεργασία, ρυθμίσεις), σε κάποιους χειρότερη (αντίθεση, ομοιομορφία)...

Από τη στιγμή που σου έχουν αποκλείσει τη δυνατότητα επισκευής, δεν έχεις και πολλές επιλογές... Αν μπορείς να πιέσεις για την ES7000 που είναι 200Hz πραγματικά έχει καλώς, διαφορετικά, η ES6800 είναι μόλις τρίτη στη γκάμα της εταιρείας μετά τη ναυαρχίδα της...

Εφόσον η 786 είναι 100Hz δε μπορώ να ζητήσω την 7000.
Το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι την καλύτερη version του micro dimming που και πάλι απο ότι καταλαβαίνω θα είναι χειρότερο από το local dimming της 786.
Επειδή έχω μπερδευτεί βοηθείστε με λίγο ως προς αυτό.

Εφόσον η 786 είναι 100Hz δε μπορώ να ζητήσω την 7000.
Το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι την καλύτερη version του micro dimming που και πάλι απο ότι καταλαβαίνω θα είναι χειρότερο από το local dimming της 786.
Επειδή έχω μπερδευτεί βοηθείστε με λίγο ως προς αυτό.

Δεν υπάρχει καλή έκδοση του microdimming. Αποτελεί χαρακτηριστικό marketing, που μπορεί μεν να εντυπωσιάσει στο κατάστημα, αλλά στην ουσία κάνει κακό στην εικόνα...

Για την 7000 μπορείς να δοκιμάσεις με το επιχείρημα ότι είναι σειρά 7 και η δικιά σου... ;)

Για την 7000 μπορείς να δοκιμάσεις με το επιχείρημα ότι είναι σειρά 7 και η δικιά σου... ;)
Πολύ καλό. Με έκανες και γέλασα.
Οπότε προχωρώ με την 6800 και ελπίζω να αποδειχθεί το ίδιο καλή ως προς την ποιότητα εικόνας.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.

ЕS6800 επεξεργασία M-Star X10 ,900Mhz....http://s51.radikal.ru/i133/1207/2f/34a3f9cb731c.jpg...πηγή...[forum.ixbt.com]

μόνο οι ES8000/7000 "φοράνε" Echo-P CPU-Dual-core ARM Cortex-A9 1Ghz GPU-Mali-400 MP4

[avforums.com]....http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1113353-lcd-matrices-differences-what-models-placed-31.html

Α, πολύ ωραία...

Κατά τ' άλλα, τη διαφημίζουν ως Dual Core την 6800 στη σελίδα τους... :smash: