Samsung LE40M86Β ή M86BD ή M86BDX ή M87 ?!

arisfil

New member
1 May 2008
25
Καλησπέρα,

Είμαι λίγο μπερδεμένος με τις "παραλλαγές" της Samsung LE40M, που μάλλον θα είναι η αγορά που θα κάνω για 40" στα 1000.

Δείτε παρακάτω τις παραλλαγές:

LE40M86B
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156475

LE40M86BD
http://www.pixmania.com/gr/gr/993723/art/samsung/oceaunaoc-lcd-le40m86bd.html?srcid=7255

LE40M86BDX
http://www.kolomvounis.gr/default.asp?pid=19&itmId=13349&catId=238&la=1

LE40M87
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156533

Yπάρχει κάποια έστω ελάχιστη ουσιαστική διαφορά?

Είδα μια διαφοροποίηση στα πρόσθετα χαρακτηριστικά της Μ86Β σε σχέση με την Μ87 (δείτε τα 2 links απο το E-shop) αλλά μήπως αυτό είναι καθαρά έλλειψη στο marketing material της Μ86 που βάζει το E-shop? Η' μήπως όχι?

Ένας πωλητής μου είπε οτι η μόνη διαφορά της Μ87 με την Μ86Β είναι μια ασημί ρίγα στο design και τίποτα άλλο.

Ευχαριστώ για όποια διευκρίνηση!

Εκτος ερωτησεων που εχεις βαλει αλλα σε ρωτω...Panasonic 42PX80 την ειδες? Δες την !
Γιατι την Μ86 ηθελα να αγορασω και αλλαξα γνωμη...

ευχαριστω, έχει κανείς ιδέα αν έχουν διαφορές οι B, BD και BDX?

ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά ειλικρινά δεν θέλω να (ξανα)μπώ στη διαδικασία επαναξιολόγησης των πάντων, π.χ. να πάω σε τεχνολογία PLASMA, κλπ. Σε LCD oθόνη 40" η σειρά Μ μου δείχνει μια ok λύση.

Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά (σε extras μάλλον) οι παραλλαγές B, BD, BDX.

Ευχαριστώ και πάλι.

Σε σχέση με αυτό που έλεγα πριν, το E-Shop έχει την εξής διαφορά:

M87

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής εικόνας DNIe, ενσωματωμένος αναλογικός και ψηφιακός δέκτης, Sleep Timer, Clock & On/Off timer, Still Picture, Auto Channel Search, Auto Power Off, Auto Volume Leveller, Anynet+ (HDMI-CEC), Movie Plus, Game Mode, Teletext.

M86B

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Eσωματωμένος Ψηφιακός δέκτης, Επεξεργαστής εικόνας DNIe και λειτουργίες WColor Enhancer, Movie Plus, Anynet+, Game mode.

Είναι απλά έλειψη στο κείμενο της M86B ή ουσιαστική διαφορά?

ΦΙΛΕ,

ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ,ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ TIS PLASMA

ΚΑΣΤΑ ΣΚΑΙΦΤΟΜΑΙ ΜΟΝΟ LCD K ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,ΜΟΝΟ SAMSUNG,,

ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΑΝ EXTRA ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ 37'' ΤΗΝ Α457 HD ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!

NA ΧΑΣΩ ΔΗΛΑΔΙ 3 ΙΝΤΣΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡς ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ......969 ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Σε σχέση με αυτό που έλεγα πριν, το E-Shop έχει την εξής διαφορά:

M87

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής εικόνας DNIe, ενσωματωμένος αναλογικός και ψηφιακός δέκτης, Sleep Timer, Clock & On/Off timer, Still Picture, Auto Channel Search, Auto Power Off, Auto Volume Leveller, Anynet+ (HDMI-CEC), Movie Plus, Game Mode, Teletext.

M86B

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Eσωματωμένος Ψηφιακός δέκτης, Επεξεργαστής εικόνας DNIe και λειτουργίες WColor Enhancer, Movie Plus, Anynet+, Game mode.

