Samsung LE40R86B ή και πάλι Panasonic?

Totis

New member
25 September 2007
84
Και πάλι γεια σας!!! Παρόλο που μετά από τις παρεμβάσεις σας οδηγήθηκα σχεδόν στο συμπέρασμα ότι σαν την Panasonic TH-42PX70E δεν υπάρχει καλύτερη στην συγκεκριμένη τιμή, με άγχωσαν κάποια posts άλλων παιδιών που λένε προσωπικές εμπειρίες για το burn in των plasma. Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο, η μόνη συγκρίσιμη τηλεόραση σε λίγο μικρότερο μέγεθος και με κανένα 120ευρω ακριβότερη είναι η Samsung LE40R86B η οποία έχει βραβευτεί και αυτή από την EISA. Τι λέτε αξίζει τη σύγκριση με την Panasonic ή να μην το συζητήσω καν; Να μην φοβηθώ το burn in και να χτυπήσω την Panasonic;

Πρόσφατα την LE40R86B την πήρε ένα ξαδερφάκι μου. Να πώ την αλήθεια, δεν μου άρεσε η εικόνα. Με κούρασε. Λίγο η "θολούρα" λίγο η έντονη οθόνη, δεν ξέρω (δεν έχει αισθητήρα φωτός, που κατά την γνώμη μου είναι μεγάλη υπόθεση). Ισως παίζει θέμα ρύθμισης (και δεν έχει λίγες η συγκεκριμένη).
Εγώ έχω μία PHILIPS 42PF7621D, και σε σύγκριση με αυτην την SAMSUNG έχει σαφώς πιο "ξεκούραστη" οθόνη. Για την Panasonic δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά μάλλον θα είναι καλύτερη η εικόνα, τουλάχιστον έτσι ακούγεται.

Εγω που έχω την R86 θα σου πω φίλε μου ότι είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων το ποσό έντονη ή ξεκούραστη γίνεται η οθόνη. Τη δική μου την έχω ακριβώς εκεί που θέλω αφού παιδεύτικα λίγο με τις ρυθμίσεις. Το ενοχλητικό στην υπόθεση είναι η διαφορετική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος που κάνουν τα κανάλια σε σχέση πάντα με την λήψη της κεραίας. Δεν υπάρχει δυστυχώς μια ρύθμιση για όλα. Πιάνεις μια χαρά τον alpha και ρυθμίζεις την οθόνη με βάση αυτόν και μετά βάζεις star και παθαίνεις εγκεφαλικό. Σε ένα κανάλι δείχνει τέλεια και σε ένα άλλο πολύ φωτεινά ή σκοτεινά-αχνά. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το σήμα.

Ενδεχομένως η panasonic να δείχνει καλύτερα (δεν την έχω δεί αλλά η κοινή άποψη είναι πως οι plasma είναι πολύ καλύτερες σε τηλεοπτικό σήμα).

Για να απαντησω στο θεμα να πω πως και εγω παρολο που κοιταω για R86 θα προτεινα στον φιλο Plasma αν δεν βαριεται το "στρωσιμο"¨φυσικα.Εγω δεν παω για Plasma για πολλους λογους

Υ.Γ:Εχουν διαφορετικα Panel η 37R86 με την 40R86?To ιδιο και στην σειρα Μ??? ΤΟ καλυτερο πανελ το εχουν οι πιο μεγαλες οθονες να υποθεσω?

Γιατι τα κανει ετσι η samsung?

Για να απαντησω στο θεμα να πω πως και εγω παρολο που κοιταω για R86 θα προτεινα στον φιλο Plasma αν δεν βαριεται το "στρωσιμο"¨φυσικα.Εγω δεν παω για Plasma για πολλους λογους

Υ.Γ:Εχουν διαφορετικα Panel η 37R86 με την 40R86?To ιδιο και στην σειρα Μ??? ΤΟ καλυτερο πανελ το εχουν οι πιο μεγαλες οθονες να υποθεσω?

Γιατι τα κανει ετσι η samsung?

Να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω αν έχουν διαφορετικά panels.

Να στε καλά για τις έγκαιρες απαντήσεις σας. Κάτι τελευταίο. Θεωρείται αφού λέτε ότι είναι προτιμότερη η πλάσμα ότι το burn in δεν είναι κάτι που πρέπει να με φοβίζει αφού δεν είναι μόνιμο αλλά παροδικό. Σωστά κατάλαβα;

Για χρηση με τηλεοπτικο σημα και DVD ισως η Panasonic να ειναι καλυτερη επιλογη. Παντως οπως εχω διαπιστωσει προσωπικα οι καλες LCD (σαν την R86) πλεον εχουν πλησιασει (και σε ορισμενες περιπτωσεις ξεπερασει) τις πλασμα και στο τηλεοπτικο σημα. Oι τελευταιες βεβαια εχουν και το γυαλι που κρυβει καποιες απο τις ατελειες του σηματος.

Το burn in/image retention υφισταται σαν προβλημα αλλα οχι στο βαθμο που ηταν παλιοτερα.