Samsung LE40C530 ή UE37c5000

zadis

New member
8 January 2009
10
Καλησπέρα όπως γράφω παραπάνω είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο. 37αρα είχα και μου την έκλεψαν 40 έχω δεί και δεν έχει τρομερή διαφορά οπότε και η μία και η άλλη απο ίντζες με βολεύει. Εσείς τι λέτε ποια αξίζει περισσότερο ως προς την ποιότητα εικόνας κυρίως με ενδιαφέρει.
 
Τελικά 40αρα δεν χωράει εκεί που θέλω να την βάλω, δίπλα είναι ένα παράθυρο και το εμποδίζει οπότε πάω για 37 την 37αρα την LED την έχει ο κωτσόβολος 499 σε 50 άτοκες. Θα ήθελα να μου πρωτείνετε αν υπάρχει καμμια καλύτερη προσφορά αλλα να μην είναι χάλια η εικόνα. Επίσης πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα σε 50 Hz και 100 και πού θα την δώ κυρίως.
 
120Hz_LCD_vs_CRT_comparison.jpg


Στις LCD (ειτε με LED ειτε κλασσικες) 50 Hz οποιαδηποτε κινηση της καμερας δημιουργει "θολουρα" (motion blur).

Θα το δεις περισσοτερο σε γρηγορα sport οπως ποδοσφαιρο.

Για συνδεση με PC/κονσολα καλυτερα ομως να ειναι μια τηλεοραση 50 Hz για να εχει λιγοτερο output lag.

Δες και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291
 
Στα 50hz υπαρχει μια πολυ μικρη θολουρα που γινεται αντιληπτη
μονο στο ποδοσφαιρο (που εχει γρηγορη κινηση)
Σιγουρα καλυτερα ειναι να πας στα 100hz αν αντεχεις οικονομικα
Παρολα αυτα δεν βλεπεις, ουτε υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα, οπως στη φωτογραφιες παραπανω
PS : Eπι τι ευκαιρια στην ERT HD η εικονα ηταν πεντακαθαρη στο ποδοσφαιρο
δεν διεκρινα τιποτα θολο
 
Βασικα μια τηλεοραση Full HD 50 Hz εχει αναλυση κινουμενης εικονας γυρω στις 300 γραμμες.

Απο Full Hd μετατρεπεται σε 1/3 HD δηλαδη.
 
Τελικά πήρα την UE37C5000 499 με 36 άτοκες (τις 50 τις δίνει μόνο αν πληρώνεις στο κατάστημα, ενώ με κάρτα 36). Την συνδέω και βλέπω ταινίες συνήθως απο τον υπολογιστή οπότε δεν θα μου έκανε διαφορά με μία 100HZ η γυαλάδα της με προβλημάτισε λίγο αλλα τα χρώματα της ήταν πιο ζωντανα απο άλλες με matt.