Είναι απλά έλειψη στο κείμενο της M86B ή ουσιαστική διαφορά?

απλα έλλειψη

Γεια σου lancias,

εδω μπαινει ενα αλλο διλλημα... Ναι μεν νεας τεχνολογιας αλλα:

- Δεν ειναι Full HD, αλλα HD Ready (1366x768)
- Ειναι 10000:1 αντί για 15000:1

Νιωθω δηλαδη οτι ειναι η "κουτσουρεμενη" εκδοση της νεας σειρας. Τι ειναι αραγε καλυτερο, μια low-end της νεας σειρας ή μια περιπου high-end της παλιας σειρας?

Δεν ξερω αν τα παραπανω εχουν πραγματικα νοημα, οποτε καλο θα ηταν καποιος που ξερει να μας απαντήσει αν θέλει...

thanks!

η Μ86 ειναι εξαιρετικη.
τα υπολοιπα ειναι κουβεντες που θα σε κανουν να μην αγορασεις ποτε τηλεοραση
δες ποσο ειχε πριν λιγους μηνες και θα καταλαβεις οτι ειναι ενα πολυ καλο μοντελο,με πολυ καλες κριτικες παντου με μοναδικη ελλειψη τα 100 Ηz (που πρακτικα ειναι ασημαντη)
ολα τα aλλα B,BD,BDX ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα

ΦΙΛΕ,

ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ,ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ TIS PLASMA

ΚΑΣΤΑ ΣΚΑΙΦΤΟΜΑΙ ΜΟΝΟ LCD K ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,ΜΟΝΟ SAMSUNG,,

ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΑΝ EXTRA ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ 37'' ΤΗΝ Α457 HD ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!

NA ΧΑΣΩ ΔΗΛΑΔΙ 3 ΙΝΤΣΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡς ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ......969 ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δεν νομίζω πως η 37άρα Samsung είναι καλή ιδέα. Καλύτερα 40Μ87 ή 40Μ86 παρά κάποια καινούρια 37άρα της Samsung. Αν δεν μπορείς να πάρεις την 40άρα και θέλεις να πέσεις στις 37'' κοίτα για LG ή Philips.

Δεν νομίζω πως η 37άρα Samsung είναι καλή ιδέα. Καλύτερα 40Μ87 ή 40Μ86 παρά κάποια καινούρια 37άρα της Samsung. Αν δεν μπορείς να πάρεις την 40άρα και θέλεις να πέσεις στις 37'' κοίτα για LG ή Philips.

Δεν ειναι οικονομικο το θεμα καθως η 37 Α457 έχει τα ιδια λεφτα με την 40 Μ87...

το θέμα ειναι οτι:

α)η Α457 έχει 3 HDMI (v1.2.),,αυτά είναι πιο καλα απο τα HDMI (v1.3),,δεν νομιζω

β) ο χρονος αποκρισης τησ Α457 ειναι 6ms,σαν καλο να μυ ακουγεται αυτο

γ)Wide Color Gamut. που δεν περεπει να εχει η Μ87

δ)το HD δεν με προβληματιζει ιδαιτερα,καθως η TV ειναι για τηλεοπ[τικα καναλια κυριως:grinning-smiley-043

Δεν ειναι οικονομικο το θεμα καθως η 37 Α457 έχει τα ιδια λεφτα με την 40 Μ87...

το θέμα ειναι οτι:

α)η Α457 έχει 3 HDMI (v1.2.),,αυτά είναι πιο καλα απο τα HDMI (v1.3),,δεν νομιζω

β) ο χρονος αποκρισης τησ Α457 ειναι 6ms,σαν καλο να μυ ακουγεται αυτο

γ)Wide Color Gamut. που δεν περεπει να εχει η Μ87

δ)το HD δεν με προβληματιζει ιδαιτερα,καθως η TV ειναι για τηλεοπ[τικα καναλια κυριως:grinning-smiley-043

Δεν έχω συγκρίνει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, απλά η συμβουλή μου είναι μακριά από 37άρα Samsung (ανεξαρτήτως μοντέλου) γιατί θα πρέπει να φωνάξουμε και την Νικολούλη να μας βρει τι πάνελ φοράει :D Αν προτιμάς την σειρά 457 πάρε το μοντέλο στις 40''. Με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα πως βρίσκεται σε παρόμοιες τιμές με την σειρά Μ86/Μ87.

