SAMSUNG LE55A956D1M ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Nikos Filis

New member
9 March 2014
2
ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΘΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΘΕΤΕΣ ΛΕΠΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ,
ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΧΝΕΣ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ? (ΑΓΟΡΑ TV ΤΟ 2009) - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Exω την ιδια και μου κανες την καρδια περιβολι.Πανελ εχεις αστη και ψαξε για αλλη.Ποσες ωρες λειτουργειας εχεις;

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΕΛ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 'Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΙΑ?
ΠΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ?

Πανελ πιστευω να βρεις γιατι και η b και c7000 το ιδιο ειχαν αλλα δεν ξερω γιατι αυτη ειναι local dimming για οδηγους του πανελ αλλα δεν τα γνωριζω καλα μην σε μπευρδευω.Ωρες λειτουργειας info menu mute power on kai ανοιγεις το option και στη δεξια τελευταια στηλη γραφει panel display time.Panel δεν αξιζει να φτιαξεις με 55αρι μπορει να αγγιζεις 1000ικο.

Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσεις με το τοπικό service της Samsung για να την δουν και να βγάλουν πόρισμα , αν τελικά είναι πάνελ τότε πας για καινούργια.

Καθετες γραμμές μπορει να βγαλει μια lcd tv και απο πλακέτα T-Con (time controller) που σφάλει. Αν δεν ειναι τελικώς αυτη, τοτε κατα πασα πιθανότητα εχει ξεκολλήσει κάποια απο τις ribbon ταινίες που οδηγούν το πάνελ.. (συνήθως αυτό λενε οτι χάλασε το πάνελ γιατι δεν κολλιούνται εύκολα). Συνήθως ομως με μικρή πίεση στις ταινίες μπορούμε να δούμε ενα επανέρχεται η εικόνα. Ενας μεσοβέζικος τροπος ειναι να μπει καποιο σφουγγαράκι η λάστιχο που να πιεζει το ribbon που ξεκόλλησε. Σαν πατέντα μπορεί να αντέξει και χρονια...

ΥΓ. Yperion στο εξισουδοτημενο της samsung κατα 99% θα του πουν πανελ και πεταμα.... (ακομα και εαν ειναι κατι απλο) Ενας καλος ιδιωτης με ορεξη να ασχοληθει χρειαζεται. Ας ψαξει λιγο στην περιοχη του.

Last edited:
Πωπωπωπω!!! Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εδω και 2 μηνες, και τωρα απο προχθες, εχει γεμίσει μωβ γραμμες κατακόρυφες και μια μωβ παχνα σαν ομιχλη σε όλη σχεδόν την οθόνη. Θα τρελαθω!! 3000 που εδωσα το 2008 πανε χαμενα!! Δεν λεω η τεχνολογια εξελίσεται και οι τιμες πεφτουν, αλλα την ήθελα για την κρεβατοκάμαρα καποια στιγμη όταν αξιωνόμουν να παρω μια ultraHD για το σαλόνι. Εχουμε κανενα νέο πως αντιμετωπίσαατε το πρόβλημα? Άλλαξε κανενας σας πάνελ και πόσο στοιχισε με τα εργατικα? Ή μηπως ρωτήσατε κανέναν εξουσιοδοτημένο service και σας ειπε κόστος και φύγατε τρέχοντας!! Ή μηπως βρηκατε κανενα ηλεκτρονικο γατα στην περιοχή σας!! Βοήθεια guys!! Με έπιασε πανικός....!! :-(

Καλημέρα και από μένα. Έχω και εγώ μια SAMSUNG LE40A856 (πέριπου 4 χρόνια την έχω) και παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα. Την πήγα σε έναν τεχνικό, την βάζει στην πρίζα, βλέπει το πρόβλημα, πατάει λίγο από πίσω την οθόνη και βγάζει το πόρισμα "είναι το πάνελ - πέτα την". Επιστρέφωντας στο σπίτι και παίζοντας με το τηλεχειριστήριο παρατήτησα ότι αν την γυρίσω σε αναλογικό σήμα, μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζει τα κλασικά χιόνια και αν την ξαναγυρίσω σε ψηφιακό σήμα δείχνει σχεδόν κανονικά για όσες ώρες θέλεις, με κάποιες ελάχιστες κόκκινες κάθετες γραμμές οι οποίες εμφανίζονται όταν υπάρχει κόκκινο χρώμα στις σκηνές που απεικονίζει. Αν δείχνει μπλε σκηνές (θάλασσα, ουρανό), δείχνει άριστα. Δλδ από ότι κατάλαβα, ανοίγοντας η τηλεόραση '"σκαλώνει" και γυρνώντας την σε αναλογικό και μετά ψηφιακό παίζει κατά 90% καλά. Είναι δυνατόν να φταίει το πάνελ, όπως είπε ο τεχνικός ?

Αυτό ειναι το χάλι της τηλεόρασης μου! Μήπως κάποιος ειδικός, να μου πει εκ πρωτης όψεως μήπως δεν ειναι πανελ και ειναι καποιο προβλημα στο τροφοδοτικο?? Λεω εγω τωρα(Ότι ακουω απο δω και απο κει)

IMG_3254.jpgIMG_3253.jpgIMG_3191.jpgIMG_3189.jpgIMG_3188.jpgIMG_3187.jpg