Υ.Γ Το Wide Colour Gamut είναι εντελώς άχρηστο για το διαθέσιμο υλικό.

Δεν έχω συγκρίνει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, απλά η συμβουλή μου είναι μακριά από 37άρα Samsung (ανεξαρτήτως μοντέλου) γιατί θα πρέπει να φωνάξουμε και την Νικολούλη να μας βρει τι πάνελ φοράει :D Αν προτιμάς την σειρά 457 πάρε το μοντέλο στις 40''. Με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα πως βρίσκεται σε παρόμοιες τιμές με την σειρά Μ86/Μ87.

Υ.Γ Το Wide Colour Gamut είναι εντελώς άχρηστο για το διαθέσιμο υλικό.

κοιτα,,

μην νομιζεις κ εγω οτι σκεφτομαι να παρω την 37,,μαλλον την 40 Μ87 θα παρω αλλα με πιανουν τα διαολια μου κ λεω μηπως ........η αλλη.....

οπως κ να εχει ελπιζω, μεχρι το Σαββατο να την παραγγειλω

επειδι θελω να την παρω απο e-shop μηπως θα ηταν τραβιγμενο να μου την στειλουνε μεταφορικως???

το πιο κοντινο υποκαταστημα ειναι 30 χιλλιομετρα απο το σπιτι μου,,

να την παραγγειλω να μου την φερουν σπιτι???η να την παρω απο το μαγαζι κ να την ανοιξω μπροστα τους για τυχον πιθανες ζημιες????

επισις τι πιθανοτητες εχω αυτη που παρηγγειλα να ειναι εκθεσιακο κοματι???ακουω κατι κουφα τελευταια....

κοιτα,,

μην νομιζεις κ εγω οτι σκεφτομαι να παρω την 37,,μαλλον την 40 Μ87 θα παρω αλλα με πιανουν τα διαολια μου κ λεω μηπως ........η αλλη.....

οπως κ να εχει ελπιζω, μεχρι το Σαββατο να την παραγγειλω

επειδι θελω να την παρω απο e-shop μηπως θα ηταν τραβιγμενο να μου την στειλουνε μεταφορικως???

το πιο κοντινο υποκαταστημα ειναι 30 χιλλιομετρα απο το σπιτι μου,,

να την παραγγειλω να μου την φερουν σπιτι???η να την παρω απο το μαγαζι κ να την ανοιξω μπροστα τους για τυχον πιθανες ζημιες????

επισις τι πιθανοτητες εχω αυτη που παρηγγειλα να ειναι εκθεσιακο κοματι???ακουω κατι κουφα τελευταια....

Το πάνελ φτιάχτηκε στην Κορέα. Μετά ταξίδεψε κάπου στην Ανατολική Ευρώπη όπου έγινε η συναρμολόγηση της τηλεόρασης. Από εκεί η τηλεόραση ταξίδεψε στην ελληνική αντιπροσωπεία και από εκεί στο e-shop. Μην ανησυχείς για τα τελευταία 30 χιλιόμετρα γιατί ήδη έχει γράψει κάποιες χιλιάδες :D Οι πιθανότητες να πάρεις μοντέλο που έχει χτυπηθεί στην μεταφορά είναι πρακτικά οι ίδιες είτε την παραλάβεις ο ίδιος είτε στην φέρουν.

Αν είναι M87 λίγο δύσκολο να είναι εκθεσιακό κομμάτι γιατί μόλις την έφερε η αντιπροσωπεία. Αν είναι από το e-shop ακόμα δυσκολότερο γιατί αν δεν απατώμαι δεν έχουν έκθεση. Βέβαια για καλό και για κακό θα τσεκάρεις τις ώρες λειτουργίας όταν με το καλό έρθει.

Είσαι λίγο αγχωμένος με την αγορά ή είναι η εντύπωση μου ? -bye-

Αρχές του 2007 ( αν θυμάμαι καλά ) πριν δηλαδή 15-16 μήνες . Είχε στο eshop την 37 Μ86 καινούργιο τότε μοντέλο 2450 ευρώ.
Τωρα με 998 ευρώ παίρνεις την 40 Μ87 απο το ιδιο μαγαζί.
Δηλαδη 3 ιντσες παραπάνω και τιμή στο 1/3 .
Επειδή κι εγώ βιάζομαι για αγορά τηλεόρασης ( μεχρι τελος Μαιου λόγω EURO)
κάνω τις εξής σκέψεις :
1. Στη σειρα Μ λόγω των μοντέλων 5 του 2008 πιθανόν έχει σταματήσει η εισαγωγή ( για παραγωγή δεν γνωρίζω ) , πόσο ακόμα θα υπάρχουν διαθέσιμες στα καταστήματα ? (τι στοκ έχει ο εισαγωγέας ) .
2. Αξίζει να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω για το ανάλογο νεο μοντέλο .
3. Ως τιμή πρός απόδοση είναι ευκαιρία ?
4. Μήπως πέσουν κι άλλο οι τιμές στα τελευταία κομμάτια ?

Last edited:
η μονη ερωτηση που απαντιεται απο εμας που δεν εχουμε μαγαζια με τηλεορασεις ειναι η 3 και η απαντηση ειναι ΝΑΙ. (κατι που κοστιζε 2500 πριν ενα χρονο το παιρνεις σημερα με 900 ευρω.Αυτος δεν ειναι ο ορισμος του value for money?)

Κατι λαθος εχετε κανει παιδια.

Η 40Μ86 ειχε γυρω στα 2400 οταν βγηκε , η 37Μ86 ειχε 1900 περιπου.

Το θυμαμαι γιατι με ενδιεφερε η πρωτη.-bye-

Αγόρασα την M87 των 40 ιντσών πριν μια βδομάδα και ομολογώ ότι έχω κάποια παράπονα! Στη σύνδεση με pc μέσω vga σε ανάλυση 1920Χ1080 παρατηρώ ότι υπάρχει κάτι σα σκιά πίσω από τα εικονίδια το οποίο είναι ορατό από απόσταση περίπου δύο μέτρων και είναι αρκετά ενοχλητικό. Επίσης το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα σήματα των τηλεοπτικών καναλιών π.χ ΣΚΑΙ Alter ktl που φαίνονται σαν τα τελευταία γράμματα να αφήνουν μια αχνή σκιά και που είναι ορατό από αρκετά μακριά. Βέβαια για τα παραπάνω δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν είναι όντως προβλήματα μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα εμπειρος με τισ lcd (για αρκετά χρόνια συμβίωνα αρμονικά με μια υπέροχη crt sony 29 ιντσών...). Αν κάποιος γνωρίζει τι μπορεί να φταίει θα χαρώ να ακούσω ιδέες!! Τώρα επιστρέφοντας στις εντυπώσεις από τη Μ87 αν εξαιρέσουμε τα παραπάνω αρκετά ενοχλητικά προβλήματα θα πρέπει να πω ότι στη θέαση dvd ταινιών αποδίδει αρκετά καλά με πολύ καλό μαύρο και ζωντανά χρώματα αλλα και με λίγο αφύσικη κίνηση σε γρήγορες σκηνές (αν και αυτό ειναι γενικότερο μειονέκτημα μάλλον όλων των lcd μέχρι τα 1000 euro...). Πάντως όπως είδα σας είπα έχω απογοητευτεί με την ποιότητα της εικόνας από το pc σε σημείο που να πιστεύω ότι έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι!!!